Diyarbakır - Demirtaş, "Milli Iradeyi Temsil Yetkimiz Zorla Elimizden Alınmıştır - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır - Demirtaş, "Milli Iradeyi Temsil Yetkimiz Zorla Elimizden Alınmıştır

Diyarbakır - Demirtaş, "Milli Iradeyi Temsil Yetkimiz Zorla Elimizden Alınmıştır

Demirtaş, "Milli iradeyi temsil yetkimiz zorla elimizden alınmıştır (2)ESKİ BAKAN ALA VE YARDIMCISI ÖZTÜRK'ÜN DİNLENMESİ TALEBİ RET EDİLDİVerilen aradan sonra devam eden duruşmada söz alan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cizre'de 60 kişinin bodrumda öldürülmesine sebep olan bütün asker ve...

25.11.2016 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demirtaş, "Milli iradeyi temsil yetkimiz zorla elimizden alınmıştır (2)

ESKİ BAKAN ALA VE YARDIMCISI ÖZTÜRK'ÜN DİNLENMESİ TALEBİ RET EDİLDİ

Verilen aradan sonra devam eden duruşmada söz alan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cizre'de 60 kişinin bodrumda öldürülmesine sebep olan bütün asker ve polis sorumlularının FETÖ terör örgüttü soruşturmasında görevden alınıp, tutuklandığını belirterek, "Şimdi geri dönüp bakınca acaba bu darbeci çeteler, Cizre, Nusaybin ve benzeri gibi yerlerde orantısız güç kullanarak, kanunların dışına aleni bir şekilde çıkarak, terörle mücadele adı altında sivil yurttaşların da katledilmesine yol açarak, ülkede bir darbe ortamımı mı hazırlamak istediler diye sorular aklımıza gelmiyor değil" dedi.

Demirtaş, davanın kendisine açılmış olması ve avukatlarının dikkat çektiği üzere dokunulmazlık oylamasına bir kaç gün kala acele MEclise yetiştirilimseni yargılamaya daha başından itaberen gölge düşürdüğünü söyledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Demirtaş'ın yargılandığı konuşmasına konu olan Cizre'de yaşananları detaylı olarak anlattı. Baydemir, dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kendilerine "Kimi birimlere biz de hükmedemiyoruz, biz de söz geçiremediğimiz anlar oluyor, ama bunları aşacağız" dediğini söyledi.

Daha sonra taleplerde bulunan Demirtaş'ın avukatları yargılama konusu olan Cizre'de yaşananlarla ilgili dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala ve yardım cı Sahabattin Öztürk'ün tanık olarak dinlenmesi talebi mahkeme tarafından ret edilerek, duruşma 22 Şubat 2017 tarihe ertendi.

Duruşma sonra adliye çıkışında açıklama yapan Demirtaş'ın avukatı Mehmet Emin Aktar, davanın Anayasaya aykırı olduğunu ve müvekilinin halen dokunulmazlığı bulunduğunu söyledi. Aktar, hazırlanan iddanamede Türklüğe, Cumhuriyete ve TBMM'yi alenen aşığılayan her hangi bir ifade ve kelimelerin de olmadığını söyledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenmesi sonraki celseye bırakılan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, Demirtaş'ın bugün yargılanamasına neden olan Cizre İlçesi'nde yaşananları bir kez daha anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır - Demirtaş, 'Milli Iradeyi Temsil Yetkimiz Zorla Elimizden Alınmıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement