Diyarbakır Diken Üstünde! Valiliğin Önüne Beton Bloklar Yerleştirildi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Diken Üstünde! Valiliğin Önüne Beton Bloklar Yerleştirildi

Diyarbakır'da alınan istihbaratlar üzerine, vali konağı önüne beton bloklar yerleştirilirken cadde ise demir bariyerlerle kapatıldı.

15.05.2016 13:20  Güncelleme: 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da son 3 gün içerisinde merkez ilçelerde yaklaşık 40'a yakın bomba ihbarı yapılırken istihbarat kayıtlarına geçen raporlar Diyarbakır Valiliği'ni harekete geçirdi. Diken üstünde olan kentte vali konağı önüne beton bloklar yerleştirilirken cadde ise demir bariyerlerle kapatıldı.

3 GÜNDE 40'A YAKIN BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ DÜZENEK

7 Haziran seçimleri sonrası kentte ve bölgede hortlayan terör olayları Diyarbakır polisini alarma geçirdi. Diken üstünde olan kentte, son 3 gün içerisinde merkez ilçelerde vatandaşın ihbarıyla yaklaşık 40'a yakın bomba süsü verilmiş düzenek kontrollü olarak infilak ettirildi. Kentin ilçelerinde ise jandarma ve emniyete bomba yüklü araçlarla teröristler tarafından yapılan saldırılar sonucu olağanüstü önlemler alındı. Birçok yerde oluşturulan güvenlik noktaları neticesinde polis, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla şüpheli araçları didik didik ararken şahısları ise GBT kontrolüne tabi tutuyor.


İLÇELERDE BOMBALI SALDIRI İSTİHBARATI SÜRÜYOR

Çınar ilçesindeki saldırının ardından Bağlar ilçesinde 31 Mart'ta 7 polisin şehit olduğu saldırı ve sonrasında da Dicle, Hani, Lice ve Sur'da saldırılar yapılmıştı. Teröristlerin ilçe jandarma ve emniyet müdürlüklerini hedef aldığı saldırılarla alakalı olarak bir dizi önlemler alındı. Karakolların önlerine beton bloklar yerleştirilirken, cadde üzerlerine ise taş ile demir bariyerler konuldu.


Önlemlerin hat safhaya çıktığı ilçelerde vatandaşın ihbarları sonucu polis ve asker güvenlik önlemi alarak ihbarları değerlendiriyor.

15 TONLUK HAİNLİK

Son olarak Sur ilçesi Dürümlü Mahallesi'nde meydana gelen olayda PKK'lı teröristler 15 ton bomba yüklü kamyonla güvenlik güçlerine saldırı yapmak istemişti, ancak köylülerin engellemesi sonucu teröristler aracı patlatmıştı. Meydana gelen olayda 4 kişi hayatını kaybetmişti, 22 kişi de yaralanmıştı. Ayrıca 12 ile 16 arasında köylünün ise hala kayıp olduğu belirtiliyor.


İSTİHBARAT UYARDI, VALİLİK ALARMA GEÇTİ

Bölgede ve kentte yapılan saldırıların ardından Diyarbakır Valiliği de alarma geçti. Dün gece saatlerinde Yenişehir ilçesinde bulunan valilik binası ve valilik konağı polis ekipleri tarafından kapatıldı. Demir bariyerle kapatılan yollarda güvenlik önlemleri alındı. Araç trafiğine kapatılan yollarda vatandaşın geçişi ise polis kontrolünde sağlanıyor. Önlemlerin hat safhaya çıkarıldığı valilik önüne de ayrıca beton bloklar yerleştirildi.

Diyarbakır Diken Üstünde! Valiliğin Önüne Beton Bloklar Yerleştirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Diken Üstünde! Valiliğin Önüne Beton Bloklar Yerleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • dersim: Türkler mezarınızı yapmaya başlamışsınız bakıyorum . Toprağın sizi kabul etmiyeceğini bildiğinizden direk beton olayına girmişsiniz. Aferin :) türkün gücü bu mu len :) 54 190 Yanıtla Doğubey: Etek giyip kaçanlar mı söylüyo bunu 102 15 vicdan: Sizinkiler geberiyo farkında mısınız hani bahar gelecekti :D etekliler 96 13
  • x: betonda sizi kurtarmaz nekadar yazık demidevlet kendini betonla koruyor ya polis asker kendini neyle koruyacak uzunun duasıyla demi 37 104 Yanıtla Erkeklik taslama: Polise askere bişey yapmağa yüreyiniz yetmiyo. Elinize silah alıp karşılarına cıkacak yürek yok ki sizde. Siz sadece korkakca, kalleşce arkadan saldırıp etğinizi giyinip kaçarsınız. 1 2
  • Ne mutlu turkum diyene: Ülke bitmiş yazık gidemedigin yer senin değildir bana gore tek sorumlusu AKP bu kurtleri AKP uyandırdı ameleleri 34 82 Yanıtla
  • Lastking: Korkunun gozunu seveyim. 25 47 Yanıtla
  • Osman: Sorumlu akpdir 30 36 Yanıtla
  • Konyali müsülman: En pahalı düğünleri yapıp evlatlarının geleceklerini garanti altına alsınlar sizde vatan millet deyip pisi pisine ölüme gidin 20 35 Yanıtla
  • 123: Vali resmn hapiste artik ma vali bilmiyormu korkunun ecele faydasi yok 28 25 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement