Diyarbakır Diyarbakır'da Nevruz Hazırlıkları Sürüyor, 24 Ülkeden Temsilciler Katılacak - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Diyarbakır'da Nevruz Hazırlıkları Sürüyor, 24 Ülkeden Temsilciler Katılacak

Diyarbakır Diyarbakır\'da Nevruz Hazırlıkları Sürüyor, 24 Ülkeden Temsilciler Katılacak

Diyarbakır'da, yarın kutlanacak olan 21 Mart Nevruz bayramı için Nevruz parkında hazırlıklar devam ederken, Abdullah Öcalan'ın mesajının okunacağı kutlamalara 24 ülkenin büyükelçiliğinden temsilcilerin katılacağı belirtildi.

20.03.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da, yarın kutlanacak olan 21 Mart Nevruz bayramı için Nevruz parkında hazırlıklar devam ederken, Abdullah Öcalan'ın mesajının okunacağı kutlamalara 24 ülkenin büyükelçiliğinden temsilcilerin katılacağı belirtildi. Nevruz kutlamalarının bulunduğu alandaki platforma, çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'lıların fotoğrafları yanı sıra Cizre'de polisin açtığı ateş sonucu öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan ve Suriye'nin Rojava bölgesinde öldürülen yabancı PYG'lilerin de fotoğraflarının asıldı. Diyarbakır'da kutlamaların yapılacağı Nevruz parkında çalışmalar devam ederken, Tertip Komutesi Başkanı Seydi Fırat, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Alanda 2.5 milyon kişinin duyabileceği şekilde ses düzeni kurduklarını söyleyen Fırat, kutlamaya 24 ülkenin büyükelçiliğinden temsilcilerin katılacağını kendilerine bildirildiğini söyledi. Irak Kürdistan bölgesel yönetiminden bütün siyasi partilerinde katılacağını söyleyen Fırat, Bölgesel Yönetim Başbakanı Neçirvan Barzani'ninde mesaj gönderdiğini ifade etti. Kutlama programının saat 1.00'da başlayacağını ve tertip komitesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına birer konuşmanın yapılacağını belirten Fırat, "DTK Eş Başkanımız Selma Irmak ve PYD Eş Başkanı Asya Abdullah'ta birer konuşma yapacak. Daha sonra İmralı'dan gelen Sayın Abdullah Öcalan'ın mesajı heyet üyeleri tarafından Türkçe ve Kürtçe okunacaktır" dedi.

Alanda platform giydirme çalışmaları tamamlanırken, platforma çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'lı ve PYG'lilerin fotoğrafları da asıldı. Yine platforma, Cizre'de polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren 12 yaşındaki Nighat Kazanhan ile PYG saflarında IŞİD ile savaşırken yaşamını yitiren Avusturalyalı Ashley Kent Johnston'un fotoğrafınında asıldığı görüldü. Platformun ön tarafı için Emniyet Müdürlüğü'nden alınan polis bariyerleri konuldu.

Nevruz nedeniyle Diyarbakır'daki tüm oteller doldu. Yarınki nevruzu izlemek üzere aralarında ABD, Çin, Japonya, İngiltere, Rusya, Fransa'nın da bulunduğu 200'ü yabancı yaklaşık 1000 gazeteci akredite yaptırdı. Nevruz nedeniyle Diyarbakır'da polis sıkı güvenlik önlemleri alırken Diyarbakır Valiliği, kutlamalara katılacak vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Nevruz Parkı'na üzerindeki Zümrütevler Caddesi karşılıklı olarak gidiş geliş araç trafiğine kapatılacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de kentin değişik mahallelerinden nevruz alanına vatandaşları ücretsiz taşıyacak otobüsler seferleri düzenledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Diyarbakır'da Nevruz Hazırlıkları Sürüyor, 24 Ülkeden Temsilciler Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement