Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden 'Diha'ya Operasyon' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden 'Diha'ya Operasyon' Açıklaması

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Dicle Haber Ajansı, Azadiya Welat ve Kurdi-Der’e yönelik düzenlenen operasyon ile ilgili açıklama yaptı.

01.10.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Dicle Haber Ajansı, Azadiya Welat ve Kurdi-Der'e yönelik düzenlenen operasyon ile ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 28 Eylül 2015'te saat 17.50 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca Diyarbakır merkez Elazığ Caddesi üzerinde askeri konvoya roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, "Saldırıyı düzenleyen teröristler sahte plakalı çalıntı araç ile olay yerinden ayrılıp Huzurevleri Mahallesi'nde bulunan AK Parti il binası civarında koruma görevi yapan polislere roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunmuşlardır. Polislerin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada teröristler mühimmat yüklü (2 adet atışa hazır roketatar ile 6 adet antitank roketatar başlığı) araçlarını terk ederek olay yerinden kaçmışlardır. Saldırıda çevrede bulunan 4 vatandaş yaralanmıştır. Kaçan teröristlerin olay yerine yakın civarda bulunan Dicle Haber Ajansı, Azadiya Welat gazetesi ve Kurdi-Der'in bulunduğu binaya girdiği ihbarının alınması üzerine olaya karışan teröristlerin ve olayda kullanılan silahların yakalanması amacıyla Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı üzerine bahse konu yerde fiziki arama yapılmıştır. Saat 18.00 sıralarında başlayan arama işlemi saat 18.45' te bitmiş ve herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmamıştır. Bahse konu medya kuruluşu ve dernekte bulunan 32 şahsın saldırı olayı ile ilişkilerinin olup olmadığının tespiti amacıyla Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüş, gerekli işlemler tamamlandıktan sonra 31 şahıs gözaltı işlemi yapılmadan serbest bırakılmış, bir şahsın hırsızlık suçundan aranması olduğundan adli işlemlerine devam edilmiştir. Kasıtlı olarak kurumumuz ile ilgili asılsız haber yapan belirli medya kuruluşlarının kamuoyunu yönlendirme ve olumsuz algı oluşturma gayreti içerisinde olduğu değerlendirilmekte olup, bu asılsız haberlere itibar edilmemelidir. Başta bölücü terör örgütü olmak üzere tüm suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" denildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden 'Diha'ya Operasyon' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement