Diyarbakır Emniyet Müdürü Görevden Alındı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Emniyet Müdürü Görevden Alındı

Son dönemde peş peşe yaşanan olaylar sonrası Diyarbakır'da Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün görevine son verildi.

30.07.2015 08:35  Güncelleme: 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da son dönemde peş peşe yaşanan olaylar ve HDP mitingine yönelik bombalı saldırı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü görevinden alındı.

MÜFETTİŞ RAPORU DOĞRULTUSUNDA...

HDP'nin 5 Haziran'daki Diyarbakır mitinginde bombalı saldırıyı yapan IŞİD üyesi Orhan Gönder'in "terör" şüphesiyle arandığı, kaldığı otele polisin giderek sadece yoklama kaçağından tutanak tuttuğu ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine emniyet genel müdürlüğü soruşturma açmış, bölgeye iki müfettiş göndermişti. Böğürcü'nün müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda görevden alındığı iddia edildi.

MERKEZE ALINDI

PKK yöneticisinin hastanede firar etmesi, Kobani eylemlerinde 15 kişinin hayatını kaybettiği, HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın evine yapılan polis baskını, YDH-G ile Hizbullah'ın devamı olan HÜDA-Par üyeleri arasında yaşanan çatışma ve son olarak 5 Haziran'daki HDP Diyarbakır mitinginde bombaların patlamasıyla gündeme gelen Diyarbakır'da, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün görevden alındığı iddia edildi. HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırı ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, soruşturma başlatmış, bölgeye müfettiş göndermişti. Böğürcü'nün yürütülen soruşturma kapsamında görevden alınarak merkeze alındığı ileri sürüldü. Böğürcü'nün Emniyet Müdürlüğü döneminde Diyarbakır'da meydana gelen ve Türkiye'de gündem olan olaylar ise şöyle:

PKK YÖNETİCİSİ HASTANEDE FİRAR ETTİ

PKK'nın dağ kadrosunda bulunan ve askeri kanadının içindeki önemli isimlerinden biri olan Bedrettin Güçlü, Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde, her gün başında nöbet tutan 4 polise rağmen firar etmişti. Firardan sonra 4 polis açığa alınırken, firardan 2 gün önce ise emniyet müdürlüğüne 'kaçırılacak' ihbarı yapıldığı ortaya çıkmıştı.

KOBANİ EYLEMLERİNDE 15 KİŞİ ÖLDÜ

Türkiye genelinde 7-8 Ekim tarihlerinde yapılan Kobani eylemlerinde en büyük kayıp Diyarbakır'da yaşanmıştı. Diyarbakır'da PKK yandaşları ile Hizbullah'ın devamı olan HÜDA-PAR üyeleri arasında çıkan olaylarda 15 kişi hayatını kaybetmişti. Diyarbakır'da güvenliğin sağlanması için asker, sokağa inerek, şehrin merkezinde önlem almıştı.

DEMİRTAŞ'IN EVİNE KAÇAKÇILIK BASKINI

Bir başka olay ise 9 Mayıs 2015 tarihinde meydana geldi. "155 Polis İmdat" hattını arayan bir kişi, akaryakıt kaçakçılığı yapan şahsı ihbar etmek istedi. İhbarcı, adres olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın evini söyledi. Kaçakçılık polisi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın evini bastı. Bu sırada evde olan Demirtaş, bir süre polis ekipleri ile görüşerek, ihbarın yanlış olduğunu anlattı. İhbarcı kişi ile görüşmesi sonucu adresin yanlış olduğunu anlayan polis ekipleri, bölgeden ayrıldı.

YDH-G, HİZBULLAH ÇATIŞMASI

Diyarbakır'da 9 Haziran tarihinde meydana gelen olayda ise İhya-DER Başkanı Aytaç Baran, evinin bulunduğu sokakta uğradığı saldırı sonrası öldürüldü. HÜDA-PAR'ın önemli isimlerinden biri olarak bilinen Aytaç'ın PKK'lılar tarafından öldürüldüğü açıklanmış, devamında çıkan olaylarda ise 4 kişi hayatını kaybetmiş ve 6 kişi ise yaralanmıştı.

MİTİNG BOMBASINDA İSTİHBARAT ZAFİYETİ

HDP'nin 5 Haziran'daki Diyarbakır mitingine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıyı yapan IŞİD üyesi Orhan Gönder'in "terör" şüphesiyle arandığı, ancak kaldığı otel bilindiği halde işlem yapılmadığı ortaya çıkmıştı. Saldırıda iki gün önce Gönder'in kaldığı otele sabaha karşı giden polisin, "Asker yoklama kaçağı" olarak Gönder hakkında tutanak tutarak, otelden ayrıldığı belirlenmişti. Gönder'in terör şüphelisi olarak kaydı bulunmasına rağmen UYAP ve GBT'ye kaydının girilmediği de ortaya çıkmıştı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Görevden Alındı

Son Dakika Güncel Diyarbakır Emniyet Müdürü Görevden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • begonyA: Bu beyefendi sanırım biraz nazik bir kişiliğe sahip bu çok güzel bir duruş ama oralarda ki kürtcük ler biraz yaramaz çocuklar biraz hırçın varliklar ondan mutevekki devlet biraz daha sert birini gorevlendirecek zannedersem hayat böyle bazıları sertten hoşlanır çevre kirliliginin önüne geçmeliyiz insanlarımız çok bilincsiz barış mümkün 32 4 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Adama bak yaaa faturayı kendine keseceğine polis müdürüne kesiyor ... 24 12 Yanıtla
  • pls: Mudurler yatacak yeriniz yok sizin.aylardir polis memurlarini ordan oraya suruklediniz.uzun mesai saatleri uyguladiniz.begenmeyen ceksin gitsin dediniz.Allahin adaletiinde nasil hesap vereceksiniz bakalim.benim bosanmamda cok buyuk etkiniz var.kibir abidesi olmussunuz.mutsuz hayatimizin sebebi sizlersiniz.polis memuru olmayan bunu anlayamaz.bir memur arkadasin esi hamile dogum yapacak komiserin dedigi laf su hastanede senmi dogum yaptiracan.gidemezsin.bu kansizlar boyle iste.cok ah aldilar Allah bildigi gibi yapsin bunlari 34 0 Yanıtla
  • Ahmet: Gule gule siradaki gelsin doguya memur dayanmiyo ne yaptin sen ya dogu 21 10 Yanıtla
  • paşa: Boşbakan da görevden alınsın o zaman 24 6 Yanıtla
  • Kurt: Chpliler parelelciler hdpye emanet oy verdiğiniz için bu şehitlerimizin kanı sizede sorulacak. 16 14 Yanıtla
  • Bulut : iyi yapmıs yanlısla pkklı selattinin evini basmakla 20 9 Yanıtla
  • DOGRU VATANDAŞ: YURT GENELİNDE ASAYİŞ SIFIR ŞEHRİN MERKEZİNDE POLİS ASKER ÖLDÜRÜLÜYOR BU EMNİYET NE İŞ YAPIYOR YURTTAKİ TÜM EMNİYET MÜDÜRLERİ DEYİŞTİRİLMELİ GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR 26 2 Yanıtla
  • Polis eşi : kesin paralelcidir devlet işine geldiği gibi.. tayinler açıklandı Diyarbakır ev tutmaya gittik bi haber geliyor ist geri dönün haydi bidaha sonra yeni bi haber görev yeriniz Diyarbakır. hamileyim ve bunlar yüzünden düşük tehlikesi atlattim belirsizlik bizi mahvetti hükümet ve müdürler!! polise verilen değer 0 bu ülkede !!! 18 7 Yanıtla
  • ŞANLIURFALI: GAFFAR OKAN I RAHMETLE ANIYORUZ DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ DENİNCE İLK AKLA GELEN GAFFAR OKANDIR RUHUNA FATİHA 22 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı
    09:09 Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada cep telefonları, sim kartlar ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada doların alış fiyatı 32,3350 lira, satış fiyatı ise 32,3370 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 35,1280 lira, satış fiyatı ise 35,1300 lira olarak açıklandı. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3000 lira, avronun satış fiyatı ise 35,1710 lira idi.

  • Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı
    08:52 Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır. Sürücü olay yerinden kaçarken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinleri, yetkililerin önlem almasını ve benzer kazaların yaşanmaması için trafik düzenlemelerinin yapılmasını istedi.

  • Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada
    08:52 Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna müdahale ederken, sürücü kaçtı. Polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.

  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    08:33 Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı
    08:31 vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı

    Çinli teknoloji şirketi vivo, Pad 3 Pro tableti ile birlikte TWS 4 Bluetooth kulaklık modelini tanıttı. vivo TWS 4, Hi-Fi desteği, aktif gürültü engelleme özelliği ve uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor. Qualcomm S3 ses platformu ile desteklenen kulaklıkların fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belirsiz.


Advertisement