Diyarbakır Emniyet Müdürü Taşdan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Emniyet Müdürü Taşdan Açıklaması

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Kentin tüm cadde ve sokaklarında ekiplerimizle hizmet veriyoruz.

13.05.2016 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAAN BOZDOĞAN - Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Kentin tüm cadde ve sokaklarında ekiplerimizle hizmet veriyoruz. Terör örgütünün faaliyet gösterebileceği alanlara yerleşmiş vaziyetteyiz. Üs bölgeleri oluşturuyoruz. Vatandaşımıza artık daha yakınız." dedi.

Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Taşdan, Bölge Müdürü Erdem Gültekin ile görüştü.

Taşdan, kentte terörle mücadele konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, Sur ilçesinde teröristlerin yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması, patlayıcıların imhası için 28 Kasım'da başlatılan ve 103. günde tamamlanan operasyonların amacına ulaştığını söyledi.

Diyarbakır'ın bölgenin en büyük ve önemli şehri olduğunu vurgulayan Taşdan, terör faaliyetlerinin hem günlük yaşamı sekteye uğrattığını hem de kenti ticari anlamda büyük sıkıntıya sürüklediğine dikkati çekti.

"Vatandaşımıza artık daha yakınız"

Taşdan, yapılan etkin mücadeleyle terör örgütünün hem Silvan'daki hem girişimde bulunduğu Bismil'deki hem de Sur'daki faaliyetlerine askerden aldıkları destekle son verildiğine işaret ederek, Diyarbakır'ın huzuru için etkin tedbirler almaya çalıştıklarını anlattı.

"Kentin tüm cadde ve sokaklarında ekiplerimizle hizmet veriyoruz. Terör örgütünün faaliyet gösterebileceği alanlara yerleşmiş vaziyetteyiz. Üs bölgeleri oluşturuyoruz. Vatandaşımıza artık daha yakınız." diyen Taşdan, herhangi kanunsuz bir eylem olduğu zaman süratle hareket edebilmek için kentin çeşitli alanlarına yerleştiklerini ifade etti.

Taşdan, etkin mücadeleyle yasa dışı faaliyetlerin de önünü kestiklerini anlatarak, alınan tedbirlerle terör faaliyetlerinin yanı sıra hem uyuşturucuyla mücadele hem de asayiş konularında önemli mesafeler katettiklerini bildirdi.

"Siviller de saldırılarda zarar görüyor"

Terör saldırılarının güvenlik güçlerinin yanı sıra sivil vatandaşlara da zarar verdiğine işaret eden Taşdan, şöyle konuştu:

"Polis ne kadar sokakta olursa, suçluyla mücadelemiz çok daha iyi oluyor. Ama ne yazık ki sıkıntılı anlar da yaşıyoruz. Bunun da başında bomba yüklü araçlar geliyor. Terörün herhangi bir kuralı, ahlak anlayışı yok. Sadece silahla propagandasını yapabilmek için sivil vatandaşlarımızın da bulunduğu alanlarda bomba yüklü araçlarla saldırılar gerçekleştiriyorlar. Bunların büyük bir kısmı da alınan istihbari bilgiler veya yakalamalarla engelleniyor. Ancak engelleyemediğimiz olaylarla da ne yazık ki Diyarbakır'ın huzurunu kaçırıyorlar. Arkadaşlarımızın şehit olması ve yaralanmasının yanı sıra çok sayıda sivil vatandaşımız da bu saldırılarda zarar görüyor."

Sur'daki terör operasyonu

Sur ilçesinde tamamlanan terör örgütü PKK'ya yönelik operasyona değinen Taşdan, bölgenin terör örgütü mensuplarından tamamen temizlendiğini, tuzaklanan patlayıcı bulma ihtimaline karşı arama tarama çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

"Örgüt mensupları çok sayıda patlayıcı kullanmışlardı. Operasyon esnasında kullanılan ve bırakılan silah ve mühimmatlarla ilgili olarak da detaylı arama çalışmalarımız var. Defalarca alanı gözden geçiriyoruz ki yakın zamanda orayı vatandaşa açacağız." ifadelerini kullanan Taşdan, ilçede yapılan birtakım tespit çalışmalarının da olduğuna dikkati çekti.

Taşdan, ilçede güvenlik güçlerinin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün de çalışmalarının sürdürdüğünü belirtti.

Sur'un bir bölümünün vatandaşın ikametine ve kullanımına açıldığını anımsatan Taşdan, "Kontrol altında tuttuğumuz birkaç alan var. Orayı da tam anlamıyla hem trafiğe hem vatandaşın kullanımına açacağız. Ama sokağa çıkma yasağının bulunduğu bölgelerle ilgili konuya diğer bakanlıklarla yapılan çalışmalarla karar verilecek. Bunun da çok uzun süreceğini zannetmiyorum." diye konuştu.

"Diyarbakır halkının büyük desteğini görüyoruz"

Taşdan, terör örgütüne yönelik operasyonlara Diyarbakır halkının büyük destek verdiğini söyledi.

Terör örgütünün halka rağmen saldırılar gerçekleştirdiğini ancak amacına ulaşamadığını ifade eden Taşdan, şunları kaydetti:

"Hiçbir şeyin halka rağmen gerçekleştirilmesi mümkün değil. Terörle mücadelede Diyarbakır halkının büyük desteğini görüyoruz. 155 hattı aracılığıyla ve elektronik posta ile ihbarda bulunan veya birebir polis merkezlerimize gelerek şüpheli durumları bizimle paylaşan çok sayıda vatandaşımız var. Bu, çalışmalarımıza da ışık tutuyor. Aynı zamanda bizi de mutlu ediyor. Diyarbakır halkı kazanmış olduğu hakları, huzuru, ekonomik bolluğu ve zenginliği kaybetmek istemiyor. Tek istedikleri burada güvenlik. Güvenli ortamda ticaretlerini yapmak istiyorlar, çocuklarını rahatlıkla okula gönderip eğitimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Bunda da en büyük görev bize düşüyor. Görevimizi yaparken Diyarbakır halkının büyük desteğini görüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu desteklerin devamını bekliyoruz. Diyarbakır halkı bizim onlar için burada görev yaptığımızın farkında."

Taşdan, vatandaşlardan ihbarın yanı sıra çok sayıda teşekkür ve destek mesajı ile dua da aldıklarına işaret ederek, bu durumun kendilerine güç kattığını sözlerine ekledi.

Ziyaretin sonunda Bölge Müdürü Gültekin, Taşdan'a, Anadolu Ajansı fotoğraflarının yer aldığı "yıllık" ile Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen uluslararası haber fotoğraf yarışması Istanbul Photo Awards'ın dergisini hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Emniyet Müdürü Taşdan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement