Diyarbakır - Erdoğan ile Yıldırım, Tanışık Köyü'nde - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır - Erdoğan ile Yıldırım, Tanışık Köyü'nde

Diyarbakır - Erdoğan ile Yıldırım, Tanışık Köyü\'nde

Erdoğan ile Yıldırım, Tanışık köyü'ndeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, toplu açılışın ardından Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yemekte bir araya geldi.

28.05.2016 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdoğan ile Yıldırım, Tanışık köyü'nde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, toplu açılışın ardından Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yemekte bir araya geldi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, bölgede mevcut zorluklara ek olarak terör örgütü ve yandaşlarının çıkardığı zorluklara rağmen hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi. Bölge gelişmesin diye terör örgütünün cami, okul, hastane yaktığını, son 14 yılda Doğu ve Güneydoğu'ya bütün zorluklara rağmen 280 katrilyon yatırım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü Terör örgütü Suriye'de kazandığını sandığı bazı kazanımları Türkiye'ye hendek ve barikat olarak taşımaya çalışıyor. 30 yıldır bu terör örgütü kan, acı ve gözyaşından başka bir şey vermemiştir. Bunlarda kula kulluk vardır, Allah'a kulluk yoktur. Bölgedeki dindar ve inançlı Kürt kardeşlerimiz bunların ne mal olduğunu bilsin, safını belirleyerek bunlara haddini bildirsin. Bu mücadelede dindar ve namuslu Kürt kardeşlerimiz yerini almazsa bu mücadele uzun sürer.

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nin Dürümlü Mezrası'nda 16 kişinin ölümüne neden olan PKK'nın bomba yüklü kamyonla yaptığı saldırıya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi Düşünün 15 ton bomba ile oraya gelmek suretiyle, bunu orada patlatan ve 16 kardeşimizi şehit edenlerin dinle, diyanetle, insanlıkla ve vicdanla ne ilgisi var. 'Kürtlerin temsilcisiyim' demek gibi bir yaklaşımla ne ilgisi olabilir. Hiçbir ilgisi olamaz. Onlarda insanlıktan nasibini almak diye bir şey yok, vicdan diye bir şey yok. Paramparça olan bedenlerin hesabını hep beraber sormamız lazım. Her şey devletten beklenmez. El ele, omuz omuza vereceğiz ve bunun hesabını da soracağız. Özgürlük, barış, hukuk gibi cilalı kavramları siper alarak yaptıkları tek şey demokrasiye kurşun sıkmaktır. Niye kaçıp gidiyorlar Kaçmasınlar, kalsınlar burada. Nereye kaçarsa kaçsınlar kovalayacağız. Eğer demokrasi ve hak ile özgürlük diyorlarsa silahı bombayı gömerler, koordinatları da verirler. Gelsinler parlamentoda mücadelelerini sürdürsünler. Gelecek benim Kürt kardeşimi tehdit edecek, muhtarı tehdit edecek, 'Buradan bir başka partiye oy çıkarsa biz bu köyü yakarız, yıkarız' diyecek. Yaptılar mı, yaptılar. Buna fırsat vermemeliyiz. Hep beraber omuz omuza bu işi bitireceğiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halen safını belirlememiş olanların olduğunu ancak, onların da saflarını belirleyeceğini vurgulayarak, Biz de safımızı belirleyeceğiz. Biz safımızı belirlersek o zaman bilesiniz ki er ya da geç hak batıla galip gelecektir. Bunun önünde kimse duramaz. 30 yıl boyunca tam gözü dönmüşlükle sadece yaktılar ve yıktılar. Benim Kürt kardeşlerime de dünyayı zindan ettiler. Dünyanın hiçbir ülkesinde kendi halkına bu kadar düşmanlık eden başka bir yapı bulamazsınız. Biz terör örgütünün ülkeyi bölmek isteyenlerin taşeronu olduğunu yıllardır söylüyoruz. Son bir yıldır yaşadıklarımızın bunun ispatı durumundadır diye konuştu.

TEKRAR SİLAHA SARILMANIN ANLAMI NEDİR

Terör örgütünün, bölgede güven ve istikrar ikliminin hakim olduğu bir süreçte 'öz yönetim' demeye başladığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü

Ancak, bunu 'öz katliama' çevirdiler. Bunun sebebi ne Rızkının peşindeki garsonu, müşteri bekleyen esnafı, şifa veren doktoru öldürmenin kime ne faydası var Camileri, kütüphaneleri, okulları yakmanın, ambulanslara saldırmanın ne gerekçesi olabilir. Bunu izah edebilirler mi Çocuk sesleriyle şenlenen sokakları kana bulamanın haklı bir mazereti olabilir mi Sadece Diyarbakır, Mardin, Şırnak'ın değil, tüm Türkiye'nin gönlü yaralandı. Hak ve özgürlükler noktasında, en ciddi reformların yapıldığı bir dönemde, tekrar silaha sarılmanın ne anlamı olabilir Bölgede güven ve istikrar ikliminin hakim olduğu bir süreçte ne dediler, 'öz yönetim.' Bu hezeyanlarla çıktılar ortaya ama bu 'öz yönetim' ifadelerini bunlar neye çevirdiler, 'öz katliama' çevirdiler. Eğer demokrasi diyorlarsa, eğer hak ve özgürlük diyorlarsa o zaman silahı, bombayı, her şeyi gömerler, koordinatlarını da verirler. Gelsinler parlamentoda mücadelesini sürdürsünler. Ama bunların böyle bir derdi yok. Bunlar gelecek, benim tertemiz, saf, Kürt kardeşimi tehdit edecek, muhtarı tehdit edecek, aşiret reisini tehdit edecek. Buradan bir başka partiye oy çıkarsa 'biz bu köyü yakarız, yıkarız.' Yaptılar mı bunu Yaptılar.

EY YARGI ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKSIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6-8 Ekim olaylarında yaşananları ve Yasin Börü'nün öldürülmesi olayını da anlatarak, Senin gibi düşünmediği, inanmadığı için. Öyle mi Şimdi ben buradan da sesleniyorum; ey yargı üzerine düşen görevi yapacaksın, eğer yargı üzerine düşen görevi yapmıyorsa tarih bunun hesabını sorar dedi.

Sur'daki yakılıp yıkılan yerlere de değinen Erdoğan, Kurşunlu Camisi'ne sıkılan her kurşun bizim de kalbimize sıkılmıştır. Bunu böyle biliniz. Sur içinde tahrip edilen her bir eser ile sadece Diyarbakır'ın değil, tüm Türkiye'nin ortak tarihini, ortak hafızasını siliyorlar bunu böyle biliniz. Diyarbakır, Mekke'nin, Medine'nin, Kudüs'ün, İstanbul'un, Konya'nın kardeşidir, bunu böyle biliniz diye konuştu.

YASİN BÖRÜ VE ÖLENLERİN YAKINLARI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım yemekte, 6-8 Ekim olayları sırasında yaşamını yitiren Yasin Börü, Hasan Gökyüz ve Hasan Dakak'ın yakınları ile görüştü. Ailelerin Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan olayın sorumlularının bulunup cezalandırılmasını istedikleri öğrenildi.

Görüşmede Yasin Börü'nün annesi Hatice, babası Fikri, Hasan Gökyüz'ün babası Mehmet Gökyüz ve Hüseyin Dakak'ın babası Öztekin Dakak yer aldı.

ERDOĞAN İLE YILDIRIM, TANIŞIK KÖYÜ'NDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldiği toplantının ardından, merkez Sur İlçesi'nin Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası'nda PKK'lıların 12 Mayıs gecesi 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu patlatması sonucu ölen 16 kişinin taziyelerine katılmak üzere ölenlerin ailelerinin yaşadığı Tanışık Köyü'ne taziye ziyaretinde bulundu.

Erdoğan ile Yıldırım'ı köye götüren Sikorsky helikopterlere Kobra tipi helikopterler eşlik ederek güvenlik önlemi alındı. Köyde de sıkı güvenlik önlemleri alınırken, frekans karıştırıcı Jammer'li araçlar konuşlandırıldı. Köy yolu üzerinde de zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri alındı, köyde yaşayanların dışında hiç kimsenin girişine izin verilmedi.

Tanışık Köyü Muhtarlığına da 'Sayın Cumhurbaşkanımız köyümüze hoş geldiniz' pankartı ile bayraklar asıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, taziye evinde okunun duaların ardından ölenlerin yakınları ile bir görüşme yaptı. Görüşmede, köylüler ölenlerin isimlerinin yaşatılmasını isteyerek, yetim kalan çocukların eğitimleri konusunda yardımda bulunulmasını talep ettiği öğrenildi.

Köylülerle yapılan görüşmenin ardından Erdoğan ile Yıldırım aynı makam aracına binerek ölen 16 kişinin mezarlarını ziyaret edip dualar okudu.

Bu arada Emine Erdoğan, Semiha Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da köylü kadınlarla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Ziyaret sırasında köydeki çocuklara da çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır - Erdoğan ile Yıldırım, Tanışık Köyü'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu
    13:16 Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu

    Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde yapılan uygulamalarda uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunduran şüphelileri kıskıvrak yakaladı. Operasyonlarda toplamda 11,39 gram bonzai, 0,44 gram metamfetamin, 1,22 gram metamfetamin, ruhsatsız tabanca, 65 adet fişek ve payp ele geçirildi. Şüpheliler hakkında tahkikat başlatılırken, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalara devam edileceği belirtildi.

  • Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi
    13:15 Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi

    Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, sosyal medyada başlatılan lokanta ve kafeler için iki günlük boykot çağrısına sert tepki gösterdi. Karabacak, boykot çağrısının esnafların itibarını zedelediğini ve yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, devletin denetim organlarının fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik önlemler aldığını ve odaların da denetim çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Afrika ile ticaret hacmimiz 37 milyar dolara ulaştı
    13:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Afrika ile ticaret hacmimiz 37 milyar dolara ulaştı

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin Afrika ile ticaret hacminin 2023 yılında 37 milyar dolara ulaştığını ve ihracatın 2,1 milyar dolardan 22 milyar dolara, ithalatın ise 3,3 milyar dolardan 15 milyar dolara yükseldiğini söyledi. Yılmaz, Türkiye'nin Afrika'ya kardeşlik temelinde katkıda bulunmaya devam ettiğini ve Afrika'daki Türk yatırımlarının piyasa değerinin 10 milyar doları aştığını belirtti.

  • Trabzon Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası düzenlendi
    13:13 Trabzon Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası düzenlendi

    Of Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Trabzon'un Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası gerçekleştirildi. Turnuvaya 10 okulun takımı katıldı ve turnuva Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halı sahasında yapılan İsmail Yıldırım İlkokulu ve Eskipazar İlkokulu maçıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, turnuvaya katılan takımlara başarılar diledi. Turnuvanın final karşılaşması ise 23 Nisan'da İlçe Stadyumunda oynanacak.

  • Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilik Faaliyetlerine Devam Ediyor
    13:13 Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilik Faaliyetlerine Devam Ediyor

    Aksaray Belediyesi, sosyal belediyecilik çerçevesinde yaptığı çalışmaları yeni dönemde de sürdürüyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer, ihtiyaç sahipleri, engelliler ve bakıma muhtaç aileler için çeşitli uygulamaları hayata geçireceklerini belirtti. Aksaray Belediyesi, hastalara bakım seti ve yeni doğan bebeklere hoş geldin seti hediye ediyor. Ayrıca glütensiz gıda desteği, evde sağlık hizmeti, evde bakım hizmeti gibi sosyal yardımlar da sunuluyor.

  • Teknosa, Cevahir Mağazasını Dijital Konsepte Dönüştürdü
    13:10 Teknosa, Cevahir Mağazasını Dijital Konsepte Dönüştürdü

    Teknosa, yılda milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Cevahir Teknosa mağazasını müşteri odaklı dijital konsepte dönüştürdü. Yenilenen mağaza, avantajlı fiyatlar ve katma değerli hizmetlerle 6 bin 600'ü aşkın ürün çeşidini tüketicilerle buluşturuyor. Dijital kanallarla entegre edilen mağaza, teknoloji tutkunlarına daha dijital ve yalın bir deneyim sunuyor. Ayrıca, mağazada özel alanlar ve deneyim alanları da bulunuyor. Teknosa, Türkiye genelindeki mağazalarını daha dijital ve erişilebilir konseptte yenilemeye devam ediyor.

  • Xiaomi 11T Pro için Android 14'lü HyperOS güncellemesi
    13:10 Xiaomi 11T Pro için Android 14'lü HyperOS güncellemesi

    Xiaomi, MIUI 14'ün ardından HyperOS arayüzüne geçiş yaparak 11T Pro için güncelleme vermeye başladı. Yeni güncellemeyle birlikte cihazda yenilenmiş animasyonlar ve kilit ekranı için daha fazla özelleştirme seçeneği sunulacak. Güncelleme Avrupa pazarlarında başladı ve Türkiye'ye de gelmesi bekleniyor.

  • Microsoft, Xbox ve PC Oyunculuğunu Birleştirmeyi Hedefliyor
    13:10 Microsoft, Xbox ve PC Oyunculuğunu Birleştirmeyi Hedefliyor

    Microsoft, Xbox ve PC arasındaki etkileşimi artırmak için çalışmalar yapıyor. Xbox CEO'su Phil Spencer, şirketin Xbox platformunu rakip dijital mağazalara açmayı planladığını belirtti. Microsoft'un ayrıca eski nesillere yönelik geriye dönük uyumluluk üzerinde çalıştığı ve Steam Deck rakibi bir el konsolu üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

  • Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti
    13:09 Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti

    Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 2024 yılından bu yana yapılan motosiklet denetimlerinde 10 bin motosiklet sürücüsüne toplamda 31 milyon lira ceza kesti. Sadece Nisan ayında ise 7 bin 476 motosiklet denetlendi ve 2 bin 715 sürücüye 8 milyon lira ceza uygulandı. Denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi.


Advertisement