Diyarbakır Ergani'de Ele Geçen 1 Ton Bomba Yüklü Araç İmha Edildi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Ergani'de Ele Geçen 1 Ton Bomba Yüklü Araç İmha Edildi

Diyarbakır Ergani\'de Ele Geçen 1 Ton Bomba Yüklü Araç İmha Edildi

Ergani'de ele geçen 1 ton bomba yüklü araç imha edildiDiyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde gece bulunan 1 ton patlayıcı yüklü minibüs, bugün kontrollü patlatılarak imha edildi.

21.06.2016 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergani'de ele geçen 1 ton bomba yüklü araç imha edildi

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde gece bulunan 1 ton patlayıcı yüklü minibüs, bugün kontrollü patlatılarak imha edildi. Bomba yüklü minibüsün önüne "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ilaçlama aracı" yazan ve aracı bıraktıktan sonra kaçan PKK'lıları yakalamak için çalışmalar sürüyor.

Ergani İlçesi Kemaliye Mahallesi Aydın Sokak gece yarısı park halinde bulunan kapalı kasa 06 DT 2683 plakalı minibüsten şüphelenenler durumu polise bildirdi. Olay yerine giden polis ekipleri minibüsün bulunduğu sokağa trafiğe kapatarak, güvenlik aldıktan sonra ilçeye Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden bomba uzmanı ekipler ile frekans karıştırıcı Jammer'li araçlar sevk edildi. Bomba uzmanlarının yaptığı incelemede minibüste patlayıcı bulunduğu ve yaklaşık 1 ton olduğu belirlendi. İnfilak ettirilmeye hazır düzenek bulunan patlayıcının olası infilak etmesi olasılığı üzerine polis sokak üzerindeki evlerde oturanların evlerinden çıkmalarını ve bölgeden uzaklaşmalarını sağladı. Bölgede sağlık ve itfaiye ekipleri de hazır bekletildi.

Daha sonra yapılan çalışmada bombanın patlayıcı düzeneği etkisiz hale getirilerek, minibüs çekici yardımıyla emniyete çekildi. Burada yapılan detaylı çalışmanın ardından bomba yüklü minibüs Erganiye 12 kilometre uzaklıktaki Kömürtaş Köyü yakınlarında kontrollü bir şekilde patlatılarak imha edildi.

Bomba yüklenen minibüsün plakasının sahte olduğu ve 21 Mart günü Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nden çalındığı belirlendi. Minibüsün önüne ise, 'Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Aracı' yazdığı görüldü.

Polis, Mobese ve güvenlik kameraları kayıtlarında yaptığı incelemede minibüsün dün saat 15.00 sıralarında ilçeye giriş yaptığını tespit etti. Güvenlik güçleri patlayıcı yüklü minibüsü bırakıp kaçan PKK'lıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Ergani'de Ele Geçen 1 Ton Bomba Yüklü Araç İmha Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement