Diyarbakır Fuarın Onur Konuğu Olacak - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Fuarın Onur Konuğu Olacak

Diyarbakır Fuarın Onur Konuğu Olacak

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 83'üncü yılında Onur Konuğu Kentleri Diyarbakır ve Malatya olacak.

14.08.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır; başta turizm olmak üzere kültür, tarih, doğal güzellikleri yaşam, sanayi, ticaret ve endüstri gibi birçok zenginliklerinin tanıtılması adına 29 Ağustos 2014 - 7 Eylül 2014 tarihleri arasında İzmir Enternasyonal Fuarı'na "Onur Konuğu" olarak katılacak.

İZFAŞ tarafından 83. kez kapılarını açan ve Dünyanın en köklü uluslararası genel ticaret fuarlarından İzmir Enternasyonal Fuarı'na yapılan hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır, Kurumlar, Esnaflar ve Oteller-Seyahat Acenteleri olarak üç bölümde 1000 m2'lik alanda tanıtımını gerçekleştirecek olup, konsept olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Adayı Diyarbakır Surları teması kullanılarak 10 gün boyunca kentin ve tüm değerlerinin tanıtımı yapılacak.

ONUR KONUĞU UYGULAMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 83'üncü yılında Onur Konuğu Kentleri Diyarbakır ve Malatya olacak. Önceki yıllarda 1/B no'lu holde yer alan onur konuğu iller, bu yıl farklı bir uygulama ile 3 no'lu holde yer alacak. İzmirlilerin ve yerli yabancı turistlerin Türkiye'nin gidip görmedikleri şehirlerini daha yakından tanıması ve fuara katılan ülkelerin temsilcilerine sadece İzmir'i değil, Türkiye'nin bir başka kentini, Anadolu'nun o uçsuz bucaksız zenginliğini pek çok yönüyle gösterebilmek açısından "Onur Konuğu İl" uygulaması büyük önem taşımakta. İlk Onur Konuğu Kent uygulamasına 74'ncü İzmir Enternasyonal Fuarı'nda başlandı. Fuarda kentlerimizi daha yakından tanımak ve kentler arası ticari bağlantıları arttırmak için yeni bir deneyim başlatılmış oldu.

DİYARBAKIR'IN TANITILMASI HEYECAN VERİCİ

Tarihi, kültürü, doğası, iklimi başta olmak üzere birçok şehrin sahip olduğu özelliklerin tümünü yüreğinde barındıran Diyarbakır'ın turizm organizasyon ve fuarlarıyla tanıtılmasının oldukça heyecan verici ve mühim olduğu belirten, Vali Mustafa Cahit Kıraç, şehrin tanıtımının yapılması ve ekonomik yapısının canlanması için turizm tanıtım alanında çalışmalarını arttırdıklarını söyledi
"ARTAN TURİST SAYISININ DAHA YÜKSEK YÜZDELERLE ARTMASINI BEKLİYORUZ"
Diyarbakır'ın 2012 Yılı Yerli ve Yabancı Giriş İstatistiğine bakıldığında yerli turist giriş toplam sayısı 184 bin 977 kişi iken 2013 yılında bu rakam 208 bin 988 kişiye yükseldiğini ifade eden Vali Kıraç, "2013 yılı yerli turist giriş toplam sayısında yüzde 12,98 yükseliş görülmektedir. 2012 yılında yabancı turist giriş toplam Sayısı 13 bin 317 kişi iken 2013 yılında bu rakam 24 bin 808 kişiye yükselmiş ve 2013 yılı Yabancı Turist Giriş Toplam Sayısı yüzde 86 bin 29 artış görülmüştür. 2013 yılı yabancı turist giriş toplam sayısı yüzde 86 bin 29 artış görülmüştür. 2013 yılında ilimize giriş yapan yerli ve yabancı turist sayısı 233 bin 796 kişi iken bu rakam 2014 yılının ilk 6 ayında 130 bin 353 kişidir. Fuarlara katılımın kente gelen turist sayısına önemli katkılar sağladığını çok iyi bilmekteyiz. Yurtiçi ve yurtdışında yaptığımız tanıtım faaliyetleri sonucu ilimize gelen yerli ve yabancı sayısını arttırmış bulunmaktayız. Bu önemli yükseliş trendlerinin önümüzdeki günlerde de katlanarak, daha yüksek yüzdelerle artmasını bekliyoruz" dedi.

KAMUOYUNDA FARKINDALIK YARATILDI
Son yıllarda yapılan tanıtım atakları bunların en güzel örneğinin oluşturulduğunu kaydeden Vali Kıraç, "Diyarbakır, Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı ( EMİTT ), Travel Turkey İzmir Fuarı, İngiltere World Travel Market Fuarı, BITE Pekin Uluslararası Turizm Fuarı gibi önemli ulusal ve uluslar arası tanıtım ve fuar etkinliklerine katılım sağlanarak kamuoyunda farkındalık yaratıldı. Kentin tarihi kültürel ve turizmini yansıtmak amacıyla farklı ve önemli tanıtım organizasyonlarına katılım gerçekleştirdik. Uluslararası sosyal ve ekonomik ilişkilerin süratli bir şekilde geliştiği günümüzde, fuarların önemi vazgeçilmezdir. Fuarlar, büyük bir itinayla yürütülen çalışmaların ve büyük emeklerin sonucu elde edilen ürünlerin sergilendiği yerlerdir. Bu nedenle fuarlar, kültürel ve tarihi değerlerin hayatın bir aynası olduğu gibi aynı zamanda bölgelerarası ekonomik ilişkilerin de bir simgesidir. Bu önemli organizasyonlardan olan 83. İzmir Enternasyonal Fuarı'na Diyarbakır "Onur Konuğu" olarak katılım sağlayacak. Bu fuar, şehrimizi görmemiş ve görme fırsatı bulamamış olanların şehrimizin binlerce yıllık geçmişinin sırlarını taşlarında ve kitabelerinde barındıran büyük bir kültür hazinesi olduğunu göstermek için büyük bir fırsattır. Etkinlikte; şehir kimliği ve ruhunu barındıran başta kültür ve inanç turizm olmak üzere birçok alanda potansiyelini geliştirmek, kurumların turizm ve diğer alanlarda ortaklaşa çalışmalar yürüterek şehrimizi geleceğe taşımak hedeflenmektedir" dedi.

DİYARBAKIR'A HAYIRLI OLSUN

Diyarbakır'ın yerel kültüründen, mahalli yemeklerine, el sanatlarından, örf ve adetlerine tüm yönleriyle İzmir Enternasyonal Fuarı'nda ziyaretçilerle buluşacağını vurgulayan Vali Mustafa Cahit Kıraç, "Fuar kapsamında şehrin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra kentle özdeşleşmiş ürünleri de sergilenecek. Turizm sektörüne hareketlilik getiren ve ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlayan çok önemli bir organizasyon olan fuarda şehrin tüm zenginlikleri ziyaretçilere tanıtılacak. Diyarbakır'ın daha iyi tanıtılması adına çeşitli etkinlik ve gösterilerle daha geniş kitlelere ulaşılması düşünülüyor. Kentimizin tüm özellikleriyle beraber markalaşması için çalışmalarımızı şehrimizin tüm alanlarına yayarak her köşesiyle kalkınmasını hedeflemek birinci ve öncü amacımız olmalıdır. Nitekim bize kentimizi, tarihimizi ve kültürel tüm değerlerimizi göstermemiz konusunda fırsat yaratanlara teşekkür ediyorum ve Diyarbakır'a hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır Fuarın Onur Konuğu Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement