Diyarbakır Havalimanı Yakınlarında Roketatarlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Havalimanı Yakınlarında Roketatarlı Saldırı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Diyarbakır Havalimanı yakınlarında roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

28.08.2016 00:35  Güncelleme: 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bulunan havalimanı yakınlarında roketatarlı saldırı yapıldı. Gelen bilgilere göre; saldırının hedefinde havalimanı hizmet binasındaki polis kontrol noktası veya havalimanına gitmekte olan bir polis aracı vardı.

ROKETLER BAHÇEYE DÜŞTÜ

Atılan roketler havalimanı bahçesine düştü. Saldırı sonrası çevreye saçılan şarampnel parçaları nedeniyle Diyarbakır Havalimanı hizmet binasında bazı camlar kırıldı.

ÖLEN YA DA YARALANAN OLMADI

Saldırda ölen ya da yaralanan olmazken uçuşlarla ilgili herhangi bir durdurma kararı da alınmadı. İlk uçuş sabah saat 07.00'de planlandığı üzere gerçekleşecek. Rutin programa göre saat 24.00'ten sonra herhangi bir uçuş bulunmuyordu.

OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırı sonrası güvenlik güçleri çevreyolunun Mardin istikametindeki boş arazide helikopter destekli operasyon başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri bölgede incelemelerde bulundu.

VALİLİK: SEFERLERİN ERTELENMESİ YA DA İPTALİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Diyarbakır Valiliği, havalimanına yönelik PKK'lı teröristlerin düzenlediği roketatarlı saldırıda, uçak seferlerinin ertelenmesi ya da iptal edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı. Valilikten saldırıyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"28.08.2016 günü saat 00.04'te Diyarbakır Havalimanı çevre yolundan, havalimanı polis noktası hedef alınarak, bölücü terör örgütü tarafından roketle yapıldığı değerlendirilen bir saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıda VIP yolcu girişindeki 3 adet camda maddi hasar meydana gelmiş olup herhangi bir yaralı veya can kaybı bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak saldırgan veya saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Havalimanında seferlerin ertelenmesi veya iptal edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.Konuyla ilgili gelişmeler ayrıca paylaşılacaktır."

Diyarbakır Havalimanı Yakınlarında Roketatarlı Saldırı

Son Dakika Güncel Diyarbakır Havalimanı Yakınlarında Roketatarlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement