Diyarbakır İçin Bir Hayal Daha Gerçekleştiriliyor - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır İçin Bir Hayal Daha Gerçekleştiriliyor

Diyarbakır İçin Bir Hayal Daha Gerçekleştiriliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir ve 10 ilçe belediyesinin katı atık sorununu çözecek Entegre Katı Atık Tesisi'nin temel atma töreni öncesinde tanıtım resepsiyonu düzenledi.

27.05.2015 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Diyarbakır için hayati önem taşıyan Entegre Katı Atık Tesisi'nin temel atma töreni öncesinde tanıtım resepsiyonu düzenleyerek proje hakkında bilgi verdi.

Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın yanı sıra DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek ve çok sayıda kişi katıldı. Resepsiyon, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Deniz Kıraç'ın ön bilgilendirme konuşmasıyla başladı, projenin 10 dakikalık tanıtım filminin gösterimiyle devam etti.

Anlı: Amed İçin En Modern ve Örnek Projeleri Yapacağız

Tanıtım filminin ardından konuşan Eş Başkan Fırat Anlı, projenin bir rüya ve hayal olduğunu belirterek, bugün bu hayali gerçekleştirdiklerini kaydetti. Anlı, proje için yıllarca emek veren çalışanlara teşekkür etti ve projenin on yılların projesi olduğunu vurguladı. Anlı, "Bu proje, kentimizin geleceği için diğer projelere temel oluşturacak bir projedir. Bundan sonrada Amed için biz en modern, gelişmiş ve örnek projeler yapacağız." dedi.

İpek: Belediyemizin Çalışmalarından Gurur Duyuyoruz

DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek de Entegre Katı Atık Tesisi Projesi'nin Büyükşehir Belediyesi'nin ve 10 ilçe belediyesinin imza attığı en önemli projelerden biri olduğunu ifade ederek, projenin kent için önemine dikkat çekti. İpek, "Parti olarak belediyelerimizin bu çalışmalarından gururla söz ediyoruz. Yaptıkları çalışmalar halkın talepleri doğrultusunda, oldukça ekolojik, geleceği umutla karşılayabilecek çalışmalardır. Gelecekte Diyarbakır bu projenin ve diğer projelerin gerçekliğini yaşayarak görecektir. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

34 Milyon Euro'ya (100 Milyon Lira) Mal Olacak

Yapım ve müşavirlik ihaleleri tamamlanarak Çınar'ın Sevindik Mahallesi'nde inşaatına başlanacak olan projede, Diyarbakır Büyükşehir Belediyemiz, Bağlar, Yenişehir, Kayapınar, Sur, Dicle, Eğil, Ergani, Bismil, Hani ve Çınar Belediyesi yer alıyor. 34 milyon 46 bin Euro'ya mal olacak (yaklaşık 100 milyon lira) projenin, yüzde 78,4'ü AB hibesinden, proje büyüklüğünün yüzde 10'una tekabül eden kısım Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan, geriye kalan kısım ise Büyükşehir Belediyesi ve proje ortakları belediyelerin eş finansmanıyla sağlanacak.

İki Yılda Tamamlanacak

İki yılda tamamlanması planlanan tesiste, bir adet düzenli depolama sahası, bir adet 15000 ton kapasiteli kompost tesisi, bir adet sızıntı su arıtma tesisi, bir adet tıbbi atık sterilizasyon tesisi, bir adet ambalaj atığı ayırma tesisi, 4 adet aktarma istasyonu ve 4 adet çöp depolama alanı ve 4 adet mevcut çöplüklerin kapatılıp yeşillendirme çalışmaları yer alacak.

17 Milyon Lira Değerinde Elektrik Enerjisi Elde Edilecek

Buna göre tesiste günde 1000 ton katı atık AB standartlarına göre bertaraf edilecek, atıklardan 17 milyon TL değerinde elektrik enerjisi sağlanacak. Bunun yanı sıra proje kapsamında çevre duyarlılığını artırmak için Halkla İlişkiler Merkezi kurulacak, temiz ve yenilebilinir enerji kullanımının arttırılmasına yönelik çalışmalar yürütülecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır İçin Bir Hayal Daha Gerçekleştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement