Diyarbakır'ın Süper Lig Elçisi Burhan Eşer - Son Dakika
Spor

Diyarbakır'ın Süper Lig Elçisi Burhan Eşer

Diyarbakır\'ın Süper Lig Elçisi Burhan Eşer

Sivasspor'un başarılı sağ kanat oyuncusu Burhan Eşer, geçen sezon devre arasında çalışmaya başladığı hocası Sergen Yalçın'ın öve öve bitiremedi.

13.06.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas spor'un başarılı sağ kanat oyuncusu Burhan Eşer, geçen sezon devre arasında çalışmaya başladığı hocası Sergen Yalçın'ın öve öve bitiremedi. Sergen'in yakın bir gelecekte dünya çapında tanınan bir teknik direktör olacağını belirten Eşer, "Sergen hocam futbolcun bütün evrelerinden geçmiş, bu alanda kendini çok geliştirmiş, oyunu iyi okuyup zamanında müdahale yapma gibi olağanüstü yetenekleri var. Yakın gelecekte uluslar arası arenada çok büyük bir teknik direktör olacak" dedi.

Burhan Eşer Nerelerde Futbol Oynadı?

Futbol'a, 14 yaşında Diyarbakır Amatör Lig takımlarından Yenişehir Belediyespor'da başlayan Burhan Eşer, 17 Yaşında (2002- 2003 sezonu) dönemin Süper Lig takımlarından Diyarbakırspor'un Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi'nde mücadele eden 20 yaş altı takınma transfer oldu. 2004- 2005 sezonunda Diyarbakırspor'da profesyonel futbolcu olup dönemin 2. lig takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a kiralık olarak giden Eşer, 2005- 2006 sezonunda Diyarbakırspor'da A takım kadrosuna dahil edildiği zaman dönemin Türkiye U Milli Takım Teknik Direktörü Reha Kapsal tarafından Milli takım kadrosuna dahil edildi ve 1- 1 biten İskoçya – Türkiye U 21 Milli Maçında 67 dakika forma giydi. O sezon için Diyarbakırspor'un değişmez adamı olan Burhan Eşer, aynı sezon içerisinde Azerbaycan- Türkiye, Türkiye – Çek Cumhuriyeti, Türkiye – Rusya ve Rusya Türkiye U 21 Milli takım maçlarında forma giyme şansı bulup yıldızı parladı. 2006- 2007 sezonunda da Diyarbakır'da çok iyi bir sezon geçiren Burhan Eşer, takımının kime düşmesi nedeniyle 2007- 2008 sezonunda Gençlerbirliği'ne dönemin parasıyla 700 Milyar Liraya transfer olurken yeşil kırmızılı kulübe de çok iyi bir kazanç sağladı. 2009- 2010 sezonuna kadar Gençlerbirliği'nde top koşturan Eşer 2011- 2012 sezonunda Eskişehirspor'a transfer oldu. 2012- 2013 sezonunda mersin İdmanyurdu'na transfer olan Eşer, devre arasında yeniden Eskişehirspor'a geri döndü. 2013- 2014 sezonundan bu yana Sivasspor'da forma giyen Eşer, bir süre önce kulübü ile olan sözleşmesini 2 yıl daha uzattı.

Sivasspor Taraftarına Hayran

Medicana Sivasspor'da çok mutlu olduğunu ve bu nedenle son 2 sezon oynadığı kırmızı beyazlı takımı ile 2 yıllık daha sözleşme imzaladığını anımsatan Eşer, Sivasspor taraftarlarına olan hayranlığını dile getirirken, "Onlar beni çok seviyorlar, ben onları çok seviyorum. Aradaki bu sevgi böyle devam ettiği sürece Sivas'ı bırakmam söz konusu değil" diye konuştu.

Sergen Yalçın'a Övgü

Geçen sezon devre arasında Roberto Carlos'un yerine takımın başına geçen Sergen yalçın'a da övgüler yağdıran Eşer, "Sergen hocam futbolcun bütün evrelerinden geçmiş, bu alanda kendini çok geliştirmiş, oyunu iyi okuyup zamanında müdahale yapma gibi olağanüstü yetenekleri var. Futbolcuyken de olağanüstü yeteneklere sahip olan Sergen hocanın yakın gelecekte uluslar arası arenada çok büyük bir teknik direktör olacağına inanıyorum" dedi.

Diyarbakır Kendini Sorgulamalı

Diyarbakır'da çok iyi bir futbolcu potansiyelinin bulunduğunu, ancak bunu değerlendirecek bir merci olmadığını dile getiren Eşer, sözlerini şöyle noktaladı:

"Diyarbakır'da inanılmaz derecede genç nüfus var. Ancak bu gençlerin yararlanabileceği düzeyde spor tesisleri yok. Mesela Sivas ile Diyarbakır'daki spor tesisleri arasında büyük uçurumlar var. Neden bu memlekette spor tesisleri kurulmadı? Bunu irdelemek lazım, ben Diyarbakır büyüklerinin Diyarbakır'da sporun gelişmesi için bir katkı sunduklarını düşünmüyorum. Kısacası Diyarbakır'da hem tesis yönünden hem de sportif anlamda bir başarısızlık var. Bu nedenle gerek büyüklerimizin ve gerekse gençlerimizin kendilerini bu anlamda sorgulamaları gerekiyor diye düşünüyorum"

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Diyarbakır'ın Süper Lig Elçisi Burhan Eşer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement