Diyarbakır'da Yük Trenine Bombalı Saldırı! Ölen Ya da Yaralanan Yok - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Yük Trenine Bombalı Saldırı! Ölen Ya da Yaralanan Yok

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, teröristlerce tren raylarına döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken yaklaşık 10 vagon raydan çıktı.

27.02.2017 13:10  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yük trenine bombalı saldırı düzenlendi. Batman-Diyarbakır seferini yapan yük treni Bağıvar köyü yakınlarından geçerken teröristler tarafından raylara döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken yaklaşık 10 vagon raydan çıktı.
ÇOK SAYIDA AMBULANS BÖLGEDE

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve AFAD ekibi ile güvenlik güçleri sevk edildi. Ambulansların çoğu bir süre sonra bölgelerine geri çekilirken, bir kaçı tedbir amaçlı bölgede bekletildi. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alan güvenlik güçleri ise bölgede helikopter destekli operasyon başlattı. Çevrede incelemelerde bulunan polis, patlama noktasına yaklaşık 50 metre mesafede patlayıcı tuzaklamak amacıyla kazıldığı tahmin edilen bir çukur buldu.

Polisin, bölgedeki incelemeleri sürerken, operasyon da devam ediyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, tren raylarında meydana gelen patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz Karpuzlu Mahallesi mevkiinde saat 13.00 sularında boş bir yük trenin geçişi esnasında el yapımı patlayıcı ile olduğu değerlendirilen bir patlama sonucunda trenin bazı vagonları raydan çıkarak hasar meydana gelmiştir. Meydana gelen olayda ölen veya yaralanan olmamıştır. Olay çok yönlü olarak araştırılmaktadır" denildi.

İşte olay yerinden kareler:

Diyarbakır\'da Yük Trenine Bombalı Saldırı! Ölen Ya da Yaralanan Yok
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Yük Trenine Bombalı Saldırı! Ölen Ya da Yaralanan Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement