Diyarbakır İzmir Fuarının Onur Konuğu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır İzmir Fuarının Onur Konuğu

Diyarbakır İzmir Fuarının Onur Konuğu

Diyarbakır ilk kez katılacağı 83. İzmir Enternasyonel Fuarının onur konuğu olacak.

18.07.2014 16:50  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır ilk kez katılacağı 83. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın onur konuğu olacak. 29 Ağustos- 7 Eylül tarihleri arasında yapılacak fuarda kentin tarihi, turistik değerleriyle yerel tatları ve el sanatları tanıtılarak turizmin gelişmesine katkıda bulunulacak.

Uluslararası nitelikteki ilk fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı, 83'ncü yılında, kapılarını lojistik temasıyla açacak. 29 Ağustos 2014 Cuma günü açılacak fuar 10 gün sürecek. Fuarın bu yılki onur konukları ise Malatya ve Diyarbakır. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu (DBŞT) Hamlet adlı oyunla önceki yıl İzmir Tiyatro Festivali'ne katıldı.

Ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Koca kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Diyarbakır'ı ziyaret etmesiyle iki kent arasında dostluk köprüsü oluştu. Diyarbakır bu yıl da İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu olarak davet edildi. Fuara katılım için kentte hazırlıklar başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda kenti temsil edecek kurumlar hazırlık toplantısı yaptı.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, Kültür Müdürü Cevahir Sadak, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tevfik Arıtürk, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve DESOB gibi kurumların temsilcileri katıldı.

Fuarda UNESCO Dünya Mirası Listesine katılmak için aday olan Diyarbakır Surları başta olmak üzere, yerel tatlar, gıda ve el sanatlarının tanıtımı yapılacak. Kentin turizminin gelişimine katkı sunulacak fuar için hazırlıklar sürecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır İzmir Fuarının Onur Konuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement