Diyarbakır Katı Atık Yönetim" Projesi - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Katı Atık Yönetim" Projesi

Diyarbakır Büyükşehir ve 10 ilçe belediyesinin katı atık sorununu çözecek Entegre Katı Atık Tesisinin temel atma töreni öncesinde yapım ve müşavirlik işi başlama toplantısı düzenlendi.

03.07.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir ve 10 ilçe belediyesinin katı atık sorununu çözecek Entegre Katı Atık Tesisinin temel atma töreni öncesinde yapım ve müşavirlik işi başlama toplantısı düzenlendi.

Hilton Otelde düzenlenen toplantıda konuşan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Daire Başkan Vekili Ferruh Parmaksız, bu proje bitiminde Diyarbakır ve ilçelerinin alt yapı sorunlarının büyük ölçüde çözmüş olacaklarına inandığını belirtti.

Diyarbakır'la son derece iyi ilişkileri olduğunu anlatan Parmaksız, devam eden projeler kapsamında Diyarbakır atık su arıtma tesisi için 75 milyon lira, Diyarbakır kanalizasyon ve yağmursuyu toplama hattı için de 70 milyon lira tutarında desteklerinin olduğunu kaydetti.

Projenin istenilen niteliklerde ve zamanında gerçekleştirilmesi için tüm paydaşların, görev ve sorumluluklarını hatasız bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Parmaksız, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki birkaç ay içinde başlayacağımız gözeli içme suyu temini ve yağmursuyu hattı, 35 milyon liralık Silvan İçme Suyu Projesi de bu yatırımlar arasında yer almaktadır. Bu yatırımların teknolojik takibini de sağlamak amacıyla scada sistemi yapacağız. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde yapılacak olan bir binanın içinde şehrin tüm çevre ve altyapı yatırımlarını otomasyon vasıtasıyla kontrolleri sağlanacaktır."

Parmaksız, proje kapsamında belediyeden beklentilerinin olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Projenin en büyük paydaşı belediyenin yerel birimi ki, kendileriyle şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda son derece uygun bir şeklide çalışıyoruz ve kendilerinin çalışmalarını takdir ediyoruz. Bu hususta en donanımlı belediyelerimizden biri. Proje uygulama biriminden beklentilerimizi inşaatların yapılması, hizmetlerin sağlanması geçici ve nihai kamu komitelerinin teşkil edilmesi, sözleşme kapsamındaki testlere, eğitimlere çalışmalara ve proje kapsamında uygulanacak olan faaliyetlere katılım ve katkı sağlanması amacıyla gerekli istihdamın sürekli olarak sağlanması."

Toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cihan Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Elif Torcu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Kontrol Daire Başkanı Deniz Kıraç, müşavir ve müteahhit firma temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır Katı Atık Yönetim' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement