Mutlu Kaya'yı Vuran Erkek Arkadaşı: Spontane Gelişen Olaydı - Son Dakika
Güncel

Mutlu Kaya'yı Vuran Erkek Arkadaşı: Spontane Gelişen Olaydı

Mutlu Kaya\'yı Vuran Erkek Arkadaşı: Spontane Gelişen Olaydı

Mutlu Kaya'yı vuran erkek arkadaşı Veysi Ercan, ilk duruşmada olayın spontane geliştiğini söyledi.

08.10.2015 16:59  Güncelleme: 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 19 yaşındaki Mutlu Kaya'yı silahla vurarak ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan eski erkek arkadaşı 26 yaşındaki Veysi Ercan ilk duruşmada olayın spontane geliştiğini söyledi.

"TASARLAYARAK KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS"

Özel bir televizyon kanalında ses yarışmasına katıldıktan sonra Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 18 Mayıs günü uğradığı silahlı saldırıda başından ağır yaralanan Mutlu Kaya'nın erkek arkadaşı Veysi Ercan'ın 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılamasına başlandı.

MUTLU KAYA DAVAYA KATILMADI

Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Veysi Ercan katılırken, Mutlu Kaya ise hastanede yattığı için katılmadı. Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay da katılırken, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Dayanışma ve Uygulama Merkezi adına avukat Serap Erkuş davaya katılma talebinde bulundu.

"ATEŞ EDERKEN MUTLU'YU GÖRMEDİM"

Duruşmada ilk kez ifadesi alınan tutuklu sanık Veysi Ercan olayın spontane geliştiğini belirterek, "Olay günü Diyarbakır merkezdeydim. Saat gece 12.00 sıralarında Mutlu ile telefonda konuştuk. Ablasından izin alıp markete gittiğini ve görüşmek istediğini söyledi. Ben de gidebileceğimi söyledim. Yanıma arkadaşımı alıp Ergani ilçesine gittim. Yol boyunca Mutlu beni birkaç kez aradı. Acele gelmemi, sokakta köpeklerin olduğunu ve korktuğunu söyledi. Ergani'ye varınca Mutlu'nun tarif ettiği yere gittim. Karanlık olduğu için göremedim. Kardeşi ıslık çalınca sert bir fren yapıp, durdum. Mutlu bana, 'Gerizekalı yavaş olsana, dengesiz hayvan' diye hakaret etti. Kardeşi ve arkadaşı yanında olduğu için moralim bozuldu. Çocuklar markete gidince biz arabada konuştuk. Saatin geç olduğunu ve onları eve bırakmamı istedi. Mutlu bana, 'Ablam uyuduktan sonra dışarı çıkar, gezer, konuşuruz.' dedi. Aramızda bir problem yoktu. Onları eve bırakıp arkadaşımın yanına gittim. Daha sonra Mutlu'nun evine doğru gittim. Arabada uzun süre bekledim. Saat geç olunca kendisini aradım. Telefonda hakaretler etti. 'İşin ne, orada bekle gerizekalı' şeklinde sürekli hakaret ediyordu. Evlerinin ışıkları kapalıydı. Ancak Mutlu gelmiyordu ve hakaret ediyordu. Ben oraya kadar sırf morali bozuk olduğu için gittim. Ben de sinirlendim ve eve doğru ateş ettim. Işık kapalıydı ve ateş ederken Mutlu'yu görmedim. Mermiler ona isabet etmiş. Kızdığım için evin kapısına sıktım." dedi.

"YARIŞMAYA KATILMASI BENİM İÇİN PROBLEM DEĞİLDİ"

Mutlu Kaya'nın moralinin şarkı yarışmasından dolayı bozuk olduğunu belirten Veysi Ercan, "Yarışma iptal olmuştu. Ailesinin baskısı da vardı. Aramızda bir sorun yoktu. Ben sürekli destekçisiydim. 1,5 senedir ilişkişimiz var. Kendi aramızda söz bile yapmıştık. Okuldayken benim yüzüğümü taşıyordu. Yarışmaya katılması benim için problem değildi. Aksine kendisine destek verdim. Kendisini ikna ederek Gaziantep'te elemelere götürdüm. Kendisine ve ailesine ekonomik olarak çok destek verdim. Maddi durumları iyi değildi. Babası onları terk etmiş, ağabeyi askere gitmişti. Ekonomik durumları çok kötüydü. O nedenle kendisi ve ailesine ekonomik olarak destek oldum. Mutlu'yu tehdit etmedim. Yarışmaya katıldığı için tehdit etseydim şikayetçi olurdu. Yarışmalara katılmaması için baskı yapmadım."dedi.

MUTLU'NUN İFADESİNİ KADIN HAKİM HASTANEDE ALACAK

Duruşmada daha sonra ara kararlarını açıklayan mahkeme sanık Veysi Ercan'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Mahkeme Mutlu Kaya'nın ifadesinin yattığı özel hastanede kadın hakim Büşra İlhan tarafından alınmasına da karar verdi. Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi'nin davaya katılma talebini reddeden mahkeme, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay'ın duruşmalara kabulüne karar verdi. Duruşma ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mutlu Kaya'yı Vuran Erkek Arkadaşı: Spontane Gelişen Olaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Kürt Oğlu Kürt: Kahrolsun hdp,kahrolsun pkk hayatımızı mahvettiler,Nusaybin'de yaşanacağı kalmadı bunların yüzünden 8 16 Yanıtla
  • avukatt: yıllardır oğlana ümit ver beklet sonra ben ünlü oldum senle işim yok sen bir hiçsin dersen 15 4 Yanıtla
  • Melek: Baydiniz ama ya... Vuran vurmus vurulan vurulmus tedavisini görmüs.. Kiz ünlü diilki zirt pirt haber yapiliyor 8 8 Yanıtla
  • Gereksiz ler: Spontane kelimesini ne biliyormuş angut. Gerçi bu kız için de değmez ama işte gereksiz iki insan bir anda konusulmaya başladı 11 4 Yanıtla
  • Yeter artık: Başka haber yokmu, bu ülkede o kadar haber varken bıktık artık şu mutlu kayadan 9 4 Yanıtla
  • yozgatlı: islamın kalbi turkiye tum islam alemi bize güveniyo bu yolda şehid olmak var .. herkez ayık olsun haçlı ordusu hiç durmadan müslüman katlediyo uyumayalım yoksa ahirette verecek hesabımız yok vallahi :( 7 3 Yanıtla
  • TC AGRI 04: Mutlu Kaya Saban sükür Kim gardasiyan pkk biktik BU haberlerden bunlar Sponsor mu buraya? 6 4 Yanıtla
  • SAZİN: Banane yaaaa. Bir daha haberr vermeyinn.. O kızı sinir oluyorummm. Gözü görmek istemiyorummmm. 8 1 Yanıtla
  • edaaa: Bırakın şu gereksizleri bunlarin elinden tutulmaz 4 4 Yanıtla
  • sercan: (SALAK) sazin hanım doğru söylüyorrr. her gün hergün mutlu kaya haber mi olur hiçç. ben bile bu kızı sinir oluyorum. manyakkk 2 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • New York'ta Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi töreni düzenlendi
    02:34 New York'ta Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi töreni düzenlendi

    New York'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Türkiye'nin BM Nezdindeki Daimi Temsilcisi Sedat Önal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) New York Temsilcisi Mehmet Dana, New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve Türk Amerikan sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim okunması ve konuşmalarla gerçekleşti.


Advertisement