Diyarbakır, Nevruz Kutlamasına Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır, Nevruz Kutlamasına Hazırlanıyor

Diyarbakır'a nevruz etkinliğine katılmak üzere yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi geliyor.

19.03.2014 22:38  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'a nevruz etkinliğine katılmak üzere yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi geliyor.

Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda 21 Mart Cuma günü düzenlenecek nevruz kutlaması için hazırlıklar sürüyor. Park içerisindeki platformda, Bağlar Belediyesi ekiplerince temizleme, boyama ve ses sistemi yerleştirme çalışmaları tamamlanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki alan üzerinde Türkçe ve Kürtçe "Newroz kutlu olsun" yazılı flama ve balonlarla donatılırken, mahalle mahalle dolaşan araçlardan kutlamalara katılım için anonslar yapılıyor.

Avrupa ve Ortadoğu'dan çok sayıda kişinin de kutlamalar için Diyarbakır'a gelmesi dolayısıyla otellerde yer kalmazken, otelde yer bulamayanlar ise tanıdıklarının evlerinde konaklamak zorunda kalacak.

Nevruz etkinliği için kadınlar da Diyarbakır'da yöresel kıyafet satışı yapılan dükkanlardan, yöresel kıyafet satın alıyor.

Demokratik Toplum Kongresi Basın Merkezi görevlisi Kerem Çelik, AA muhabirine, ABD, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden çok sayıda gazetecinin etkinliğe izleyeceğini belirterek, 50'si yabancı 350 gazetecinin kendilerine akredite yaptırdığını kaydetti.

Diyarbakır'da etkinlik için İsveç'ten gelen Dr. Şeban Mizuri, Türkiye'de 1 yıl önce uygulamaya geçirilen çözüm süreci sayesinde şiddetin son bulduğunu söyledi. 5 yıl önceki kutlamaları sırasında Diyarbakır'a geldiğini kaydeden Mizuri, bu yıl barış ve huzur ortamında geçirilecek nevruz etkinliğini görmek istediğini kaydetti.

- 10 bin kişi görev alacak

Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Fecri Tayfur ise, kutlamanın yapılacağı alana gün boyunca yüz binlerce kişinin geleceğini ifade ederek, sıkıntı yaşanmaması için çoğunluğunu gönüllü 10 bin kişinin görevlendirildiğini söyledi.

Yoğun kalabalık nedeniyle platformu göremeyecekler için arka kısımda 2 dev ekran kurulacağını kaydeden Tayfur, "Kutlamada yakılacak ateş için 15 ton odun ile 400 litre mazot kullanılacak. Yakılacak ateşin çevresine insanların yaklaştırılmaması için de ateş çevresinde 40 kişi görev yapacak" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır, Nevruz Kutlamasına Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • harputlu: ben bdp liyim ama o şerefsiz fecrinın ismi geçti diye nevroza gelmiyecem üyle alçaklar kürtlere zarar veriyor kandil duymuyormusun herkes şikayetçi hala siz uyuyorsunuz 0 0 Yanıtla

Advertisement