Diyarbakır PKK'nın Kulp'ta İnfilak Ettirdiği Kamyonda 10 Ton Patlayıcı Kullanılmış - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır PKK'nın Kulp'ta İnfilak Ettirdiği Kamyonda 10 Ton Patlayıcı Kullanılmış

Diyarbakır PKK\'nın Kulp\'ta İnfilak Ettirdiği Kamyonda 10 Ton Patlayıcı Kullanılmış

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nin Zeyrek Jandarma Karakolu yakınlarında dün gece patlattığı ve 5 korucu ile 1 vatandaşın yaralandığı patlatılan kamyonda yaklaşık 10 ton patlayıcı bulunduğu belirlendi.

30.05.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nin Zeyrek Jandarma Karakolu yakınlarında dün gece patlattığı ve 5 korucu ile 1 vatandaşın yaralandığı patlatılan kamyonda yaklaşık 10 ton patlayıcı bulunduğu belirlendi.

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne 10 kilometre mesafede bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu'na yaklaşık 1 kilometre mesafedeki kontrol noktasında dün gece bir faciadan dönüldüğü ortaya çıktı. PKK'lılar bomba yüklü kamyonla seyir halindeyken kontrol noktasındaki geçicik köy korucularının fark etmesi üzerine kamyonu bırakıp kaçan PKK'lılar aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 5 korucu ile 1 sivil vatandaş yaralanırken, daha sonra düzenlenen operasyonda 1 PKK'lı sağ olarak ele geçirildi.

Şiddetli patlamanın ardından güvenlik güçlerinin yaptığı incelemelerde ilk belirlemere görev daha önce çalındığı belirlenen kamyona PKK'lıların yaklaşık 10 ton patlayıcı yüklediği tespit edildi. Patlamada 200 metre uzuklıkta bulunan okulda büyük hasar görürken, patlamanın etkisiyle karayolunda büyük çukur açıldı.

Bomba yüklü aracın patlatılması esnasında olay yerinde bulunan bir korucusu, araçtaki 1 PKK'lının kendilerine doğru koşup herkese 'yere yatın' diye bağırdığını anlatarak, "Çatışma başlayınca araçtan inen üç kişiden biri bize taraf koştu. Elinde silah yoktu. Bizim olduğumuz tarafa gelince 'yere yatın' diye bağırdı. Herkes yere yattı. O sırada büyük bir patlama oldu. Daha sonra bu kişiyi yakaladık. Üzerinden Glock Marka silah çıktı" dedi.Güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır PKK'nın Kulp'ta İnfilak Ettirdiği Kamyonda 10 Ton Patlayıcı Kullanılmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement