Diyarbakır Saksılarla Yeşilleniyor - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Saksılarla Yeşilleniyor

Diyarbakır Saksılarla Yeşilleniyor

Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri'nin dış duvarına "Duvar Bahçe" uyguladı. Bunun için 2 bin 100 saksı içinde yaklaşık 8 bin 400 çiçek ekildi.

03.09.2015 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, kentin estetiğini ve çehresini değiştirmek amacıyla duvarlara saksılar içinde canlı çiçekler yerleştiriyor. İlki Koşuyolu Parkı duvarına yapılan ve vatandaşların ilgisini çeken "Duvar Bahçe" uygulaması, kentte yaygınlaştırılıyor.

Uygulamanın ikinci adresi ise Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri (DİŞTİ) oldu. DİŞTİ'nin dış duvarındaki "Duvar Bahçe" için 2 bin 100 saksı içinde yaklaşık 8 bin 400 çiçek ekildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Serası'nda yetiştirilen çiçekler, metal aksamlar üzerinde duruyor.

Kaya: Olumlu tepkiler aldık

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Park Bahçeler Müdürü Mehmet Kaya, kentin estetiğini ve kentin yeşil alan durumunu değiştirmek amacıyla duvar bahçe çalışmalarına başladıklarını söyledi. Halkın olumlu tepkileri sonucunda duvar bahçe uygulamasına devam ettiklerini belirten Kaya, "Bu duvar bahçe çalışmalarının ilkini Ofis Koşuyolu Parkı'nın duvarında, 100 metrekarelik bir alanda yaptık. Halkın olumlu tepkisini aldıktan sonra ikinci çalışmamız Diyarbakır Şehirlerarası Otogarı'nda başlattık. Buradaki çalışmamızı bitirmiş bulunmaktayız. Bu alanda da yine 100 metrekarelik bir duvar bahçe çalışması yaptık. Burada 2 bin 100 tane saksı kullandık. Her saksıda 4 tane begonya çiçeği olmak üzere toplam 8 bin 400 çiçek bulunuyor" dedi.

'2016 mali bütçesine aldık'

Kaya, dikey bahçe çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu çalışmayı 2016 yılında Seyrantepe Köprülü Kavşak Viyadüğü'nün ayaklarına, Şeyh Said Meydanı ve Ulu Camii'de yaşama geçireceğiz. Ayrıca bu çalışmaların dışında elektrik direklerine ve viyadüklerin arasında bulunan geçitlerdeki tellere saksılarla bu çalışmayı destekleyeceğiz."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır Saksılarla Yeşilleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement