Diyarbakır Savaş Alanına Döndü - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Savaş Alanına Döndü

Diyarbakır Savaş Alanına Döndü

Diyarbakır'da, Suriye'deki Kürtlere yönelik IŞİD'in saldırısını protesto eden göstericiler polisle çatıştı.

17.07.2014 23:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da, Suriye'deki Kürtlere yönelik IŞİD'in saldırısını protesto eden göstericiler polisle çatıştı.

Diyarbakır'da Suriye'nin Rojava ve Kobani kentlerinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından Kürtlere yönelik saldırıları protesto eden Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokrat Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Bağlar ilçesi Koşuyolu parkında yürüyüş yapılmak istendi.

Burada toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup yürüyüşe geçtiği sırada polis ekipleri tarafından önleri kesilerek yürüyüşün izinsiz olduğu ve buna kesinlikle izin verilmeyeceği söylendi.

Bunun üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Demokrat Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, polis ekipleri ile görüşerek "Yürüyüşte kesinlikle herhangi bir taşkınlık çıkmayacağını ve izin verilmediği takdirde kitlenin yürüyeceğini" söyledi.

Tuğluk ve Zümrüt'ün polis ekipleri ile yaptığı görüşme sırasında Koşuyolu parkında toplanan grup meşalelerle Yenişehir ilçesi anıt parkına doğru yürüyüşe geçti.

Ofis semtinde polis ekipleri tarafından önleri kesilen grup yürümekte ısrar edince grup içerisinde bulunan yüzü maskeli göstericiler polise hava fişek ve taşlarla saldırdı.

Polis ekiplerinin de gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunmasıyla ortalık bir anda savaş alanına döndü. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan göstericiler tekrar Diyarbakır Valiliği karşısında bulunan anıt parkta oturma eylemi yapan barış annelerinin yanına geçmesiyle gerginlik son buldu.

Polis, valilik ve anıt park etrafında yoğun güvenlik önlemi alarak herhangi bir taşkınlık çıkmaması için teyakkuzda bekliyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Savaş Alanına Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement