Türkiye'nin Yüreği Yandı: 1 Günde 10 Şehit, 33 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Yüreği Yandı: 1 Günde 10 Şehit, 33 Yaralı

Diyarbakır'da teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 7 polis şehit düştü. Üç acı haber de Yüksekova ile Nusaybin'den geldi. Şehitlerin acısı baba ocaklarını yaktı kavurdu.

01.04.2016 01:28  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün Türkiye'nin yüreği bir kez daha yandı. Bir günde 10 kahraman evladımızı terör belasına kurban verdik.

Alçakça saldırıları bitmeyen PKK'lı teröristler, bu defa Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde hainliklerini ortaya koydu.

Şanlıurfa yolu, Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında seyir halindeki polis servis midibüsünün geçişi sırasında patlama oldu. Hain saldırıda, 7 polis şehit oldu, 13'ü polis 27 kişi de yaralandı. PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırının, beyaz renkli bir otomobille gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Çevredeki güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüde, olayın gerçekleştiği noktaya beyaz renkte otomobili park eden kişinin araçtan uzaklaşması yer alıyor. Kimliğinin belirlenmesine çalışılan bu şüphelinin, saldırının faili olduğu belirtiliyor. Patlamanın şiddetiyle otobüs terminali ile çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı, bazı araçlarda ağır hasar meydana geldi.


ÜÇ ACI HABER DE YÜKSEKOVA VE NUSAYBİN'DEN

Üç acı haber de Hakkari Yüksekova ve Mardin Nusaybin'den geldi. Yüksekova'da güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada özel harekât polis İdris Bolat şehit oldu. Şahadet haberi ardından İdris Bolat'ın Amasya'daki babaevinden feryatlar yükseldi. Şehide 1991 yılında Diyarbakır'da şehit düşen özel harekât polisi amcası İdris Bolat'ın adının verildiği öğrenildi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonla ilgili haber yapmaya giden gazetecilerin de içinde bulunduğu zırhlı araca PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda Uzman Çavuş Gökhan Alıcı ile Uzman Çavuş Emre Sarıtaş şehit oldu, 6 kişi de yaralandı.

ACI HABERLER BABA OCAKLARINI YAKTI KAVURDU


ANKARA

Diyarbakır'da teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen polislerden 3'ünün acı haberi Ankara'daki ailelerine ulaştı.

Şehit Alper Zor'un Güzelyaka Mahallesi 541. Sokak'ta oturan eşine şehadet haberi yetkililer tarafından verildi. Acı haber sonrası aile yakınları kriz geçirdi. Belediye yetkilileri evin bulunduğu sokağa taziye çadırı kurdu. Şehit, Zor'un 2 kız çocuğu babası olduğu kaydedildi.



Ankara'daki diğer 2 şehidinin acı haberi ise Etimesgut Topçu Mahallesi'nde bulunan ailelerine yetkililer tarafından verildi. Polis memurlarından Necdet Alıcı'nın eşi Bedriye Alıcı'ya acı haber sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Şehit Alıcı'nın 3'ü erkek 4 çocuk babası olduğu, şehit Fatih Mehmet Ertuğrul'un da bir erkek çocuk babası olduğu belirtildi. İki şehidin evine Türk bayrakları asıldı, belediye yetkilileri taziye çadırı kurdu.

BURSA

Diyarbakır'da polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 7 polisten biri olan İlyas Kaygusuz'un şehit olduğu haberi, Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi Arabayatağı Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştı. Acı haberi alan aile bireyleri fenalık geçirdi.


İlyas Kaygusuz'un şehit olduğu haberinin duyulmasının ardından yakınları ve komşuları eve akın etti. Şehit evi Türk bayraklarıyla donatılırken, Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile birçok şube müdürü taziye ziyaretinde bulundu.


İSPİR

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Karakaya'nın Erzurum'daki baba ocağına acı haber ulaştı.


Erzurum'un İspir ilçesinde bulunan şehidin babaevine acı haber ulaşınca cadde ve evinin önü Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin babası Yahya ve annesi Güler Karakaya, Diyarbakır'a gitmek için Erzurum'a hareket etti.



İlçedeki taziyeleri evinde kabul eden amca Servet Karakaya AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin ve Türkiye'nin başının sağ olması temennisinde bulunarak şehide Allah'tan rahmet diledi.

"ALLAH TERÖRİSTLERİN BELASINI VERSİN"

"Yapılacak bir şey yok, vatanımız sağ olsun. Acımız büyük, bunu biliyoruz" diyen amca Karakaya, "Allah teröristlerin belasını versin ya da ıslah etsin. Diyeceğimiz bu kadar" ifadelerini kullandı.

Şehidin halasının eşi Yusuf Altınışık da sözün bittiği noktada olduklarını, memlekete ve şehit ailelerine Allah'tan sabır dileğinde bulundu.

Bunun son olması temennisini dile getiren Altınışık, şunları kaydetti:

"Cenab-ı Allah hepimizin kalbine birlik beraberlik, Allah, Peygamber, vatan sevgisi ve birleşme duygusu ihsan eylesin. Şehidimizin makamı cennet, kabri nur olsun. Bütün şehitlerimize de Allah gani gani rahmet eylesin. Türkiye'nin, ilçemizin ve ailemizin başı sağ olsun."

Evli olan şehit polis memuru İlyas Kaygusuz'un biri 2 yaşında, diğeri 2 aylık olan iki çocuk babası olduğu belirtildi.

YOZGAT

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 7 polisten birinin Yozgatlı olduğu öğrenildi.

46 yaşındaki Şehit Özel Harekat Polisi Mustafa Yiğitalp'in, Yozgat'ın Erkekli köyünden Ali Rıza Yiğitalp'in oğlu olduğu belirtildi. Ankara'da ikamet eden şehit polisin acı haberi Yozgat'taki yakınlarını yasa boğdu.

Şehidin cenazesinin Ankara'da defnedileceği bildirildi.

HATAY

Diyarbakır'da polis servis aracının geçişi esnasında teröristlerce patlatılan bomba sonucu şehit düşen 7 polisten Serkan Talan'ın Hatay'daki baba ocağına acı haber ulaştı.

Diyarbakır'daki teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 7 polisten Serkan Talan'ın (36) Hatay'daki baba evine ateş düştü. Emniyet yetkilileri, Atatürk Caddesi'nde oturan şehidin annesi Halide Talan'a, haberi sağlık görevlileri eşliğinde verdi. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, belediye tarafından da taziye çadırı kuruldu.

Geçici görevle Ankara'dan Diyarbakır'a gittiği öğrenilen şehit polis Talan'ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

NUSAYBİN ŞEHİTLER

SİLİVRİ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emre Sarıtaş'ın İstanbul'un Silivri ilçesindeki babaevi yasa büründü.

Şehit Sarıtaş'ın, Silivri'de oturan ailesine acı haber verildi. Şehit Sarıtaş'ın Silivri Belediye Konutlarındaki baba evine ve sokağa, Türk bayrakları asıldı. Haberin duyulması üzerine şehidin yakınları ve komşuları baba ocağına gelerek taziyede bulundu. Taziyeye gelenlerden rahatsızlanan bazı şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Emre Sarıtaş'ın cenazesinin, bugün ikindi namazının ardından Silivri Şehitliği'ne defnedileceği öğrenildi.

Güvenlik güçlerince Dicle Mahallesi'nde yürütülen operasyonda, teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu ağır yaralanan Sarıtaş, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

ESENYURT

Mardin'de zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Alıcı'nın Esenyurt'taki evine acı haber ulaştı.

Nusaybin'de terör örgütü PKK'lıların yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Alıcı'nın Esenyurt, Bağlarçeşme Mahallesi'nde bulunan evine ateş düştü. Şehadet haberini askeri personel getirdi. Haberi alan yakınları ve mahalleli şehidin evine akın etti. Sokağa Türk bayrağı asılırken, kapı önünde tedbir amaçlı ambulans bekletildi.


İKİ HAFTA ÖNCE İZİNE GELMİŞ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Alıcı'nın Şubat ayında Hatice adında bir bebeğinin olduğu ve yaklaşık iki hafta önce bebeğini görmek için izine geldiği öğrenildi. Şehit Gökhan Alıcı'nın eşi Afsane Alıcı aldığı şehadet haberi ile gözyaşlarına boğuldu.

"KÜRT ÇOCUKLAR, KÜRT OLDUKLARINI İDDİA EDEN İNSANLAR TARAFINDAN ÖLDÜRÜLÜYOR"

Evin önünde taziyeleri kabul eden şehidin amcası Amca Şehmus Alıcı, "Ne söyleyeyim, söylenecek bir şey yok. Çocuklarımız neyin uğruna ölüyor anlamış değilim. Tabi ki vatanımız için canımız feda. Ölen çocuk da bir Kürt. Kürt olduklarını iddia eden insanlar tarafından öldürülüyor. En çok zorumuza giden bu. Yaklaşık 4 yıldır askerdi. Genç çocuktu, terhis oldu. 'Amca' dedi, 'Ben asker olacağım' dedi. Evliydi. Bir çocuğu vardı. Yeni çocuğu oldu 2 aylık. Kız evladı vardı. Ailesi burada biz de Gaziantep'e gideceğiz. Orada defnedeceğiz. Islahiye kazasında toprağa verilecek" şeklinde konuştu.

Şehidin ailesinin bu sabah 06.00'da Gaziantep'e gideceği, cenazenin ise ikindi namazına müteakip İslahiye ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde defnedileceği öğrenildi.

BİR ACI HABER DE YÜKSEKOVA'DAN

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde devam operasyonlar devam ederken, öğle saatlerinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Özal Harekat polisi İdris Polat şehit oldu. Şehit Özel Harekat Polisi İdris Bolat'a 1992 yılında Diyarbakır'da teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan amcası İdris'in isminin verildiği öğrenildi.

YOĞUNLAŞAN OPERASYONLAR SIRASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

Yüksekova İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor. Orman Mahallesi'nde yoğunlaşan operasyonlar sırasında bugün PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

ÖZEL HAREKAT POLİSİ ŞEHİT DÜŞTÜ

Çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle yaralanan Özel Harekat polisi İdris Polat şehit düştü.


ŞEHİDİN KADERİ İSMİ VERİLEN ŞEHİT AMCASIYLA AYNI OLDU

Şehit düşen Özel Harekat Polisi İdris Bolat'ın kaderi doğduğunda ismi verilen şehit amcasıyla aynı oldu.


Türkiye\'nin Yüreği Yandı: 1 Günde 10 Şehit, 33 Yaralı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Yüreği Yandı: 1 Günde 10 Şehit, 33 Yaralı - Son Dakika

  • Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı
    16:54 Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı

    Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Silvan ilçesinde bulunan Malabadi Baraj Gölü'nde kaçak balık avı denetimi gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde, yaklaşık 5 bin 500 metre kaçak ve hayalet ağ ele geçirildi ve canlı bulunan balıklar suya bırakıldı. Baraj gölünde toplanan ağlar ise ekipler tarafından yakılarak imha edildi.

  • Amasya'nın Merzifon ilçesinde hırsızlık suçundan hapis cezası bulunan kişi yakalandı
    16:53 Amasya'nın Merzifon ilçesinde hırsızlık suçundan hapis cezası bulunan kişi yakalandı

    Amasya'nın Merzifon ilçesinde hırsızlık suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.Z, ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından Mahsen Mahallesi'nde yakalandı. Yakalanan şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları
    16:52 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinliğine ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Konuşmalardan sonra sergi açılışı yapıldı ve çeşitli gösterilerle etkinlik sona erdi.

  • Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici görüştü
    16:51 Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici görüştü

    Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti. Yalçın, BBP'nin başarısını tebrik ederken, Yerel seçim sonuçlarına ilişkin tedirginliklerini dile getirdi. Destici ise İstiklal Marşı okunmayan belediyelerle ilgili hukuki işlemlerin başlatılmasını istedi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nu kabul etti
    16:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nu kabul etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nu ve beraberindeki DİSK heyetini makamında kabul etti. Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de eşlik etti.

  • Bolu Mengen'de su kanalına düşen otomobilde 3 kişi yaralandı
    16:50 Bolu Mengen'de su kanalına düşen otomobilde 3 kişi yaralandı

    Bolu'nun Mengen ilçesinde meydana gelen kazada, Ankara-Zonguldak kara yolu Zonguldak istikametinde seyreden bir otomobil su kanalına düştü. Kazada yaralanan 3 kişi, sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı.

  • Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde çıkan anız yangını söndürüldü
    16:49 Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde çıkan anız yangını söndürüldü

    Bolu'nun Yeniçağa ilçesine bağlı Aşağı Kuldan köyü mezarlık mevkisinde bir arazide çıkan anız yangını, Yeniçağa Belediyesi itfaiyesi ile Yeniçağa Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

  • Samsun'da Turizm Haftası'nda Atatürk Resimleri Sergisi
    16:49 Samsun'da Turizm Haftası'nda Atatürk Resimleri Sergisi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Atatürk Resimleri Sergisi'nde, Atatürk'ün hayatına dair 68 fotoğraf yer alıyor. Sergi, Atatürk Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'nde 23 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Kastamonu'da kasten yaralama ve gasp şüphelisi tutuklandı
    16:48 Kastamonu'da kasten yaralama ve gasp şüphelisi tutuklandı

    Araç İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, bir kişinin yaralanması ve gasbedilmesi olayıyla ilgili çalışma başlattı. Yakalanan şüpheli Y.G, adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı hakimlikçe 'kasten yaralama ve gasp' suçundan tutuklandı.

  • Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi
    16:47 Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi

    Sivas İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından düzenlenen SİVYAP 2024 fuarı açıldı. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, vatandaşın barınma hakkını kamunun görevi olarak tanımladı.


Advertisement