Diyarbakır Sur'da Çatışmalar Durdu, Temizlik Başladı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Sur'da Çatışmalar Durdu, Temizlik Başladı

Diyarbakır Sur\'da Çatışmalar Durdu, Temizlik Başladı

Diyarbakır'ın Sur İlçesinde polis tarafından teröristlerin açtığı hendeklerin kapatılıp ve barikatların kaldırıldığı bazı mahallelerde temizlik çalışmaları başlatıldı.

24.10.2015 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur İlçesinde polis tarafından teröristlerin açtığı hendeklerin kapatılıp ve barikatların kaldırıldığı bazı mahallelerde temizlik çalışmaları başlatıldı.

PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençilk Hareketi (YDG-H) üyelerinin kazdığı hendekler ile oluşturduğu barikatların kaldırılması amacıyla güvenlik güçleri tarafından sık sık operasyon düzenlenen, çatışmalar çıkan Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde sessizlik hakim. Düzenlenen operasyonlar nedeniyle Diyarbakır Valiliği tarafından bazı mahallelerinde zaman zaman sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur ilçesindeki bazı mahallelere hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılmasıyla çatışmaların durması, vatandaşlara rahat nefes aldırdı.

Sur İlçesi'nde çatışmaların yoğunlaştığı ve bir çok ev ve işyeri ile Kurşunlu camiinin zarar gördüğü Saraykapı mevkiindeki hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılmasından sonra, temizlik çalışmaları da başlatıldı. Kurşunlu camiinin etrafındaki hendek ve barikatlardan geriye kalan molozlar güvenlik güçlerinin aldığı önlemlerden sonra, Sur Kaymakamlığı'nın talebi üzerine Tarım Araştırma ekipleri ve araçlarıyla kaldırıldı.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Sur'da Çatışmalar Durdu, Temizlik Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement