Diyarbakır Sur'daki 14 Sokakta Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırılıyor - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Sur'daki 14 Sokakta Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırılıyor

Diyarbakır Sur\'daki 14 Sokakta Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırılıyor

Diyarbakır'ın halen 5 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur ilçesinde 14 sokakta sokağa çıkma yasağı yarın saat 08.00'den itibaren kaldırılıyor.

21.05.2016 21:49  Güncelleme: 22:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın halen 5 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi'nde Savaş, Dabanoğlu ve Fatihpaşa mahallelerindeki toplam 14 sokakta, sokağa çıkma yasağı yarın saat 08.00'den itibaren kaldırıldı.

11 ARALIK 2015'TE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLMİŞTİ

Merkez Sur İlçesi Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, ilçenin Suriçi kesiminde bulunan 6 mahallede 11 Aralık 2015 Cuma günü saat 16.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatılarak şöyle denildi:

"22.05.2016 PAZAR GÜNÜ SABAH SAAT 08.00 İTİBARİYLE KALDIRILMIŞTIR"

"Söz konusu sokağa çıkma yasağı aşağıda belirtilen sokaklarda güvenlik güçlerince icra edilen operasyonun nihayete ermesi, alanın terör örgütü mensuplarından temizlenmesi, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması, tuzaklanmış patlayıcıların imha edilmesi ve kamu düzen ve güvenliğinin tekrar sağlanması nedeni ile 22.05.2016 Pazar günü sabah saat 08.00 itibari ile kaldırılmıştır. Geri kalan mahallelerimizde var olabilecek tuzaklamaların imha edilmesi ve ilgili alanın vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde kullanımına uygun hale getirilmesi için arama-tarama faaliyetleri devam ettiğinden sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam edecek olup, yasağın kaldırılması ile ilgili karar ayrıca duyurulacaktır. Vatandaşlarımıza kendi can ve mal güvenliği için alınan bu tedbire sağduyu ile riayet etmeleri nedeni ile teşekkür ediyoruz.Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

YASAĞIN KALKTIĞI SOKAKLAR

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı sokaklar şöyle:

Savaş Mahallesi : Dökümcüler Sokak'ın No: 28'e kadar olan kısmı, Değer Sokağın tamamı, Dicle Sokağın tamamı, Bıyıklı Mehmetpaşa Sokağın; Dicle Sokak ile Çiçekçi Sokak ile kesiştiği yere kadar olan kısmı, Dabanoğlu Mahallesi : Arman Sokağın tamamı, Kadı Camii Sokak; Yavuz Sultan Selim İlkokulu kesişiminden Kadı Camine kadar olan kısmı, Çakmak Sokağın tamamı, Yiğit Ahmet Sokağın tamamı, Develi Sokağın tamamı, İbrahim Bey Sokağın tamamı, Yukarı Karataş Sokağın tamamı, Dabanoğlu 2 Sokağın tamamı, Şabanoğlu Sokak; Çakmak Sokak kesişiminden İbrahim Bey Camiine kadar kısımı, Fatihpaşa Mahallesi: Direkhane Sokağın Söğütlü Sokak girişine kadar olan kısmı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Sur'daki 14 Sokakta Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • bilal: Eger yukarda allah varsa sizin bu kürtlere yaptiginiz zülumun kat ve Katini alacaksiniz 1000 senelik Roma da cöktü 0 8 Yanıtla
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement