Diyarbakır Traktör Üzerine Yüklenen Kaçak Mobil Trafo Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Traktör Üzerine Yüklenen Kaçak Mobil Trafo Ele Geçirildi

Diyarbakır Traktör Üzerine Yüklenen Kaçak Mobil Trafo Ele Geçirildi

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., (DEDAŞ) ekipleri Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde mısır tarlasının sulanması için traktör üzerine yüklenen kaçak mobil elektrik trafosu ele geçirdi.

15.06.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., (DEDAŞ) ekipleri Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde mısır tarlasının sulanması için traktör üzerine yüklenen kaçak mobil elektrik trafosu ele geçirdi.

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada kayıt dışı elektrik kullanımının tarımsal sulama sezonunun başlamasıyla birlikte tavan yaptığı belirtilerek, bunun önüne geçilebilmesi için denetimlerin sıklaştırıldığı kaydedildi. DEDAŞ, tam donanımlı oluşturulan

kaçak denetim ekipleri, teknolojinin sağladığı imkanlardan da yararlanarak Bismil İlçesi'nin Bayındır Köyü'nde köyünde bir mısır tarlasında kaçak elektrik ile sulama yapıldığını belirledi. Mısır tarlası içerisine gizlenmiş bir traktör römorkuna yüklenmiş

50 kVA gücünde kaçak elektrik trafosununun tarlanın üzerinden geçen yüksek gerilim hattına kanca atmak suretiyle bağlanan ve küçük bir köyün elektrik gereksinimini karşılayabilecek trafo ile 40 dönümlük tarlanın sulandığı ortaya çıktı.

DEDAŞ avukatlarının başvurduğu Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı, kaçak mobil trafo için el koyma kararı çıkardı. Bunun üzerine ekipler tarlaya giderek, üzerinde 'Dikkat ölüm tehlikesi' yazısı da bulunan trafonun elektrik bağlantısını keserek jandarma eşliğinde el koydu. DEDAŞ, tarla sahibinin ekiplerini tehdit ettiğini belirterek, trafo sahibi hakkında yasal işlem yapılacağını ve kullandığı elektrik bedelinin geriye dönük hesaplanarak tahsil edileceğini açıkladı.

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, can ve mal güvenliği açısından son derece tehlikeli olan kaçak trafo kullanımına son verilmesini istenerek, çiftçilerin kayıt dışı elektrik kullanmak yerine, tarımsal sulamada kullandıkları elektrik bedeline yüzde 75'e varan oranda indirim sağlayan kampanyadan yararlanmaları çağrısında bulundu. Açıklamada, çftçinin girdi maliyetini azaltabilmek ve onlara ekonomik anlamda destek sağlamak amacıyla 26 Mayıs'ta hayata geçirdiği tarımsal sulama kampanyasının 30 Haziran tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

DEDAŞ ekipleri daha önce de Şanlıurfa ve Batman'da yine traktör römorkuna yüklenmiş olarak kullanılan 2 adet kaçak mobil trafo ele geçirmişlerdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Traktör Üzerine Yüklenen Kaçak Mobil Trafo Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement