Diyarbakır Valiliği 4 İlçedeki 20 Bölgede Özel Güvenlik Bölgesi İlan Etti - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Valiliği 4 İlçedeki 20 Bölgede Özel Güvenlik Bölgesi İlan Etti

Diyarbakır'ın Silvan, Lice, Dicle ve Kulp ilçelerine bağlı 20 bölge, Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi.

17.08.2015 18:21  Güncelleme: 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği'nce Silvan, Lice, Dicle ve Kulp ilçelerine bağlı 20 bölgede 20 Ağustos - 05 Eylül tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi.

Konuya ilişkin Valilikten yazılı açıklama yapıldı. Diyarbakır'da son zamanlarda artan eylemlerinin kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başladığı kaydedildi. Bu eylemler neticesinde vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı ifade edilen açıklamada, "Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Diyarbakır Valiliğimiz, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır" denildi.

Bu tedbirler kapsamında, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince, bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Silvan'a bağlı Taşköprü Vadisi, Toklar bölgesi, Kazandağı-Demirkuyu bölgesi, Hatuni Deresi bölgesi, Sarınç ve Fiğtarlası bölgesi, Üçbasamak bölgesi, Lice'ye bağlı, Kayacık Kuzeyi bölgesi, Balasi-Koca Tepe bölgesi, Kuşlu Tepe bölgesi, Toprak Tepe bölgesi, Mizagüldağı Tepe bölgesi, Dolapdere-Kerpiçören bölgesi, Harabe Tepeleri bölgesi, Horozivan Dağı bölgesi, Kıllıboğan Tepe bölgesi, Kulp'a bağlı, Oberkan-Davderal bölgesi, Simetok-Gülhermi bölgesi, Yaylak Durşin bölgesi, Dicle'ye bağlı, Kurşunlu bölgesi, Tir Sırtları bölgesi, 20 Ağustos - 05 Eylül 2015 tarihleri arasında 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır Valiliği 4 İlçedeki 20 Bölgede Özel Güvenlik Bölgesi İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement