Diyarbakır Valiliği'nden İftar Çadırına Saldırı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Valiliği'nden İftar Çadırına Saldırı Açıklaması

Diyarbakır Valiliği\'nden İftar Çadırına Saldırı Açıklaması

Diyarbakır Valiliği, dün Dağkapı Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi’ne ait iftar çadırına yapılan saldırıya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

16.07.2014 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği, dün Dağkapı Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi'ne ait iftar çadırına yapılan saldırıya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

ABD Adana Konsolosu John Espinoza'nın katılımıyla dün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait Dağkapı Meydanı'nda bulunan iftar çadırına bir grup tarafından yapılan saldırıya dair Diyarbakır Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı. İftar programının protesto edileceği bilgisinin alınması üzerine iftar çadırının kurulduğu bölgeye güvenlik güçlerinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, bölgede gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi. İki ayrı yoldan 850 kişilik bir grubun çadıra doğru hareket ettiği ifade edilen açıklamada, yaşan olayla ilgili şu bilgiler aktarıldı:

"15 Temmuz 2014 günü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi organizesinde ABD Adana Konsolosu Sayın John Esphinoza'nın katılımı ile Dağkapı Meydanı'nda bulunan iftar çadırında bin 500 kişilik iftar yemeği verilmiştir. Düzenlenen iftar yemeğini protesto amaçlı çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından basın açıklaması yapılacağı bilgileri alınması üzerine güvenlik kuvvetlerince Dağkapı Meydanı'nda gerekli tedbirler alınmıştır. 19.30 sıralarında Nebi Camii önünden 700 kişilik ve Ali Emiri Caddesi'nden 150 kişilik slogan atarak gelen kontrolsüz gruplar Dağkapı Meydanı'nda iftar çadırına karşı saldırıda bulunmuş ve zarar vermeye başlamıştır. Bu sırada iftar çadırı ve müştemilatı zarar görmüştür. Sakinleşen grup basın açıklaması yaparak dağılmıştır. Dağılma sırasında Ali Emiri 3. Sokak üzerinde olaya katılan şahıslar arasında kavga meydana gelmiş, şahıslar çeşitli yerlerinden yaralanmış ve Selahattin Eyyubi Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmışlardır. Şu an itibariyle tedavi gören şahıslardan 2'si hastanede bulunmakta olup, bu şahısların hayati tehlikeleri yoktur. Saat 20.00 itibariyle protesto eylemi sona ermiş ve olayların büyümemesi ve herhangi bir provokasyona mahal verilmemesi için tedavi altında bulunan şahısların bulunduğu Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde tedbir alınmıştır. Tedavi altına alınan yaralılara destek vermek amacıyla toplanan bir grup tarafından görevli bir polis memuru grubun saldırması sonucu yüzünden yaralanmış ve Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Konu ile ilgili diğer sorumlular hakkında gerekli adli ve idari işlemler yapılacak olup, olaya karışan ve gözlem altına alınan 2 şahıs en kısa zamanda adli mercilere teslim edilecektir. Sevgi ve kardeşlikle müsemma olmuş olan mübarek Ramazan ayında bu tür müessif olayların yaşanması Valiliğimizi ve halkımızı derinden üzmüştür. Kadimden beri adı güven, huzur ve kardeşlikle anılan Diyarbakır'da bu tür elim olayların tekrarlanmaması için gerekli bütün önemler alınmıştır." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Valiliği'nden İftar Çadırına Saldırı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement