Şehit Anneleri ile Çocukları PKK'da Olan Ailelerden Barış Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Şehit Anneleri ile Çocukları PKK'da Olan Ailelerden Barış Çağrısı

Şehit Anneleri ile Çocukları PKK\'da Olan Ailelerden Barış Çağrısı

Diyarbakır'da çocukları şehit olan ve PKK'ya katılan aileler bir araya gelerek barış çağrısında bulunurken, gözyaşları döktü.

27.03.2015 16:36  Güncelleme: 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da çocukları şehit olan ve PKK'ya katılan aileler bir araya gelerek barış çağrısında bulunurken, gözyaşları döktü. İki oğlu PKK'da bulunan Bedriye Gözlügül, "Bütün insanlık adına barış istiyorum. Çocuklarımıza inşallah kavuşacağız ve barış gelecektir" dedi.

ÇOCUKLARI PKK'DA OLAN AİLELER ŞEHİT ANNELERİYLE BULUŞTU

Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından götürüldüğü gerekçesiyle geçen yıl yaklaşık 4 ay oturma eylemi yapan ailelerin de aralarında bulunduğu, çocukları dağda bulunan aileler şehit anneleriyle buluştu. Ankara, İstanbul, Gaziantep, Afyonkarahisar'ın da aralarında bulunduğu illerden gelen aileler, merkez Sur İlçesi'nde adı Şeyh Sait olarak değiştirilen Dağkapı Meydanı'nda çocukları dağda olan annelerle kucaklaşırken, bazı anneler gözyaşlarını tutamadı.

"BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN ANNELER EL ELE" PANKARTI AÇTILAR

'Barış ve kardeşlik için anneler el ele' pankartı açan aileler adına kardeşi dağda olan Hatice Eren açıklama yaptı. Tüm Türkiye halklarından beklentimiz barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin son derece hassas bir sürecin arifesinde pratik geliştirilmesi gerektiğini belirten Eren, İslam'ın kelime anlamının barış olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Barış için atılan her adımın aynı zaman bir ibadet olduğunu bilincinde olmamız gerekir. Tüm ideolojik, politik yanımızı bir tarafa bırakıp, bu kutlu barış yolunda bir olmamız gerekir. Savaşın devam etmesini isteyen tüm sistemlerin karşısında dimdik durmalı, ülkenin birlik ve beraberliği adına demokrasi ve insan hakları, eşitlik, özgülük adına, kadın hakları adına el ele vermeli bir olmalıyız. Geçmişe sünger çekilmeden barış olmaz. Geçmişin tüm hata ve günahlarını silip yeni bir sayfa açmalı ve artık helalleşmeliyiz. İşte şimdi bunun ilk adımını biz anneler atıp öncelikle siyasilere kucaklaşıp barış için çabalamaları gerektiğini söylüyoruz. Ne olur barışı partiler üstü bir akılla bir an önce nihayete kavuşturun ve yüreğimizde bu ateşe Allah rızası için bir su dökün."

2 OĞLU DAĞDA OLAN ANNE BAYRAK VE KURAN-I BAŞININ ÜZERİNE KOYDU



Çocukları dağda olan anneler ile şehit anneleri gözyaşları içerisinde daha sonra barış dileklerinde bulunarak beyaz güvercinleri birlikte gök yüzene uçurdu. Eski Afyonkarhisar Milletvekili Mahmut Koçak, Gaziantep'ten gelen ve 2 oğlu dağda olan Bedriye Gözlügül'e bayrak ile Kuran vererek barışın bir an önce gelmesini diledi. Koçak'tan bayrak ve Kuran'ı alan Gözlügül, "Şehitlerimizin kutsal kanıyla renk alan bu bayrağımızı şeref ve gururla alıyorum. İnşallah bu bayrak ve kutsal kitabın şerefine inşallah bu barış olacak. ve bütün insanlık adına barış istiyorum. Çocuklarımıza inşallah kavuşacağız ve barış gelecektir" diyerek öpüp başının üzerine koydu.

"ASKERİ, POLİSİ, ŞEHİDİ, DAĞDAKİ ÇOCUKLAR BİZİM"

Barış için bir araya geldiklerini belirten, Bedriye Gözlügül, 4 ay boyunca güneşin altında eylem yaparak çocuklarını beklediklerini söyledi. Gözlügül, "Barış olursa her şey olur, umut ediyoruz ki barış olacak. Olumlu gelişmeler var ama zaman zaman bu gelişmeleri baltalıyorlar. Ben özellikle sesleniyorum konuşup, konuşup aynı yerde oturmasınlar biraz ilerlesinler. İki tarafta oturup paylaşsın, konuşsun ve ilerlesinler aynı yerde durmasınlar. Hızlı adımlarla ilerlemelerini istiyorum. Bizde yaşamak istiyoruz, biz anneyiz, cenabı Allah'ın bize verdiği bizim çocuklarımız şuan da yok. Ama barış olursa çocuklarımız gelecek ve biz kavuşacağız. Amacımız barış, Cumhurbaşkanı, Başbakan'a bu süreçte katkısı olan herkese sesleniyorum, herkes elinden geleni yapsın. Bütün annelere sesleniyorum. Asker de, polis de, şehit de bizim dağdaki çocuklar da bizim." dedi.

"BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN YERİ DAĞ DEĞİL"

Anne Gözlügül, "Bizim çocuklarımızın yeri dağ değil. Bizim çocuklarımızın hepsi okumuş kültürlü herkes şimdi görevinin başında olacaktı. Doktor, öğretmen, savcı, hakim her şey de olacak, dağda çürümesinler bunların geleceklerini karartmasınlar. Çocuklarımız üzerinden siyaset yapmasınlar. Lütfen barış olsun biz çocuklarımıza kavuşalım" dedi.

Afyonkarahisar'dan gelen 1990 yılında oğulları Diyarbakır'da şehit düşen Sultan- Musa Sağlam çifti de barış için kente geldiklerini belirterek, tek dileklerinin barış gelmesi olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Anneleri ile Çocukları PKK'da Olan Ailelerden Barış Çağrısı - Son Dakika

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda Ziyaretlerde Bulundu
    13:05 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda Ziyaretlerde Bulundu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Büyükkılıç, Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti ve esnafı ziyaret ederek park ve bahçe düzenlemelerini inceledi.

  • Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı
    13:05 Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bir evde kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da polis tarafından yakalandı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı ancak adli işlemleri devam ediyor.

  • Elazığ'da 3 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı
    13:04 Elazığ'da 3 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı

    Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada, 'Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık' suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir zanlı yakalandı. Zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı
    13:04 Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı

    Bursa'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen şafak operasyonunda, aranan firari hükümlü ve şüphelilere yönelik yapılan baskınlarda 113 kişi yakalandı. Operasyonda, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, kasten öldürme, kasten yaralama, dolandırıcılık ve siber suç gibi suçlardan arananlar bulundu. Firari hükümlüler cezaevine teslim edilirken, zanlılar hakkında işlemler devam ediyor.

  • Yalova'dan Şırnak'a Örülen Bereler Askerlere Ulaştırıldı
    13:03 Yalova'dan Şırnak'a Örülen Bereler Askerlere Ulaştırıldı

    Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yaşayan Selma Özmen'in ördüğü 39 berenin terörle mücadelede görev yapan askerlere ulaştırılması sağlandı. Bereler, Yalova İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şırnak'taki üs bölgesine gönderildi ve askerlere teslim edildi. Özmen'in duyarlılığı askerler tarafından teşekkür edildi.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: Çok Sayıda Ambulans ve İtfaiye Ekibi Sevk Edildi
    13:03 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: Çok Sayıda Ambulans ve İtfaiye Ekibi Sevk Edildi

    Kırklareli'nde Metro Turizm'e ait X3362KC plakalı yolcu otobüsü Kavaklı beldesi Koru mevkisinde yoldan çıkarak devrildi. Kazanın haber edilmesi sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ekibi, ambulans sevk edildi.

  • Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor
    13:02 Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor

    Şehzadeler ilçesinin yeni belediye başkanı Gülşah Durbay, vatandaşların beklenti ve taleplerini doğrudan dinlemek için onları belediyede ağırlıyor. Halkın sorunlarını, önerilerini ve isteklerini yakından takip eden Durbay, şehrin gelişimine ve refahına katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek için fikir alışverişleri yapıyor.


Advertisement