Diyarbakırlı Çocuklar Savaş Helikopterine Bindi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırlı Çocuklar Savaş Helikopterine Bindi

Diyarbakırlı Çocuklar Savaş Helikopterine Bindi

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı, 9 Ocak Perşembe günü Çermikli 50 öğrenciyi Diyarbakır'da ağırladı.

13.01.2014 11:34  Güncelleme: 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı, Sosyal Destek Programı "Bilinçli ve Güvenli Yaşam Projesi" kapsamında 9 Ocak Perşembe günü Çermikli 50 öğrenciyi Diyarbakır'da ağırladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre astsubaylarla birlikte "Düğün Dernek" filmini izleyen çocuklar, Eşref Bitlis Helikopter Pisti'nde savaş helikopterine binme deneyimi yaşadı.

Genelkurmay ayrıca Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okul Komutanlığının kamuoyuna daha iyi tanıtımını sağlamak ve daha geniş aday kitlesi içinden öğrenci temin etmek maksadıyla; 24 Aralık 2013 - 3 Ocak 2014 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı lise ve dengi okullarda son sınıf öğrencilerine, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir, Kütahya'da tanıtım faaliyeti yaptı. Bugüne kadar 74 okulda yapılan tanıtım faaliyetinde, 323 idareci personel ve 7750 öğrenciye ulaşıldığı bildirildi.

-TERÖRLE MÜCADELEDE ŞEHİT OLAN DENİZ PİYADELERİ ANILDI-

Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığında ise 8 Ocak 1994 tarihinde Şırnak/Maden'de yapılan İç Güvenlik Harekâtı kapsamında, bölücü terör örgütü ile meydana gelen çatışmada şehit olan bir astsubay, bir uzman ve yedi erbaş/er olmak üzere dokuz personel için anma töreni düzenlendi. Törene Şehit Astsubay Çavuş Serhat Gençer ve Şehit İstihkâm Onbaşı Fatih Kemal Yarar'ın aileleri de iştirak etti. Aileler Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığında misafir edildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Diyarbakırlı Çocuklar Savaş Helikopterine Bindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement