Diyarbakırlı Heyet Papa'yı Ziyaret Edecek - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırlı Heyet Papa'yı Ziyaret Edecek

Papa, Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın randevusunu kabul etti.

09.05.2014 11:17  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, aralarında Keldani, Ermeni, Süryani, Yezidi, Alevi Türkmen Dedesi, Müslüman Din Alimi, Şeyh Said'in torunu ve Duhok Belediye Başkanı'nın da yer aldığı bir heyetle Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'u ziyaret edecek.

RANDEVU TALEBİNİ KABUL ETTİ

Papa, Diyarbakır’da geçen yıl içinde Ermeni, Keldani kiliseleri ile bir cami, Alevi ve Yezidi Evi’nin yer aldığı Kültürler Sokağı Projesi’ni hayata geçiren Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın randevusunu kabul etti. Demirbaş, 14 Mayıs’ta Ortadoğu’nun en büyük Ermeni Kilisesi olarak bilinen Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Ergün Ayık, Süryani Meryem Ana Kilisesi Başkanı Can Şakarer, Keldani Kilisesi Vakfı Başkanı Yusuf Karadayı, Türkmen Alevi Dedesi Hasan Baykut, Din Adamları ve Yardımlaşma Derneği (DİAY-DER) Başkanı Zahit Çiftkuran, Bokark Şeyhi Nakşi Sayar, Şêx Said’in torunu Muhammed Akar ve Duhok Belediye Başkanı Şevket Muhammed Osman’la birlikte İtalya’ya gidecek. Heyet, aynı gün Vatikan’da Papa tarafından kabul edilecek. 

ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN DUA RİCASI 

Heyete başkanlık edecek olan Abdullah Demirbaş, Papa’dan Türkiye’deki barış ve çözüm sürecine destek ve dua ricasında bulunacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Papa’dan ayrıca Ortadoğu halklarının ve inançlarının bir arada yaşaması için duasını isteyeceğiz. Diyarbakır Surları’nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne alınması için desteğini isteyeceğiz. Diyarbakır’da hayata geçirdiğimiz Kültürler Sokağı Projesi’ni anlatıp manevi desteğini isteyeceğiz."

Diyarbakırlı Heyet Papa\'yı Ziyaret Edecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Diyarbakırlı Heyet Papa'yı Ziyaret Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • hayrullah: demeki dedeleri olan papayı ziyaret edecekler. 13 11 Yanıtla
  • diyar-ı bekir: allah mustehakkıyzı versin. gerçek yüzünüz ortaya çıktı .amaç müslümanları yok etmek. 14 7 Yanıtla
  • Kenan DEMİR: Eeee...kürt kardeşler şimdi buldunuz mu papazı..!!:-D:-D 7 11 Yanıtla
  • suratsız: bir kürt olarak utandım bee bu kadarda olmaz 11 5 Yanıtla suratsız ermeni: bende kürdüm ama Müslümanımda elhamdulullah bdpye dinsiz derlerdide inanmazdım bu dinsiz suratsız Ermenilerle işbirliği yapana oy yok benden söylemesi 0 0
  • şu anda bütün dünya kürtlere hayran: Şu anda bütün dünya kürtlere hayran.kürdün azmine cesaretine yiğitliğine yakışıklılığına herkes hayran.Ayrıca Ben doğruyu söylerim. kürtler bu güne kadar devlet kuramamışlarsa sebebi müslüman olmalarıdır. islam kürtleri uyuşturmuş milli bilincin gelişmesine engel olmuştur.din kardeşiyiz diye arap fars ve türklerin egemenliği altında yaşamada sakınca görmemişlerdir...önemli olan insan olmaktır.insanca milli kültür örf adet ve geleneklerini yaşamaktır. ve yine papa suriyede ki cellatlar gibi kafa kesmedi...sonra papa herkezi kabul etmez. 5 10 Yanıtla ZAVALLI sen zavallısın. aynaya bak böö: bana zavallı diyen aptal .hala uyu sen uyu. kızkancından böyle diyon dimii..bana gavur dediğine göre sen faşistsin. 0 0 ZAVALLI SEN ZAVALLISIN: ula madem türksün ne konuşıyin...koskoca kültürlü akıllı adamlar senden mi akıl alacaklar. hadi git yürü işine yürrrrüüü 0 0
  • atilla: AGA ANLAYIN BU KURDLERI ARTIK HACLILARLA BERABER BIZE KAZIK ATMAYA CALISIYORLAR PAPAYA AMERIKAYA GORUSMEYE GIDIYORLAR BUNLARIN AMACI BU ULKEYI TARAMAR ETTIRIP ULKEYI BOLMEK ICIN UGRASIYORLARDI ABD IRAKI SIRF KURTLER ICIN VURDU SAVAS KIME YARADI KURDLERE TURK MILLETI UYANMIYOR UYANIN AGA UYANIN BIZ DOGRUYU SOYLEDIKMI MILLET AKP AYAGINA CELME TAKIYORSUNUZ DIYORLAR 4 8 Yanıtla
  • islam kürtleri uyuşturmuştur.: Ben doğruyu söylerim. kürtler bu güne kadar devlet kuramamışlarsa sebebi müslüman olmalarıdır. islam kürtleri uyuşturmuş milli bilincin gelişmesine engel olmuştur.din kardeşiyiz diye arap fars ve türklerin egemenliği altında yaşamada sakınca görmemişlerdir...önemli olan insan olmaktır.insanca milli kültür örf adet ve geleneklerini yaşamaktır. 6 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement