Diyarbakırspor Ligden Çekildiğini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırspor Ligden Çekildiğini Açıkladı

Diyarbakırspor Ligden Çekildiğini Açıkladı

Diyarbakırspor yönetimi, "Yugoslavya'yı ayrılmaya ve dağılmaya götüren olaylar Kızılyıldız-Partizan maçındaki olaylarla başlamıştır" diyerek ligden çekildiğini açıkladı.

19.05.2015 15:21  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır spor A.Ş. yazılı bir açıklama yaparak TFF ve MHK'ya olan güvenlerini tamamıyla yitirdikleri için Ligden çekildiklerini duyurdu.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup Play Off yarı final rövanş maçında Diyarbakırspor A.Ş. ile Denizli Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan ve 5 dakika uzatılan maçta konuk takımın 90+ 8. dakikada penaltıdan bulduğu gol ile skorda 1- 1'lik eşitliğin sağlanmasının ardından taraftarın sahaya inmesi ve yaşanan olaylardan sonra Diyarbakırspor A.Ş. Ligden çekilme kararı aldı. Yeşil kırmızılı ekip bu kararıyla beraber bölge takımlarına da "kendi ligimizi kendimiz kuralım" çağrısında bulundu.

Diyarbakırspor A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi:

"2 milyonluk kentimizin spordaki emeği Türkiye Futbol Federasyonu'nun ipimizi çekmesi ve emeğimizi çalması için özel olarak görevlendirdiği Hüseyin Sabancı isimli vicdandan yoksun,tetikçi ve Diyarbakır düşmanı olduğu daha önce tescillenen sözde bir hakem tarafından gasp edilmiştir. Özel bir provokatör olduğu ve bu amaçla maçımızda görevlendirildiği açıkça belli olan bu kara vicdanlı,Denizli Büyükşehir Belediyespor maçının 90+6.dakikasında rakibe verdiği akla ve mantığa aykırı penaltı kararı ile sadece kulübümüzün şampiyonluğunu gasp etmekle kalmamış, koca kentimizi sporda 50 yıl geriye götüren olaylara neden olmuş,büyük umutlarla maçlara gelen 10 binlerce gencin hayallerini çalmıştır.

Tff'yi Uyarmamıza Rağmen Bu Hakemi Özel Olarak Atadılar

Burada asıl suçlu Hüseyin Sabancı denilen provokatör değil, ona bu görevi verenlerdir. 2011–2012 sezonunda Tokatspor-Diyarbakırspor maçında Diyarbakırspor'u küme düşüren hakem olan Hüseyin Sabancı'nın bile bile bu kadar önemli bir maça atanması özel bir görevlendirmeden (!) başka bir şey değildir. Futbol Federasyonu ve MHK'yı uyarmamıza rağmen, bu hakemle ilgili sıkıntıları anlatmamıza rağmen ısrarla bu hakemi görevlendirmiş ve kendisi de verdiği penaltı ile operasyonu başarıyla tamamlamıştır.

Halkımızın TFF'ye Olan Güven ve İnancı Kalmamıştır

Sistemin kirli politikalarıyla yıllardır dışlanan,ötekileştirilen,horlanan ve ezilen halkımız adalete olan inancını ve güvenini yitirmiş durumdadır. Bugüne kadar kentimize,bölgemize ve kulübümüze karşı adil davranmayan Futbol Federasyonu'nun tutumu kitleleri de olumsuz yönde etkilemektedir. Nitekim 4 yıl önce Diyarbakırspor'u küme düşüren hakemin Denizli Büyükşehir Belediyespor maçına verilmesi ve bu hakemin de beklenildiği gibi provokatörce bir karar vererek emeğimizi gasp etmesi üzerine kontrolden çıkan,tahrik olan halkımız sahaya inerek tepkisini göstermiştir.

Spor Olayı Değil, Halk Ayaklanmasıdır

Bu özel provokasyon sayesinde stat içinde ve dışında saatlerce süren olaylar yaşanmış,halkın öfkesi ve tepkisi kontrol altına alınamamıştır. Bu sıradan bir spor müsabakasında yaşanan olaylar değil,bir halkın haksızlığa ve zülme karşı ayaklanmasıdır. Bunun mesajının herkes tarafından iyi anlaşılması lazım. Bu halk geçen sezon kendi sahamızda şampiyonluğu kaçırdığımız Keöiörengücü ve Kocaelispor maçlarında rakip takımları alkışlayarak erdemliğini gösterdi. Bu halk daha iki hafta önce Maltepespor maçından sonra hakemleri alkışlayarak centilmenlik ve fair play dersi verdi. Bu halk geçen sezon Konya'da son 5 dakikada yediğimiz golle 2.Lig'i kaçırmamıza rağmen büyük olgunluk,erdemlik ve vakur bir duruş sergiledi.

Ucuz Siyasi Hesaplar Uğruna Koca Kenti Yaktınız

Bugüne kadar hep sağduyulu davrandık, haksızlıkları içimize attık, sabırla bir şeylerin düzelmesini bekledik. Gelinen noktada sözün bittiği yerdeyiz. Ne bizlerin ne de halkımızın Futbol Federasyonu ve kurullarına olan güveni kalmamıştır. Ucuz siyasi hesaplar uğruna 2 milyonluk kenti, bir belediye takımına kurban edenler bir seçim yapmıştır. Bizi bu liglerde görmek istemediklerini,bizi hiçbir zaman üst liglere çıkarmayacaklarını ortaya koymuşlardır. Tüm bunlar karşısında bizler de bir seçim yapmak zorundayız. Size ve liglerinize sevdalı değiliz. Bunca haksızlık ve ayrımcılığa rağmen ısrarla bu işe emeğimizi, alın terimizi, trilyonları bu işe yatırarak halkımızı mutlu etmek istedik. Sizler ise yaptığımız yatırımı hiçe saydınız ve halkımıza da mutluluğu çok gördünüz. Şimdi ne anlatırsanız anlatın havada kalacak,size inanmamızı asla beklemeyin. Çünkü biz neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz.

Hak ve Adaletin Olmadığı Liglerde Bize Yer Yok

Bize tek seçenek bıraktınız.O da sizin liglerinizden çekilmek. Hak ve adaletin egemen olmadığı,ayrımcılık ve kirli siyasi hesapların tavan yaptığı bu liglerde bize yer yok.Bu zülme tepki göstermek amacıyla ligden çekilme kararı almış durumdayız.Bunu yasal yollarla ilgili birimlere ve TFF'ye de bildireceğiz. İnşaatı devam eden 33 bin kişilik statta artık kendileri oynar. Diyarbakırspor isminin olmadığı hiçbir lig ve stat bu halk için anlam ifade etmeyecektir.

Bölge Takımları Olarak Kendi Ligimizi Kuralım

TFF'nin ligleri bizim ve bölgemiz için tek seçenek değildir. Futbolu çok seven bölge halkımız için her zaman başka seçenekler vardır. Bölgemizdeki takımlara sesleniyoruz. Kendi bölgemizin ligleri için kulüp olarak göreve hazırız. Bizi istemeyen kirli siyaset ve karanlık odaklara karşı kendi liglerimizi kuralım. Konu bölgemiz takımları olunca sonucu belli olan TFF'nin liglerindeki bu anlayış değişmedikçe kendi seçeneklerimizi devreye sokmaktan başka çare kalmamıştır.

Bir Nihat Zeybekçi Kadar Olamadınız

Bir sözümüz de siyasi iradeye. 2 milyonluk koca Diyarbakır kenti bir belediye takımına kurban edildi. Hiç mi vicdanınız sızlamadı?.Tribünleri dolduran,kenti bayraklarla donatan bu halkın duygularına tercüman olmayı hiç mi düşünmediniz?. Denizli'li Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, kendi takımını özel olarak havaalanına kadar uğurladı ve Diyarbakır'daki olaylardan sonra İçişleri Bakanını,valiyi özel talimatla devreye soktu. Siz ise bu halka verdiğiniz değeri maça dahi gelmeyerek ortaya koydunuz. Seçim çalışmalarınızı ve özel programlarınızı bu halkın ortak paydasından daha kıymetli gördünüz. TFF ve onun gönderdiği bir provokatör şampiyonluğu gasp ederken,kimbilir neredeydiniz?. Ne yazık ki hiçbir zaman halktan ve haktan yana olmadınız. Maçtan sonra koca şehir kan ağlarken,insanlar hastanelik olurken ortalıkta yoktunuz.

Hak ve Adalet Anlayışı Kalmamıştır

Spor birleştirici olduğu kadar, hak ve adalet anlayışına dikkat edilmediği takdirde ülkeleri, hatta toplumları bölen en büyük unsurlardan biri olur. Bunun geçmişte acı örnekleri vardır. Yugoslavya'yı ayrılmaya ve dağılmaya götüren olaylar Kızılyıldız- Partizan maçındaki olaylarla başlamıştır. Türkiye'de yıllardır bölge takımlarımıza ve Diyarbakırspor'a karşı uygulanan ayrımcı politikalara siyasi irade sessiz kalarak prim tanımıştır. Siyasi irade hiçbir zaman bölge takımlarımızın ve Diyarbakırspor'un yanında yer almamıştır. Bu durum da en az TFF'nin tutumu kadar halkımızı ve bizleri derinden yaralamaktadır.

Vicdanlarda Kara Bir Leke Olarak Kalacaksınız

Sonuç olarak; bir şampiyonluğumuz daha gasp edildi, koca kentin hayalleri bir kez daha çalındı. Şimdi kına yakabilirsiniz. Mazlum bir halkın gözyaşları, bunca emek heba edildi diye keyif çatabilirsiniz. Ama unutmayın ki ilahi adalet var. Bu halkın ahı ve bunun vebali hep boynunuzda olacak. Bu halk ve bizler ihanetinizi asla unutmayacağız. Vicdanlarımızda, gönüllerimizde hep kara bir leke, emek hırsızı olarak anılacaksınız.

Yalanlarınızla Baş Edemedik Ama Size Diz de Çökmedik

Sizin yalanlarınız ve hilelerinizle baş edemedik bize dert kaldı ama size hiçbir zaman diz çökmedik, bu da size dert olsun. Bizi üzen tek olay davasına bu kadar inanan ve kenetlenen bu halkı mutlu edemedik. Onların mutluluğu bu işe harcadığımız trilyonlarca yatırımdan daha değerlidir. Keşke halkımız mutlu olsaydı da nice trilyonlarımız daha gitseydi. Hepsi helali hoş olsun. TFF içinde çoraklaşan ve bölgemize karşı olan anlayışı yenemedik, gücümüz yetmedi, bundan dolayı halkımızdan özür diliyoruz."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakırspor Ligden Çekildiğini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement