Diyarbakırspor Maçları Nerede Oynanacak? - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırspor Maçları Nerede Oynanacak?

Diyarbakırspor Maçları Nerede Oynanacak?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca düzenlenen Uluslararası Tarım Festivali, Diyarbakır Atatürk Stadı'na alınması, maçlarını burada oynayan Diyarbakırspor'u şok etti

18.09.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın düzenlediği Uluslararası Tarım Festivali'nin Diyarbakır Atatürk Stadı'na alınması, maçlarını burada oynayan Diyarbakırspor'u şok etti. Tarım festivali Atatürk stadına alındı. Diyarbakırspor'un maçlarını nerde oynayacağı belli değil.

Kulübe bilgi verilmeden alınan bu karar büyük tepki çekerken, Türkiye Kupası'ndaki Diyarbakırspor- Samsunspor ve ligdeki Diyarbakırspor-Yeşil Bursa maçları tehlikeye girdi. Bu maçların nerede oynanacağı belli değil. Diyarbakır'da spora darbe üstüne darbe vuruluyor. Sezon başında yeni stat karşılığında TOKİ tarafından yıkılmak istenen ancak Vali Mustafa Cahit Kıraç'ın devreye girmesiyle bir yıl daha Diyarbakırspor'a tahsis edilen statta bu defa festival skandalı yaşanıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın düzenleyeceği 'Uluslararası Tarım Festivali'nin Atatürk Stadı'nda yapılmasına karar verilmesi ortalığı karıştırdı. Bakanlığın talebi üzerine Atatürk Stadı'nın burayı kullanma hakkı olan ve stada yatırım yapan Diyarbakırspor'a bilgi verilmeden, fikir alınmadan festival için tahsis edilmesi ciddi sorunlara yol açtı.

BU MAÇLAR NEREDE YAPILACAK?

Gelecek hafta içinde oynanacak Diyarbakırspor-Samsunspor Ziraat Türkiye Kupası maçı ve 28 Eylül Pazar günü oynanacak Diyarbakırspor-Yeşil Bursa maçlarının nerede yapılacağı belli değil. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü maçlar için Seyrantepe'yi diretirken, Diyarbakırspor taraftar desteğinden yoksun olacağı için Seyrantepe'yi istemiyor. Ayrıca hafta içinde Seyrantepe'de Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Adliyespor kupa maçının olması da işi iyice içinden çıkılmaz hale getirdi.

'MAÇLAR BAŞKA YERE ALINIRSA SAHAYA ÇIKMAYIZ'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün stadı kullanma hakkı olan Diyarbakırspor'u hiçe sayarak böyle bir karar alması ve aylar önce yapılan anlaşmanın yeni ortaya çıkması kentin nasıl yönetildiğini ve sporun Diyarbakırspor'un egemen güçler tarafından cezalandırılmaya devam ettiğinin göstergesi olurken, festival olayı TFF'yi de maç günleri, saatleri ve yeri konusunda çıkmaza sürükledi. Diyarbakırspor kulübü TFF'ye başvurarak maçların Atatürk Stadı'ndan başka yere alınması halinde bu duruma tepki olarak maçlara çıkmayacağını bildirdi.

TARAFTARLAR: 'BUNUN BEDELİ AĞIR OLACAK'

Yaşananlara taraftarlardan büyük tepki geldi. Festival yapılmasına karşı olmadıklarını ancak Diyarbakırspor üzerinde oynanmak istenen oyunlara tepkili olduklarını belirten taraftarlar, "Diyarbakır'da sporu yok etmek ve kişisel çabalarla ayakta duran Diyarbakırspor'u sindirmek için her şey yapılıyor. Maçların günü ve tarihi belli iken nasıl buraya festival veriliyor? Bu yanlıştan vazgeçilmezse bu kararı alanlar bedelini ödeyecek. Bunlar binlerce taraftarı sokağa dökmek mi istiyor? Art niyet yoksa o zaman festivali başka yere alsınlar. Yeter artık bu halkla fazla oynamayın." şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

HANİ ÇÖKME RİSKİ VARDI?

Bu arada 'deprem ve çökme riski var' bahanesiyle maçlarda Atatürk Stadı'na 4 bin 600 seyirci alınmasına karar veren zihniyetin 10 binden fazla insanın gelmesinin beklenildiği festivale izin vermesi kafa karıştırdı. Spor adamları, "Hani çökme riski vardı. Madem risk var o zaman niye festivalde bu kadar insanın gelmesine müsaade ediliyor?" diyerek tepkilerini dile getirdi. Ayrıca sahanın ortasına festival için kurulacak platform nedeniyle de Atatürk Stadı'nın bozuk olan zemini iyice çökecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakırspor Maçları Nerede Oynanacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde silahla havaya ateş eden 2 şüpheli adliyeye sevk edildi
    13:42 Beylikdüzü'nde silahla havaya ateş eden 2 şüpheli adliyeye sevk edildi

    Beylikdüzü'nde sosyal medyada paylaşılan silahla ateş etme görüntüleri üzerine başlatılan çalışmada, 2 şüpheli adliyeye sevk edildi. Görüntülerde 3 kişinin yaya olarak havaya silahla ateş ettikleri tespit edildi. Şüpheli C.M. ile yaşı küçük Z.S. olayda kullanılan kurusıkı tabancayla yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli, genel güvenliği kasten tehlikeye soktuğu gerekçesiyle adliyeye sevk edildi.

  • Akçaabat'ta Meyve Fidanı Dağıtımı Gerçekleştirildi
    13:42 Akçaabat'ta Meyve Fidanı Dağıtımı Gerçekleştirildi

    Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi, DOKAP ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Akçaabat'taki çiftçilere ücretsiz meyve fideleri dağıtıldı. Proje ile tarımsal kalkınma, ürün çeşitliliği ve çiftçi desteklenmeyi hedefleniyor.

  • Düzce Jandarma Ekipleri Suç ve Suçluları Yakaladı
    13:41 Düzce Jandarma Ekipleri Suç ve Suçluları Yakaladı

    Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 1 hafta boyunca yaptıkları denetim ve uygulamalarda uyuşturucu satıcıları, kaçak definecileri ve silah kaçakçılarını suç aletleriyle birlikte yakaladı. Denetimlerde toplamda 5 gram kubar esrar, 41 gram bonzai, 1 gram metamfetamin, 16 adet lyrica, 20 adet galara, 2 gram skunk, 10 gram kokain, 1 adet tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 4 adet tabanca mühimmatı, 1 adet jeneratör, 1 adet beton delici, 2 adet kürek, 1 adet kazma, 1 adet balyoz, 3 kilo tel ve 10 metre elektrik kablosu ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu madde kullanma ve bulundurma suçunu işleyen 12 şüpheli, izinsiz kazı suçunu işleyen 4 şüpheli ve silah kaçakçılığı suçunu işleyen 1 şüpheli de yakalandı.

  • Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Çocuklara Yönelik Fleksible Bronkoskopi İşlemi Başladı
    13:41 Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Çocuklara Yönelik Fleksible Bronkoskopi İşlemi Başladı

    Eskişehir Şehir Hastanesi, çocuklara yönelik fleksible bronkoskopi işlemine başladı. Çocuk Göğüs Hastalıkları Kliniği'nde gerçekleştirilen bu yenilikçi yöntem, çocukların solunum sistemi sağlığını daha iyi yönetme ve teşhis süreçlerini hassas bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. İşlem, solunum yollarındaki sorunları teşhis ve tedavi etmek için kullanılan güvenli ve etkili bir yöntem olup, genel anestezi altında ameliyathane ortamında gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, solunum yolu hastalıklarının yanı sıra nadir görülen yeni doğanlarda görülen normal dışı yapısal özelliklerin teşhisinde de kullanılabileceği belirtilmektedir.

  • Dilan Polat, Nez Demir'e karşı şikayetinden vazgeçti
    13:40 Dilan Polat, Nez Demir'e karşı şikayetinden vazgeçti

    Dilan Polat, kendisine hakaret içerikli mesaj attığı iddiasıyla Nez Demir'den şikayetçi olmuştu. Ancak bugün gerçekleşen ilk celsede Polat, şikayetinden vazgeçti. İki arkadaş duruşmada ağlayarak ifade verdi. Mahkeme, Polat'ın şikayetini çekmesi üzerine davanın düşürülmesine karar verdi.

  • Manisa'da Seçim Güvenliği İçin 5 Bin 298 Kolluk Kuvveti Görevlendirilecek
    13:40 Manisa'da Seçim Güvenliği İçin 5 Bin 298 Kolluk Kuvveti Görevlendirilecek

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan 31 Mart mahalli idareler seçimleri için Manisa il genelinde 5 bin 298 kolluk kuvveti görev yapacak. Seçimlere hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, ilçe seçim kurulları tarafından sandık görevlilerine eğitimler veriliyor. Manisa'nın en çok seçmenine sahip olan Yunusemre ilçesinde ise sandık kurulu görevlilerine eğitim verildi.

  • Kapadokya Üniversitesi İHA'sı tescil sertifikası ve sanayi sicil belgesi aldı
    13:39 Kapadokya Üniversitesi İHA'sı tescil sertifikası ve sanayi sicil belgesi aldı

    Kapadokya Üniversitesi (KÜN) İnsansız Hava Aracı Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üretilen İHA, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden tescil sertifikası ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan sanayi sicil belgesi aldı. İHA'nın üretiminden seri üretime geçilmesi hedeflenirken, hava taksi ve kargo taşımacılığı gibi farklı uygulama alanları da planlanmaktadır.

  • Diyarbakır'da temizlik malzemelerinin karıştırılması sonucu 16 öğrenci gazdan etkilendi
    13:38 Diyarbakır'da temizlik malzemelerinin karıştırılması sonucu 16 öğrenci gazdan etkilendi

    Diyarbakır'da bir ilkokulda öğrencilerin sınıfa getirdikleri temizlik malzemelerini karıştırması sonucu açığa çıkan gazdan 16 öğrenci etkilendi. Öğrenciler hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumlarının iyi olduğu belirtilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement