Diyardan Gelen Sağlık Dergisi Üçüncü Sayısıyla Yayında - Son Dakika
Yerel

Diyardan Gelen Sağlık Dergisi Üçüncü Sayısıyla Yayında

Diyardan Gelen Sağlık Dergisi Üçüncü Sayısıyla Yayında

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, 2013 yılında yapmış oldukları faaliyetleri 'Diyardan Gelen Sağlık' dergisinde anlattı.

16.04.2014 16:41  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü'nün 4 ayda bir yayınladığı Diyardan Gelen Sağlık Dergisi'nin yeni sayısında İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, derginin önsözünde 2013 yılı içerisindeki faaliyetleri değerlendirdi.

BİR ÇOK ALANDA YAPILAN FAALİYETLER

Fiziki ve alt yapı eksikliklerin yanı sıra, donanım ve kalite artırıcı yatırımlar, hizmet içi eğitimler ve sosyal projeler ile birlik beraberliği pekiştirici faaliyetlere imza attıklarını kaydeden Dr. Avar şunları söyledi;

"Ergani Devlet Hastanesinin açılışını gerçekleştirerek, ilimizin en büyük ilçesinin nitelikli yatak problemini çözmüş ve halkımıza daha iyi hizmet sunar olduk. 210 personel, 22 yeni A tipi 112 Acil Sağlık Hizmeti istasyonu ve beraberinde 10 yeni ambulansın hizmete açılışını; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Mehdi Eker' in teşrifleriyle gerçekleştirme bahtiyarlığını yaşadık. Güneydoğu Anadolu Nöroloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (GÜNİDER) işbirliği ile ''28 Temmuz Dünya Viral Hepatit Günü'' ve ''1 Aralık Dünya AİDS'' günleri için farkındalık ve duyarlılık oluşturma adına alışveriş merkezlerinde standlar açtık. Kan Bağışı Kampanyası düzenleyerek müdürlüğümüz personellerini, kan bağışına teşvik ettik.

GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT VE SAĞLIKLI TİYATRO

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yatarak tedavi gören diyabetli çocuklarımıza 14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde hediyelerimizle ziyarette bulunduk. 26- 29 Ağustos 2013 tarihleri arasında Silvan ilçemizin Hasuni Mağaraları bölgesinde kamp kurarak Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE), gerçeği aratmayan tatbikatlarla eğitim almasını sağladık. Bölgesel İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantıları düzenledik. Tıp Bayramı, Anneler Günü, Hemşireler Günü ve Dünya Kadınlar Günü gibi sosyal etkinliklerle, personelimizin moral ve motivasyonunu yükseltici organizasyonlar düzenledik. Sağlığı Sanatla Buluşturma adını müdürlüğümüz bünyesinde sağlık çalışanlarından oluşan 'Sağlıklı Tiyatro' adlı, tiyatro ekibini kurduk. Ramazan ayında birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma duygusunu hep birlikte yaşama adına, müdürlük çalışanlarımıza ve ailelerine iftar yemeği düzenledik. Ramazan Ayı'nda, halkımızın sağlıklı bir Ramazan geçirebilmesi için camilerde ve hastanelerde sağlıklı beslenme standları kurduk.
Hizmet içi Eğitim Programlarıyla personellerimizin bilgi düzeyini artırmaya çalıştık.
Düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazanılmasına yönelik ''3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'' etkinlikleri düzenledik.

2013 DOLU DOLU GEÇTİ

Müdürlüğümüz Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezince (BKM) toplumu, organ ve doku nakli hakkında bilgilendirmek ve organ bağışına dikkat çekmek amacıyla koordinasyon merkezimize bağlı illerinde halk toplantıları düzenledik. Buraya sığdıramadığım daha nice sosyal ve bölgesel toplantılar, etkinlikler ve programlarla 2013 yılını hizmet açısından dolu dolu geçirdik"

DERGİNİN MUTFAĞI

Araştırma ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürlüğü tarafından yayına hazırlanan derginin Genel Yayın Koordinatörlüğünü Dr. Cevat Talay, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü Psk. Onur Börtüçene, Teknik Editörlüğünü ise hemşire Seher Polat Güven yaptı. Yayın Koordinasyon Kurulunda ise: Dr. Cevat Talay, Dr. Zülfü Barış Şahin, Dr. Hüseyin Hakan Karakaş, Dr. Mehmet Baturay, Av. Bülent Erol, Ebe Hicran Boztoğan bulunuyor.

YARARLI FAYDALI BİLGİLER

Dergide, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu ile bir röportajın yanı sıra Aile Hekimliğinin Dünyadaki Tarihsel Gelişimi, Gıda Güvenliği, Otizmi Fark Etmek, Bölgemizde Viral Hepatit ve HIV/AIDS Gerçeği, Sağlıkla Gelen Sanat, Saçlarımız Neden Dökülür, Akılcı İlaç Kullanımı gibi konu başlıkları ele alınarak, yararlı bilgiler veriliyor. Ayrıca dergide Prof. Dr. Remzi Oto tarafından 'Sınav Kaygısı' başlıklı yazı kaleme alınırken, Türk Kızılay'ının Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nin işlevlerini anlatan yazı dizisi Dr. Tufan Ertop tarafından yazıldı. Derginin kültür sayfalarında ise, Hani ilçesi tanıtıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyardan Gelen Sağlık Dergisi Üçüncü Sayısıyla Yayında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement