Diyşad'dan 1 Eylül Mesajı - Son Dakika
Güncel

Diyşad'dan 1 Eylül Mesajı

Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği (DİYŞAD) Başkanı İhsan İpek Cankurt, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

01.09.2015 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği (DİYŞAD) Başkanı İhsan İpek Cankurt, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cankurt, mesajında, Türkiye topraklarına huzur, refah ve can kayıplarının verilmediği bir sükuneti getiren çözüm sürecinin 20 Temmuz 2015'te Suruç katliamı, ardından acıyı bir başka acıyla dindirme yöntemiyle Ceylanpınar'da iki polisin katledilmesi olaylarıyla sona erdirildiğini belirterek, o günden bu yana her gün gelen ölüm haberlerinin ülkeyi yasa boğduğunu ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan olaylarla bölge halkının yarını belirsiz bir yaşama itildiğini kaydeden Cankurt, "Karşılıklı operasyonlar ve anlık saldırılarla yaşam morali sıfıra çekildi ve savaş resmen halkın kucağına taşınmış oldu. Yeni dönem çatışmaların daha çok sivil halkı etkilemesi daha doğrusu çocukların ölümüne sebebiyet vermesi, savaşın en kirli yüzünü ortaya koymuştur. Madem söz konusu olan kamu güvenliği ve halkların haklarını talep etmektir, o halde bu çatışmalardan en az etkilenen halk olmalıdır. Halkın refahı için bu savaşın bir an önce sona erdirilmesini, ellerin artık barışa uzanması gerektiğini önemle vurgulamak istiyoruz" dedi.

7 Haziran'ın ülke üzerine bir musibet olarak çöktüğü ve politik kaosun doğurduğunu herkesin bildiğini anlatan Cankurt, şöyle konuştu: "Bu çatışmanın artık bir nihayet bulmasına, çözüm sürecinin tekrar başlatılması ve daha sağlam bir zemine oturtulmasına, rencide ve provokatif söylemlerden kaçınarak muhatapların ciddiye alınmasına ve yasal bir güvence altına alınmasına, demokrasinin sözde kalmaması ümidiyle ve barış zeminin henüz kaybolmadığını hatırlatarak, barışa dair umutlarımızı koruduğumuzu belirtmek istiyoruz. Muhatap tarafları sorumluluk alıp bir an önce ateşkes ilan etmeye ve çözüm sürecini tekrar başlatmaya davet ediyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle dernek olarak taraflara, sivil yaşam alanlarında halkı tehdit ve tahrik edecek hareketlerden kaçınmalarını, kamu yararına çalışan kuruluşlara dokunmamalarını, şehir merkezlerinde silahlı eylemlerini sonlandırmalarını rica ediyoruz" - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyşad'dan 1 Eylül Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement