Dizel Pazarında Vites Büyütüyoruz" - Son Dakika
Otomobil

Dizel Pazarında Vites Büyütüyoruz"

Dizel Pazarında Vites Büyütüyoruz"

Kapılarını 4 Ekim’de ziyaretçilere açan Paris Otomobil Fuarı’nda Opel Türkiye’nin Kurumsal İletişim Direktörü Sinan Ulusoy ile markanın yenilikleri ve hedefleri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

12.10.2014 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kapılarını 4 Ekim’de ziyaretçilere açan Paris Otomobil Fuarı’nda Opel Türkiye’nin Kurumsal İletişim Direktörü Sinan Ulusoy ile markanın yenilikleri ve hedefleri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.


Opel standında dört dünya prömiyeri gerçekleştirdiklerini açıklayan Ulusoy, Yeni Corsa, ADAM S, otomatik şanzıman ve 1.6 dizel motor kombinasyonuna sahip Mokka ve Zafira Tourer ile Insignia modellerinde kullanılacak 170 HP gücündeki 2.0 litre dizel motorun ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtıldığını belirtti.


Yeni Corsa Şubat ayında Türkiye’de


Fuarda markanın en çok satan modeli Corsa’nın beşinci nesili üzerine yoğunlaşan sohbetimizde Sinan Ulusoy şunları söyledi; “Opel Corsa, 32 yıllık tarihinde ve 4 nesil boyunca 12 milyon adedin üzerinde satış gerçekleştirdi. Corsa şu anda Opel’in Avrupa’daki tüm satışlarının yüzde 25'ini oluşturan en önemli modeli…


Yenilenen Corsa’nın uluslararası basın lansmanı Ekim ayı sonunda gerçekleşecek. Yeni Corsa Türkiye’ye ise 2015'in ilk çeyreğinde Şubat ayı sonlarına doğru gelecek.


Bu arada 1.0 litre üç silindirli ve 170 Nm tork güç üreten sahip yeni motorumuz da Yeni Corsa ile birlikte ülkemizde olacak. Küçük hacimli bir motor olmasına rağmen sürüş dinamikleri açısından yüksek hacimli bir motor hissi veriyor. Aracın şasisinden motor ve şanzımanına kadar herşeyi yenilenmiş durumda. Yeni motor Euro 6 standartlarını karşılıyor ve yüksek performansa rağmen düşük yakıt tüketimi ve emisyon salınımı oranlarına sahip. Bu açılardan çok keyifli bir otomobil oldu.


Bu motor yanında Yeni Corsa’da 1.2 litre, yeni geliştirilen 100 HP güç üreten 1.4 litre turbo benzin ve 75 ile 95 HP versiyonlara sahip 1.3 litre dizel motor da sunulacak.”


ADAM ailesine sportif üye: ADAM S


A segmentiyle ilgili ADAM modelinin markanın kişiselleştirilebilen araç şampiyonu olduğunu da sözlerine ekleyen Ulusoy, Türkiye’de toplam pazarda 10 bin adedi geçemeyen bu segmentteki satışlarda büyük bir beklenti içine girmenin doğru olmayacağını belirtirken şunları söyledi; “ADAM çok dinamik bir araç ancak büyük satışlara ulaşan bir model değil. A segmentindeki diğer modeller de bu durumda. Toplam da segment 10 bine ulaşmıyor. Ama yine de ADAM modelinde yenilik olacak. Son olarak ADAM ROCKS pazara sunulmuştu. Kişiselleştirme özellikleriyle ön plana çıkan bir otomobil. Bu derece zengin kişiselleştirme seçenekleri Corsa veya başka segmentlerde olmayacak. ADAM kişiselleştirilebilme alanında markanın şampiyonu ve böyle devam edecek.


Şimdi sırada ADAM S var. İtalya ve İspanya gibi ülkelerde S segmentindeki araçlar yüksek rakamlara ulaşıyor ancak bizim ülkemiz açısından bu rakamları beklemek gerçekçi olmaz. ADAM Avrupa’da 100 bin adet sipariş aldı ancak ülkemizde toplam segment 10 bin adetlik satışı geçemedi.


Alternatif yakıtlara hazırız


Son dönemde çoğu markanın elektrikli araçlar ve diğer alternatif yakıt arayışlarına yönelik çabalarını hatırlattığımız Sinan Ulusoy, bu konuda Opel’in de çalışmaları olduğunu açıkladı ve markanın bu konuya yaklaşımını şu sözlerle özetledi; “Elektrikli araçlarla ilgili çalışmalar doğal olarak devam ediyor ancak gerçekçi olursak yıllardır konuştuğumuz alternatif yakıtlı araçların yüksek satış adetlerine ulaşabileceğini sanmıyoruz. Günümüz şartları içerisinde harika bir elektrikli motor da olsa yine de büyük satışlar beklemek gerçekçi gözükmüyor.


Bu arada Yeni Corsa’da kullanılan Euro 6 standartlarına uygun motorlarımız düşük emisyon ve yakıt tüketimi değerleriyle zaten çevreci.


Tabi diğer yandan bu iş trend hale gelirse Opel olarak elektrikli araçlara ve bu alandaki rekabete hazırız.


Motor seçenekleri


Markanın yeni motor seçenekleri ve bugüne kadar en çok dizel motorlarda otomatik şanzıman kombinasyonunun olmamasının eleştirildiğini hatırlattığımız Ulusoy, öncelikle 1.0 litre motor seçeneğinin ADAM ROCKS’da sunulmaya başladığını belirtirken, bu motorun Yeni Corsa’da da kullanılacağını açıkladı ve müjdeyi verdi; “Dizel motor ve otomatik şanzıman kombinasyonu arayanlar için 2015 yılı harika bir yıl olacak. İlk olarak 1.6 litre dizel motor ve otomatik şanzıman seçeneğimizi Mokka ile Mart ayında, aynı seçeneği Astra ile Haziran ve Insignia ile yılın 3. çeyreğinde sunuyor olacağız. Yani kısacası Opel dizel pazarında 2015 yılında vites büyütecek.”


Röportaj: Önder Canözer/ Paris

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Dizel Pazarında Vites Büyütüyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti
    15:39 Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde seyreden otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı. Kazada hayatını kaybeden sürücünün cenazesi Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

  • Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü
    15:30 Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü Salih Pelit hayatını kaybetti. Otomobil, tünel duvarına çarparak savruldu. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalenin ardından Pelit'in cansız bedeni Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • İnegöl'de seyir halindeki otomobilde çıkan yangın hasara yol açtı
    15:08 İnegöl'de seyir halindeki otomobilde çıkan yangın hasara yol açtı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde seyir halindeki 16 Y 3879 plakalı otomobilde çıkan yangın, sürücü tarafından yangın tüpüyle müdahale edilerek söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle yangın tamamen kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı
    14:49 İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!
    09:09 Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!

    SDN Kurucusu ve içerik üreticisi Hakkı Alkan, yarın gerçekleşecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv piyasasını sarsacak nitelikte olacak. Elektrikli otomobil satın almayı düşünenler ve Çinli otomobil üreticisi Chery'den tanıtım bekleyenler arasında heyecan yarattı. Detaylar yarın açıklanacak.

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.


Advertisement