Dizi Çekimlerinde Kurulan 'Sıla Ortaokulu' Başarıdan Başarıya Koşuyor - Son Dakika
Magazin

Dizi Çekimlerinde Kurulan 'Sıla Ortaokulu' Başarıdan Başarıya Koşuyor

Başrollerini Cansu Dere ve Mehmet Alakurt'un paylaştığı 2006-2008 yılları arası yayınlanan Sıla dizisi sırasında Mardin'de inşa edilen okulun kız basketbol takımı Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri'nde madalya kazandı.

14.12.2016 11:32  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sıla dizisinin yönetmeni Gül Oğuz ve eşi Mustafa Oğuz tarafından çekimler sürerken Mardin'in Nusaybin ilçesi Söğütlü köyünde yaptırılan Sıla Ortaokulu öğrencileri büyük bir başarıya imza attı. Sıla Ortaokulu Kız Basketbol takımı, hocaları Özkan Eskiyurt'un çabalarıyla şampiyonluğa uzandı.

SON 3 YILDA PEK ÇOK BAŞARI

Son üç yılda Türkiye Okullarası Basketbol Şampiyonası Yıldızlar Kategorisi'nde yarı final oynayan takım, ayrıca üç yıldır birçok il ve bölge müsabakasında da birinci olarak şampiyonluk sevinci yaşıyordu. Son olarak yoğun çalışmaları Boğaziçi Üniversitesi tarafından taçlandırıldı.

Dizi Çekimlerinde Kurulan 'Sıla Ortaokulu' Başarıdan Başarıya Koşuyor

'SILA' YÖNETMENİ DE KATILDI

Boğaziçi Üniversitesi 2016 Spor Ödülleri'nde madalyaya layık bulunan takım geçtiğimiz gün düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törene genç basketbolcular hocaları Özkan Eskiyurt ve okulun kurucularından Gül Oğuz birlikte katıldı.

Dizi Çekimlerinde Kurulan 'Sıla Ortaokulu' Başarıdan Başarıya Koşuyor

"İYİ ÇALIŞIRSAN, ÇOK İYİ OYUNCULAR ÇIKIYOR"

Okulun beden eğitimi öğretmeni Özkan Eskiyurt, AA muhabiri ile röportajında, öğrencilerin çoğunda daha önce basketbol kültürünün bulunmadığını, bu kültürü ilk kez okul sayesinde oluştuğunu aktarmış ve şu ifadelere yer vermişti:

"İl dışına çıktığımızda genelde rakiplerimiz kolej takımları oluyor. Sporcuları genelde altyapılarda oynadıkları için iyi oynayan sporcularla da karşılaşıyoruz. Bu imkansızlıklara rağmen açık havada çalışarak, basketbolda Sıla Ortaokulu olarak ses getirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız sabah saat 07.00'de derse giriyor, saat 13.00'e kadar kalıyor. Daha sonra saat 17.00'e kadar yağmurda çamurda spor yaparak, çalışarak başarılar elde ediyor. İyi çalışırsan çok iyi oyuncular çıkıyor. Bunu en güzel örneği bizim okulumuz."

Dizi Çekimlerinde Kurulan 'Sıla Ortaokulu' Başarıdan Başarıya Koşuyor

Dizi Çekimlerinde Kurulan \'Sıla Ortaokulu\' Başarıdan Başarıya Koşuyor
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Dizi Çekimlerinde Kurulan 'Sıla Ortaokulu' Başarıdan Başarıya Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement