Diziler Osmanlı'yı Gösterdi, İnternetten Tespih Satışlar Patladı - Son Dakika
Ekonomi

Diziler Osmanlı'yı Gösterdi, İnternetten Tespih Satışlar Patladı

Diziler Osmanlı\'yı Gösterdi, İnternetten Tespih Satışlar Patladı

Tespih satışını internete taşıyan e-ticaret platformu Tesbihane, 4 yılda 100 bin tespih ve 50 bin yüzük satışı gerçekleştirdi. Platformun, bu yılki hedefi 25 milyon TL.

17.04.2015 10:06  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmanlı dönemini konu alan televizyon dizilerinin çok fazla takip edilmesi, girişimciler için de ayrı bir esin kaynağı oldu ve farklı tasarımlara ilham verdi. Bu ilhama kapılan girişimlerden bir tanesi de e-ticaret platformu www.tesbihane.com.

CAMİDE ÇEVRESİNDEN İNTERNETE TAŞIDILAR

Genellikle cami yakınlarında satılan tespihleri internete taşıyan platformun kurucuları ise Veysel Çimenci ve Hakan Kapıyoldaş. Tesbihane'nin hikayesi, Kapalıçarşı'da tespih ustası bir arkadaşının Kapıyoldaş'ı internette tespih satmaya teşvik etmesiyle başlıyor. Bir şirkette satın alma sorumlusu olarak çalışan Kapıyoldaş, ilk önce bu teklifi kabul etmese de zamanla internetten ürün satışına sıcak bakıyor. Ve bu işi inşaat mühendisi Veysel Çimenci ile birlikte yapmaya karar veriyor. İki arkadaş 2010 yılında www.gittigidiyor.com aracılığıyla internetten tespih satmaya başlıyor. İlk 14 ayda işler pek iyi gitmese de İstanbul'daki iki firmadan aldıkları siparişler herşeyi değiştiriyor. Ramazan Bayramı'na özel düzenledikleri kampanya ile de siparişler bir anda artıyor. İki girişimcinin arkadaşlarının internet üzerinden tespih satışı yapılamayacağına dair ısrarlarına karşın bu işten vazgeçmemesi, e-ticaret platformu "Tesbihane"nin kuruluşunu da beraberinde getiriyor.

"ERTUĞRUL GAZİ'NİN YÜZÜĞÜNÜ TASARLADIK"

"İlk kez tespihi kurumsal bir kimlik altında satmaya başladık" diyen şirket ortağı Hakan Kapıyoldaş, Facebook'ta en çok takip edilen markalar arasında 18. sırada yer aldıklarını ve 1 milyon 800 binin üzerinde takipçilerinin olduğunu vurguluyor. 2011'de yüzük satışına da başladıklarını aktaran Kapıyoldaş, "O dönemde Osmanlı ile ilgili diziler ön plandaydı. Dizi karakterleri tespih kullanıyor, yüzük takıyordu. İnsanlarda da bu konularda ayrı bir merak başladı. Biz de Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait figürleri tasarımlarımıza uyarladık. Büyük ilgi gördük. Mağazalarımızı açtık. İki yıl önce de atölyemizi kurduk. En son Ertuğrul Gazi'nin yüzüğünü tasarladık. Bugüne kadar 100 bin tespih, 50 binin üzerinde yüzük sattık" açıklamasını yapıyor.

"ATATÜRK TEMALI KOLEKSİYON HAZIRLIYORUZ"

Kolye tasarımlarının da olduğunu dile getiren Kapıyoldaş, 100'ün üzerinde koleksiyonlarının bulunduğunu vurguluyor. Kapıyoldaş, "Özellikle Osmanlı ve Selçuklu figürleri taşıyan ürünler büyük ilgi gördü. "Son İmparator, Kaptan-ı Derya, Teşkilat-ı Mahsusa" serilerimiz de çok beğenildi. En son tespih imamesinde Galata Kulesi figürünü kullandık. Tarihi değerlere daha fazla yer vereceğiz. Ayrıca Kremlin Sarayı'nı da yine tespih imamesinde kullanacağız. Tüm bunlarla birlikte bileklik ve kolyeden oluşan Atatürk temalı bir koleksiyon hazırladık" bilgisini veriyor.

"BU YIL 8 ORTADOĞU ÜLKESİNE SATIŞ YAPACAĞIZ"

Yurtdışı çalışmaları hakkında da bilgi veren Kapıyoldaş, toplamda 10 ülkeye ürün gönderdiklerini belirtiyor. Avrupa'da Türklerin ağırlıkta olduğu ülkelerden talepler aldıklarını aktaran Kapıyoldaş, Almanya'da bir firma ile ortaklık anlaşması yaptıklarını söyledi. Yurtdışındaki fuarlara katılmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Kapıyoldaş, şu ifadeleri kullanıyor: "23 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında Avustralya'da düzenlenecek bir kitap fuarının sponsoru olduk. Bu fuara Osmanlı temalı bir çadırla katılacağız. Daha önce Avusturya'ya gönderdiğimiz tasarımlarımız da çok beğenildi. Bu ürünlerimiz çok beğenildi. Avrupa'ya odaklanacağız. Ülkelere göre takılar tasarlayacağız. Amerika ve Çin de yakın markajımızda. Yine bu yıl Amerika ve Güney Kore'de düzenlenen dünyanın en büyük takı fuarlarına katılacağız. Ayrıca bu yıl 8 Ortadoğu ülkesine satış yapacağız." Geçen yılı 10 milyon TL'lik ciro ile kapattıklarını anlatan Kapıyoldaş, bu yıl ise 25 milyon TL'lik ciro hedeflediklerini vurguluyor. Yeni bir projelerinin olduğunu açıklayan Kapıyoldaş, Dubai'deki ortakları ile birlikte "Nisavip" isimli bir internet sitesi kuracaklarını anlatan Kapıyoldaş, "Bu platformda tesettürlü kadınlar için kıyafetlere yer vereceğiz. Kıyafetleri tamamlayan takılarda ise biz devreye gireceğiz. Sitede kıyafet ve takıları içeren kombinler bulunacak" bilgisini verdi.

"DUBAİ'YE 10 BİNDEN FAZLA ÜRÜN SATTIK"

Kuruluşlarından bu yana Ortadoğu ülkelerine 10 binden fazla ürün gönderdiklerini söyleyen şirket ortağı Hakan Kapıyoldaş, "Biz müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda farklı tasarımlara da imza atıyoruz. Çeçenistan'daki bir müşterimizin istekleri doğrultusunda o bölgenin yöresel simgelerinin yer aldığı tasarımlar hazırladık. Dubai'de de bir çalışma yürüteceğiz. Onların yöresel simgelerini tespih imamelerine işleyeceğiz. Bu kapsamda kolye tasarımlarımız da olacak. Ayrıca Burç Halife temalı kolyeler de tasarlayacağız" diyor. (Kaynak: Dünya)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Diziler Osmanlı'yı Gösterdi, İnternetten Tespih Satışlar Patladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Özel güvenlik: Türkiye burası eline tesbih alan delikanlıyım deyip kadın döver 18 9 Yanıtla
  • KESKİNLİ: SEVGİLİ DEGERLİ KARDEŞLERİM HAYİRLİ CUMALAR KESİNLİKLE İNTERNETTEN TESBİH ALMAYİN BEN KAZİKLANDİM HEMDE 2KAT FİYATA HERKESE HAYİRLİ GÜNLER 22 2 Yanıtla
  • Bülent: helal olsun , alla herkese böyle ortaklar nasip etsin 8 3 Yanıtla
  • 1: Tesbih yenilmez ki ama 3 0 Yanıtla

Advertisement