Doç. Dr. Bekki'den Akif Beki'ye Neşet Ertaş Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Doç. Dr. Bekki'den Akif Beki'ye Neşet Ertaş Tepkisi

Doç. Dr. Bekki\'den Akif Beki\'ye Neşet Ertaş Tepkisi

Ahi Evran Üniversitesinden Doç . Dr. Selehattin Bekki, Akif Beki’nin 25 Nisan tarihli köşesinde yazdığı, ’Neşet Ertaş İhtilalci miydi?

04.05.2015 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahi Evran Üniversitesinden Doç . Dr. Selehattin Bekki, Akif Beki'nin 25 Nisan tarihli köşesinde yazdığı, 'Neşet Ertaş İhtilalci miydi?' başlıklı yazıya tepki gösterdi.

Bekki yaptığı açıklamada, "Köşe yazarlarının köşelerinde yazdıklarıyla ilgili yorum yazmak pek tercih ettiğim bir yol değildir. En nihayetinde köşe yazılarını bir düşünce yazısı, öznel yazılar olarak düşünür ve karşı bir tez ortaya koymayacaksam o köşe yazısı ile ilgili olumlu ya da olumsuz bir kanaat ortaya koymam. Okur geçerim. Bu sefer öyle olmadı çünkü Akif Beki 25 Nisan 2015 tarihli köşe yazısında 'Neşet Ertaş intihalci miydi?' başlığını atmış ve siyasi Kürtçülük yaptığı belli olan bir gazetede okuduğu yazı üzerine Neşet Usta'yı töhmet altında bırakan o çirkin ifadeyi yazısının başlığına almış" dedi.

Bekki eleştirdiği köşe yazarının yazısına konu ettiği gazete haberinin yanlış anlamaya müsait olduğunu söyledi. Bekki açıklamasında, "'Büyük Usta Neşet Ertaş intihal yapmamıştır, onun buna ihtiyacı yoktur diyemiyorum, Bayram Bilge Tokel siz aklayabiliyorsanız Usta'yı aklayın' manasına gelen bir cümleyle yazısını tamamlamıştır. Tokel'in 'Neşet Ertaş intihalci miydi? Başlıklı yazınızın sonunda nihai kararı şahsıma havale eden cümleniz olmasaydı, hiçbir ciddi dayanağı olmayan o iddialara gülüp geçecektim' ifadeleriyle başlayan açıklamalarını da hangi akla hizmet bilemiyorum, 'O türkülerin aslı Kürtçe miydi?' başlığıyla köşesinde yayınlamıştır. Hürriyet Gazetesi yazarı Beki, Neşet Usta hakkında adı sanı belli olmayan ve ne idüğü belirsiz bir kalemden çıkan iftira ve ithamlarla dolu bir yazıyı güya 'görmezden' gelemiyor ve köşenize taşıyarak bu iftiralara ortak oluyor. Son aşamada konuyu Bayram Bey'e havale ederek işin içinden sıyrılmak istiyorsunuz. Sizin bu yaptığınız tekrar ediyorum Büyük Usta Neşet Ertaş üzerinden kendilerine meşruiyet sağlamak isteyen siyasal Kürtçülere destek olmaktır. Onların hezeyanlarını köşenize taşıyarak yaygınlaşmasına aracı oldunuz. Radikal Gazetesi de yazınızı 'Neşet Ertaş'ın türküleri Kürtçe'den intihal mi?' başlığıyla tam metin haber yaparak, Neşet Usta'yı töhmet altında bırakan yazınıza bir katkı da onlar vermiş oldu" diye konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doç. Dr. Bekki'den Akif Beki'ye Neşet Ertaş Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement