Doğa Anne Beni Affedecek Misin?" Projesi - Son Dakika
Yerel

Doğa Anne Beni Affedecek Misin?" Projesi

Ünye Fevzi Çakmak İlkokulu tarafından yürütülen "Doğa Anne Beni Affedecek misin?

06.01.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Fevzi Çakmak İlkokulu tarafından yürütülen "Doğa Anne Beni Affedecek misin?" adlı proje kapsamında öğrenciler fidan ve çiçek yetiştiriyor.

Vali Kenan Çifti'nin il genelinde öğrenci kapasitesini geliştirmek, eğitim kalitesi, başarısı ve öğretmenlerde motivasyonu artırmak amacıyla başlattığı "Benchmarking" Projesi kapsamında Ünye Fevzi Çakmak İlkokulu tarafından "Doğa Anne Beni Affedecek misin?" Projesi hazırlandı.

Proje koordinatörü, sınıf öğretmeni Murat Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gönüllülük esasına dayalı projede çocukların aktif rol almasına önem verdiklerini söyledi.

"Ağaçları kurtarmak bizim elimizde, haydi çocuklar umut sizde" sloganıyla yürüttükleri projenin amacının çevre bilincinin oluşturulması olduğunu ifade eden Yanık, şunları kaydetti:

"Çevreyi kirletiyor ve doğayı katlediyoruz. Bizim için çok önemli ve değerli olan dünyamıza gereken özeni göstermiyor, yaşam kaynağımız, evimiz, aslında her şeyimiz olan dünyayı yok ediyoruz. Bunun önüne geçmek için doğayı anlamaya çalışsak, çevremize yeterli özeni göstersek ve ona ihtiyacı olduğu gibi önem versek birçok sıkıntıdan kurtulmuş olacağız. Her birey kendi sorumluluklarını bilmeli ve bu sorumluluklarının gerektirdiğini yapmalı. 'Ağaç yaşken eğilir' atasözünü bizler de çocuklarımız ve öğrencilerimiz için uygulayarak bu projeyi hayata geçirdik. Amacımız öğrencilerimize küçük yaşta çevre bilincini kazandırmak. Annelerimize, babalarımıza ve öğretmenlerimize bu konuda büyük görev düşüyor. Ancak bu şekilde köyümüz, şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız bizim o sevdiğimiz haliyle kalabilir ve gelecek için hem bize hem yeni nesillere bir miras olarak kalabilir."

Yanık, okulda öğrencilerle birlikte çiçek ve fidan yetiştirdiklerini, dönemi geldiğinde fidan ve çiçekleri okul ve resmi kurumların bahçesine dikeceklerini söyledi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğa Anne Beni Affedecek Misin?' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement