Doğa Harikası Karagöl'e Ulaşım Artık Daha Kolay - Son Dakika
Yerel

Doğa Harikası Karagöl'e Ulaşım Artık Daha Kolay

Ankara'nın Çubuk ilçesi sınırları içerisinde bulunan Karagöl'e ulaşımı sağlayan 28 kilometrelik turizm yolunun asfaltlanması tamamlandı.

12.11.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesi sınırları içerisinde bulunan Karagöl'e ulaşımı sağlayan 28 kilometrelik turizm yolunun asfaltlanması tamamlandı.

Çubuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Çubuk Bölge Şefi Cengiz Özaydın, yaptığı açıklamada, 28 kilometrelik yolun Karagöl başta olmak üzere Aşağı Çavundur, Ovacık, Durhasan, Karaman, Saraycık, Kuruçay, Kışlacık, Yaylak, Yeşilkent, Yıldırımevci ve Yıldırımelören Aydoğan ve Nusratlar gibi birçok mahallenin ulaşımını sağladığını belirtti.

Mevcut yolun 4 metre genişletilerek Avrupa standartlarında yapıldığını aktaran Özaydın, şunları kaydetti:

"Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ın talebi üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in talimatıyla başlanan çalışmalar son aşamaya geldi. Burada daha önce 6 metre olan yol genişliği ortalama olarak 10 metreye, bazı yerlerde ise 12 metreye çıkartıldı. Eski yol kaldırılarak alt yapısı yeniden yapıldı ve 12 santimetre yüksekliğinde 2 kat sıcak asfalt atıldı. Yolda yaklaşık 96 bin 500 ton mekanik malzeme, 48 bin bütümlü temel ve 45 bin 400 bimder ve 28 kilometre sıcak asfalt kullanıldı. Avrupa standartlarına uygun yapılan bu yol tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğa Harikası Karagöl'e Ulaşım Artık Daha Kolay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement