Doğa Yürüyüşleri İçin Dernek Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Doğa Yürüyüşleri İçin Dernek Kuruldu

İskilip ilçesinde, Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş Yolu etkinliklerine katılan doğa severler tarafından İskilip Kültür Turizm Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (İSDAK) kuruldu.

03.03.2014 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskilip ilçesinde, Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş Yolu etkinliklerine katılan doğa severler tarafından İskilip Kültür Turizm Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (İSDAK) kuruldu.

Dernek Başkanı Hasan Güçlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çorum Valiliği tarafından hayata geçirilen Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş Yolu Projesi kapsamında gerçekleştirilen doğa yürüyüşlerinin devam ettiğini söyledi.

Doğa severlerin özellikle hafta sonları yürüyüş yollarında buluştuğunu ifade eden Güçlü, şöyle konuştu:

"Hafta sonları beraber yürüyüş yaptığımız arkadaşlarımızla kısa adı İSDAK olan İskilip Kültür Turizm Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği'ni kurduk. Amacımız Valiliğimizin uzun uğraşlar sonunda belirlediği yürüyüş yollarını etkin hale getirmek ve ilçemizin tanıtımına katkı sağlamaktır. Bu yürüyüşlere sağlık için, fotoğraf çekmek için ve köy sofralarının lezzetini tatmak için katılıyorlar. Bizler de ilçe dışından gelenlere gönüllü rehberlik ediyoruz."

Yürüyüşler devam ediyor

Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş Yolu'nun İskilip ayağında birçok parkur bulunduğunu belirten Güçlü, 11'inci parkur olan Ahmetçe, Akpınar, Yalakyayla, Sorkun, Asarkaya, Karayanık mevkilerini kapsayan 52 kilometrelik güzergahın 11 kilometrelik bölümünün, hafta sonları yoğun olarak kullanıldığını söyledi.

Yürüyüş gruplarının, sosyal medya üzerinden haberleşerek bir araya geldiğini anlatan Güçlü, "Yürüyüş grupları İskilip'e gelerek eski bir göç yolu olan genç çam ağaçlarının gölgelediği patikalardan devam ediyor, vadiye hakim yamaçlardan Selbasan Deresi'ne ulaşıyorlar. Yürüyüş güzergahında bulunan köylerde mola veren gruplar geleneksel köy sofralarıyla da tanışmış oluyorlar" ifadelerini kullandı. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğa Yürüyüşleri İçin Dernek Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement