Doğadaki Hayvanların Ölmemesi İçin Yoğun Çaba Sarf Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Doğadaki Hayvanların Ölmemesi İçin Yoğun Çaba Sarf Ediliyor

Doğadaki Hayvanların Ölmemesi İçin Yoğun Çaba Sarf Ediliyor

Dondurucu soğukların hüküm sürdüğü Batmanda, doğadaki hayvanların açlıktan ölmemesi için yoğun çaba sarf ediliyor.

24.12.2013 13:26  Güncelleme: 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevreciler Doğaya yem bıraktı.

Dondurucu soğukların hüküm sürdüğü Batmanda, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği doğadaki hayvanların açlıktan ölmemesi için yoğun çaba sarf ediyor.

Ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak ve yaban hayvanları için kamu kurumları ve çevreciler seferber oldu. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, yaşanan çetin kış koşullarında zor durumda olan hayvanların öldürülmemesi ve aç kalan hayvanlara yem verilmesi yönünde daha önce yaptıkları çağrıya olumlu yanıt geldiğini söyledi. Başkan Kavuş, dernek olarak çağrı yapmakla yetinmediklerini, yemleme çalışmaları da gerçekleştirdiklerini belirterek, "Başvurumuz, üzerine müftülük din adamlarına sohbet ve hutbelerde zor durumda kalan hayvanları dikkat çekmeleri yönünde talimat verdi. Bu da kamuoyunun hayvan hakları konusunda duyarlılığının artmasına
neden oldu "dedi.

DOĞA KORUMA VE BELEDİYE'DE DEVREDE…

Sivil Toplum Örgütleri'nin yanı sıra Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, kış şartları dolayısıyla beslenmede zorluk çeken hayvanlar için Doğuraman, Batıraman ve Beşiri Kıradağı vb. birçok bölgede yaban hayvanlarının geçiş güzergâhlarına yemleme çalışmalarını gerçekleştirdi. Batman Belediyesi ve Çevre Gönüllüleri Derneği yöneticileri de kentte kuşların mesken olarak kullandığı yeşil alanlara 50 kg yem bıraktılar.

AVCILIK DENETİMLERİ ARTTIRILSIN
Öte yandan Doğayı Hayvanları Koruma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği, Batman'da kış şartları dolayısıyla beslenmede zorluk çeken sokak hayvanları için park ve sokaklarda yemleme çalışması yaptı. Bu çalışmaya Çevre gönüllüleri Derneği de destek verdi. Batman Çevre gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş "Bu kış soğuk geçecek. Halktan beklentimiz hayvanların bulundukları alanlara yem ve yiyecek bırakmaları ve barınmalarına olanak sağlamalarıdır. Ayrıca Yasa dışı avcılığa yönelik ilgili kurum ve kolluk kuvvetlerinin denetimlerini artırmaları önemlidir."dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Doğadaki Hayvanların Ölmemesi İçin Yoğun Çaba Sarf Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement