Doğaka 59. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Doğaka 59. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 59. yönetim kurulu toplantısı Osmaniye'de yapıldı.

28.08.2014 17:13  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aslantaş Çukurova Elektrik ve Ananomi Şirketi (ÇEAŞ) Tesislerinde yapılan toplantının açılışında konuşan Vali Mehmet Oduncu, DOĞAKA Başkanlığı'nın Kahramanmaraş Valiliği'nden Osmaniye Valiliği'nin devraldığını ve ajans yönetimini bir yıl süreyle kurul üyeleriyle birlikte yürüteceklerini söyledi.

DOĞAKA'nın, görev ve yetkiler çerçevesinde çalışmalarına devam ettiğini belirten Oduncu, 2014 yılı mali destek programları kapsamında yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, mayıs ayı içerisinde ilan edilen başarılı proje listesinde yer alan başvuru sahipleriyle uygulama sözleşmelerinin imzalandığını, başarılı proje sahiplerine yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları tamamlandığını ve uygulama aşamasına geçildiğine işaret etti.

Bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasına yönelik çalışmaların sürdüğüne değinen Oduncu, Mali Destek Programı'nın uygulandığı ilçelerde imalat ve turizm sektörlerine yapılacak yatırımlara yüzde 50 oranında hibe-destek verildiğini hatırlattı.

DOĞAKA'nın, fuar organizasyonlarıyla bölgedeki sektörlere destek sağladığını ifade eden Vali Oduncu, şunları kaydetti:

"Ajansımız, 23-26 Eylül tarihleri arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılacak olan tekstil fuarı ile 24-28 Eylül tarihleri arasında Adana'da yapılacak olan mobilya fuarına bölgemizin ilgili firmalarının katılım sağlaması amacıyla bir organizasyon gerçekleştirecektir. Ticaret ve sanayi odalarımızın işbirliğiyle yürütülen fuar organizasyonları yıl içerisinde diğer sektörlere yönelik organizasyonlarla devam edecektir. Bunların yanı sıra 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan diğer eğitim, bilgilendirme, kongre, konferans ve fuar organizasyonları, araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetlerine yönelik hazırlıklara devam edilmektedir."

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı daha sonra basına kapalı şekilde devam etti.

Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğaka 59. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement