Doğalgaz Faciasında Ölen İşçilerin Yakınları: Adalet İstiyoruz - Son Dakika
Yerel

Doğalgaz Faciasında Ölen İşçilerin Yakınları: Adalet İstiyoruz

Doğalgaz Faciasında Ölen İşçilerin Yakınları: Adalet İstiyoruz

Batman'da, 17 Şubat 2011 tarihinde doğalgaz kuyusunda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 3 işçi ile ilgili dava devam ediyor.

26.11.2015 06:58  Güncelleme: 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17 Şubat 2011 tarihinde Batmanın Kozluk İlçesine bağlı Şelmo petrol sahası doğalgaz kuyusunda yaşanan patlamada 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Patlama ile ilgili mahkeme süreci devam ediyor.

4 yıldır davası devam eden patlamanın 3. duruşması Batman 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Patlamada hayatını kaybeden Halil İbrahim Çelik, Sabahattin Sönük ve Hasan Hüseyin Deniz'in yakınları ve avukatlar mahkemede hazır bulundu.

Patlamada şahit gösterilen Murat Gökçe mahkeme öncesi fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. 3 kişinin hayatına mal olan davanın 4 yıldır devam ettiğini ifade eden ölen işçilerin yakınları, "Adalet istiyoruz" dedi.

Davayı izleyen ölen işçilerden Halil İbrahim Çelik'in babası Ramazan Çelik, 4 yıl önce meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan davada dosyanın yıllar sonra hazırlanmasının manidar olduğunu belirterek; ilk duruşmada olayla ilgisi olmadığına inandıkları bir kişinin yargılandığını iddia etti.

Patlamanın yaşandığı bölgede elektrik olmadığı gibi güvenlik önlemlerinin de bulunmadığını belirten baba olaydan TP ile yüklenici firmaları sorumlu tuttu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Doğalgaz Faciasında Ölen İşçilerin Yakınları: Adalet İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement