Doğan, "İzmit'te Arabandan Çok Bisiklet Olacak" - Son Dakika
Yerel

Doğan, "İzmit'te Arabandan Çok Bisiklet Olacak"

Doğan, "İzmit\'te Arabandan Çok Bisiklet Olacak"

İzmitli çocuklar ve öğretmenler bisikletlerine kavuşmaya devam ediyor.

27.03.2016 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmitli çocuklar ve öğretmenler bisikletlerine kavuşmaya devam ediyor.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Hızır Reis Ortaokulu'nda 150 öğrenci ile 72 öğretmene bisikletlerini teslim etti. "Haydi, Bisikletle Okula" projesi kapsamında bu yıl ilk defa öğretmenlere de ücretsiz bisiklet verilen dağıtım törenine Başkan Doğan'ın yanı sıra İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Okul Müdürü Ali İlengiz, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere bisikletleri kendi eliyle teslim eden Başkan Doğan, "En varlıklı ailenin çocuğu da olsa her çocuğun rüyasında bisiklet vardır. Bizim zamanımızda bisiklet bizim için lükstü, ancak rüyalarımıza girerdi. Mahallemizde bir çocuğun bisikleti vardı, oda vermek istemezdi. Simdi ise İzmit Belediyesi olarak bizler çocuklarımızın bu hayalini gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızı mutlu etmek için çalışıyoruz. Çocuklarımız, bizim yaşadığımız yoklukları yaşamasınlar istiyoruz. Avrupa, dünya, çocuklarına ne veriyorsa biz daha fazlasını verelim istiyoruz" dedi.

Çocuk doktoru belediye başkanı olarak çalışmalarını sağlık açısından da düşünerek yürüttüğünü belirten Doğan "Bisiklete binenlerin tansiyonu ve kolesterolü yükselmiyor. Garanti ediyorum ki, bisiklet, mutsuzluğunuzda en iyi tedavidir. Bu kadar faydası olan bir sporu hayatımıza sokmak için bizde elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye de ve dünyada 30 binin üzerinde bisiklet dağıtan başka bir belediye yok. Türkiye'de ilk olarak, öğretmenlerimize bisikleti biz verdik. Bizim için çok değerli olan öğretmenlerimiz bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması konusunda ayrı bir önem taşıyor. Onlar çocukların hatta toplumun rol modelleri. Öğretmen, bisiklete binerse çocuklarda ailelerde özenerek bisiklete biner. Bundan 10-20 yıl sonra trafikte arabadan çok bisiklet olacak" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğan, 'İzmit'te Arabandan Çok Bisiklet Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement