Doğan Medya Center Önünde Protesto - Son Dakika
Güncel

Doğan Medya Center Önünde Protesto

Avrasya Aşıklar Derneği üyeleri, Ankara'daki Doğan Medya Center önünde eylem yaptı.

08.09.2015 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrasya Aşıklar Derneği üyeleri, Ankara'daki Doğan Medya Center önünde eylem yaptı.

Eskişehir yolu üzerindeki Doğan Medya Center önüne gelen Avrasya Aşıklar Derneği Başkanı aşık Zeki Erdali ve aşık Mustafa Aydın, basın açıklamasının ardından saz ve söz eşliğinde medya grubunu protesto etti.

Erdali, açıklamasında, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki hain saldırıda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Ülkenin çok zor bir dönemden geçtiğini, terörün kan akıtmaya devam ettiğini aktaran Erdali, "Bugünler teröre karşı durma günüdür. Maalesef içimizdeki bazı işbirlikçiler, bu zalim terörün ekmeğine yağ sürüyor" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın terörü kınamadığını, meşru gösterdiğini ve eline saz verilerek millete "aşık" diye sunulduğunu ifade eden Erdali, şunları kaydetti:

"Bir elinde saz bir elinde bomba olandan aşık olmaz. Bu ülkenin köklü geleneği olan aşıklık sanatını icra eden kişiler olarak bu çirkin kampanyayı yapanları ve alet olanları protesto ediyoruz. Aşık elinde sazı, dilinde sözü, vatanını, devletini, bayrağını ve milletini seven kişidir. Teröre sırtını yaslayanlarla bir olup aynı safta duranlarla aşıkları bir arada göstermek bizlere hakarettir. Bu yüzden sazımızı kilitliyoruz bu durumu protesto ediyoruz."

Açıklamanın ardından, Erdali ve Aydın yazdıkları metni saz eşliğinde seslendirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğan Medya Center Önünde Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement