Doğan Medya Grubu'na Terör Soruşturmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Doğan Medya Grubu'na Terör Soruşturmasına Tepki

Doğan Medya Grubu\'na Terör Soruşturmasına Tepki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Misket Dikmen, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Doğan Medya Grubu bünyesindeki basın kuruluşlarına 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

16.09.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Misket Dikmen, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Doğan Medya Grubu bünyesindeki basın kuruluşlarına 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Dikmen, "Yaklaşan seçimler öncesi gerçekleştirilen bu saldırılar, ağır bir baskı unsurudur" dedi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, "Neredeyse her gün basın ve ifade özgürlüğüne yönelik yeni bir saldırıyla karşılaşıyoruz. Bizlerin 'niçin' yapıldığını bildiğimiz ve utanç duyduğumuz bu saldırılar, ülkemiz için birer kara lekedir" dedi.

Hukukun bu kadar ayaklar altına alındığı, toplumun hukuka güveninin bu kadar azaldığı bir dönemin yaşanmadığını ifade eden Misket Dikmen, şunları söyledi:

"Basılmamış kitaplar bu iktidar döneminde toplatıldı. 100'den fazla gazeteci bu iktidar döneminde cezaevine atıldı. Artık bu kadarı da olmaz dediğimiz her şey bu dönemde oldu. Türk basını, 10 yıldan fazla süredir akıl almaz saldırılara maruz kalıyor. Neredeyse her gün yeni bir sansür girişimiyle karşılaşıyoruz. Basına yönelik davalar, vergi ve ilan kesme cezaları, gazetecilere yönelik soruşturmalar çığ gibi büyüyor. Bu gidiş tehlikeli bir gidiştir. Basın ve ifade özgürlüğü yoksa demokrasi de yoktur. Daha iki gün evvel kapağından dolayı Nokta Dergisi toplatıldı. Cumhuriyet gazetesinin internet portalına erişim engellendi. Doğan Medya Grubu'na yönelik bu son soruşturma da bir süredir hedef gösterilerek çeşitli saldırılara maruz bırakılmasının devamı niteliğindedir. Yaklaşan seçimler öncesi gerçekleştirilen bu saldırılar, ağır bir baskı unsurudur. Bütün bunlar sansürdür. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak basın ve ifade özgürlüğüne yönelik her türlü saldırıyı reddediyor, artık yeter diyoruz." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğan Medya Grubu'na Terör Soruşturmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement