Doğan, Modern Hayvan Pazarını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Doğan, Modern Hayvan Pazarını İnceledi

Doğan, Modern Hayvan Pazarını İnceledi

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kurban Bayramı öncesinde hizmete girecek olan Türkiye’nin en modern hayvan pazarını ziyaret etti.

15.06.2016 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kurban Bayramı öncesinde hizmete girecek olan Türkiye'nin en modern hayvan pazarını ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Mezbahası yanında yapılan ve çatı kaplama çalışmaları devam eden hayvan pazarında, hastalık şüphesi taşıyan hayvanların muhafaza edileceği karantina padokları, alım satım kantarları, giriş ve çıkışta araçları tamamen dezenfekte eden dezenfekte tünelleri, misafir yatakhaneleri, soyunma ve duş odaları, mescit, mutfak, idari birimler, teras ve restoranın yer aldığı sosyal tesisler, TIR parkı, samanlık, gebe hayvanların tespiti için gözlem bölümleri, sızdırmazlık esasına göre düzenlenmiş çevre kirliliği yapmayan gübre çukuru, yağmur ve temizlik sularının tahliyesi için yapılmış kanalları yer alacak. Yaklaşık 6 milyon 147 bin Liraya ihale edilen Hayvan Pazarında, padok olarak kullanılmak üzere 5900 metrekare kapalı alan da bulunuyor. Bu kapalı alanlarda 500'ü küçükbaş, 650'si büyükbaş hayvan barındırılabilecek. Kurban bayramlarında bu kapasitenin açık padok sistemi ile 1550 hayvan sayısına kadar çıkarılacağı kaydedildi.

Kurban Bayramı öncesi hizmete açılacağını söyleyen Başkan Doğan" Türkiye'nin en modern hayvan pazarını İzmit'te yapıyoruz. İnşallah vatandaşlarımız bu yıl kurban alışverişlerini buradan yapacaklar. Köprü altlarında alelade yerlerde yapılan kurban satışları artık kalmayacak. Çalışmalarda sona gelindi. Kurban Bayramı dışında da her türlü hayvan alışverişleri bu tesisimizden yapılabilecek. Vatandaşlarımızın son derece sıhhi ve çok daha çevreyle ilgili güzel şartlarda alış veriş yapılabilecek hayvan pazarı şimdiden herkese hayırlı olsun" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğan, Modern Hayvan Pazarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement