Doğanay, Öğretmenleri Kahkahaya Boğdu - Son Dakika
Magazin

Doğanay, Öğretmenleri Kahkahaya Boğdu

Doğanay, Öğretmenleri Kahkahaya Boğdu

"Yetenek Sizsiniz Türkiye" yarışmasıyla ün kazanan Sefa Doğanay, Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü özel programında sahne aldı.
Başarılı performansı ile dikkat çeken genç komedyen, yaptığı birbirinden ilginç taklitlerle...

23.11.2013 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Yetenek Sizsiniz Türkiye" yarışmasıyla ün kazanan Sefa Doğanay, Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü özel programında sahne aldı.

Başarılı performansı ile dikkat çeken genç komedyen, yaptığı birbirinden ilginç taklitlerle izleyenleri öğretmenleri kahkahaya boğdu. Bülent Ersoy başta olmak üzere Yıldız Tilbe, Nihat Doğan gibi çok sayıda ünlü sanatçının taklitlerini yapan Doğanay, ilginç esprileriyle de öğretmenleri gülme krizine soktu. Zaman zaman sahneden inerek öğretmenlerle bir araya gelen Doğanay, seslendirdiği şarkılarla da büyük beğeni

Anitta Otel'de gerçekleştirilen programı; AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, başkan yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir ve Turhan Candan, Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü ile davetliler izledi.

AK Parti hükümeti için en önemli hayat kaynağının eğitim olduğunu dile getiren AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "Eğitim-öğretim, özellikle hükümetimizin ciddiye aldığı bir konu. Bireylerin hayata kazandırılması ve hazırlanması iyi ve kaliteli bir eğitimle mümkündür. Sadece nicel olarak eğitim kaynaklarını artırmak değil, aynı zamanda nitelikli insan yetiştirip, iş piyasalarıyla buluşturmak da eğitimin öncelikli hedefleri arasındadır" dedi.

Geçmişte bütçeler hazırlanırken savunmaya ayrılan payın tüm kalemlerin en önünde ve üstünde yer aldığına dikkat çeken Uslu, AK Parti hükümetlerinde eğitime ayrılan pay ve eğitim bütçesinin bütün bakanlıkların harcamalarının önüne geçtiğinin altını çizdi.

Ülke genelinde 800 bin civarındaki eğitimcinin bulunduğunu, bu eğitimcilerden 400 bininin AK Parti döneminde kadroya alındığını açıklayan Uslu, şubat ayında da 10 bin yeni öğretmen kadrosunun gündemde olduğunu hatırlattı. Bu dönemde çok sayıda üniversite açıldığını kaydeden Uslu, bu üniversitelerin çoğunun devlet-millet iş birliği ile hayırseverler tarafından yapıldığını belirtti.

Geçmişte ideolojik kavgalar yüzünden eğitimin teknik bir mesele yerine vuruşma alanı olarak görüldüğünü anlatan Uslu, "Şimdi eğitim nitelikli bir toplum, iş gücü ve insan oluşturmak bakımından elimizdeki en önemli imkanımızdır. Eğitimin, öğretmenin ve öğrencinin performansını artırabileceğimiz görüşlerimiz, düşüncelerimiz her fırsatta ortaya konulmalı, özgür bir ortamda da dile getirilmeli. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Referanslarla iş yapma dönemi kapanmıştır. Artık referans değil, performans önemlidir. Performansı gündelik hayatta verimli kılacak, hayatımızdaki kaliteyi artıracak yegane unsur olarak görürüz. Eğitim faaliyetleri ve çabalarını buna göre şekillendirmek zorundayız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, bir milletin yarınlarının temelini, tohumlarını öğretmenlerin attığını söyledi. Çocukların emanet edildiği öğretmenlerin bir anne ve babadan farkının bulunmadığının altını çizen Külcü, anne ve babanın çocuğunun giyimiyle veya evdeki eşyalarını teminiyle uğraşırken öğretmenlerin de kendisine emanet edilen çocukların zihin dünyası ve geleceğini inşa ettiğini vurguladı.

Öğretmenleri önemsediklerini anlatan Külcü, "Onların yaptıkları işin ne kadar kıymetli ve takdire şayan bir iş olduğunu biliyoruz. Öğretmenlerimizin işini kolaylaştırmak için elimizden ne geliyorsa onun sürekli çabası ve gayreti içerisindeyiz. Ziya Paşa'nın bir sözü var, 'Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz'. Çorum Belediyesi olarak kurduğumuz Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi'nde çok sayıda çalışma yapıyoruz. Gençlik merkezimizde 360 tane evladımız düzenli olarak yıl boyunca takviye dersler aldı. Aynı profesyonel bir eğitim kurumu hassasiyetinde. Velilerimizi evlerinde ziyaret ettik. Tüm velilerimizle görüştük. Öğretmenlerimizin ortaya koyduğu bu fedakarlığı aldığı maaşla izah edemezsiniz. Bu bir aşktır, sevdadır fedakarlıktır ve dünyaya bakışın, hayata bakışın tam olarak kelimelerin dışında ifade edilme şeklidir" diye konuştu.

Şehrin beş ayrı noktasında buna benzer merkezler kurduklarını anlatan Külcü, "Binalarımız bitmek üzere. Birkaç ay içerisinde tefrişatları tamamlanacak. Bu merkezler tamamlandığında hizmet verdiğimiz öğrenci sayımızı 2 bin sayısına ulaştırmış olacağız. Zeki ancak bizim katkımıza ihtiyaç duyan evlatlarımızı yetiştirerek ülke ve milletin geleceğine emanet edeceğiz. Bu ülke muasır medeniyetler üzerine çıkacaksa öğretmenlerimizin gayretleriyle çıkacak çünkü içinde bulunduğumuz çağda artık stratejik olan tek şey bilgidir. Bilginin dışındaki her şeyi parasını verdikten sonra alabiliyorsunuz. Bilgiyi üretip teknolojiye çevirdiğinizde o zaman büyük devlet oluyorsunuz, büyük millet oluyorsunuz. Türkiye'ye buraya doru gidiyor. Cumhuriyet'imizin 100. yılında, 2023 hedeflerimizin arasında bunlar. Bunları hayata geçirecek olan da değerli öğretmenlerimiz. Hepinize müteşekkiriz" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise, insanoğlunun tarih sahnesine çıktığı günden beri, var olan ve mesleklerin en kadimlerinden olan öğretmenliğin; sevginin, ilginin ve fedakarlığın iç içe geçtiği bir meslek olduğunu belirterek, "Peygamberlerin ve o kutlu yolda ilerleyenlerin ilim ve irfanın vücut bulduğu bir mesleğe mensubuz. Hepimizin yaptığı işlerde, attığımız imzalarda, yaptığımız binalarda ve aldığımız kararlarda emeği geçen binlerce öğretmen var. Onların ellerinden öpüyoruz. İnsanın bugünkü noktaya gelmemizde öğretmenlerimizin payı asla göz ardı edilemez. Bugün ülkemizin en ücra köşelerinde, en büyük şehirlerindeki sınıflarına kadar, her köyde, her sınıfta, her beldede bir öğretmenimiz bir ışık elçisi, bir gönül elçisi, bir ülke sevdalısı olarak toplumumuza ve ülkemize ve milletimize hizmet ediyor. Bilginin sürekli değiştiği, yenilendiği çağda kendimizi sürekli yenilemek, geliştirmek durumundayız. Dolayısıyla öğretmenlik mesleğinin de bu mesleğe mensup olan tüm öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmeleri ve güncellemeleri elzem" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yılın öğretmeni seçilen Erol Tonga'ya ödül verildi. İl dışında olan Tonga'nın ödülünü eşi Serap Tonga AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun elinden aldı. Ayrıca gecede yapılan çekilişlerle öğretmenlere sürpriz hediyeler dağıtıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Doğanay, Öğretmenleri Kahkahaya Boğdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement