Doğanevler Modern Pazar Alanına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Doğanevler Modern Pazar Alanına Kavuştu

Doğanevler Modern Pazar Alanına Kavuştu

Osmangazi'de Sokak pazarları bir bir modarn tesislere taşınıyor.

30.09.2013 08:58  Güncelleme: 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğanevler Pazar Alanı Törenle Açıldı

Osmangazi Belediyesi'nin Yatırımları Hız Kesmiyor

Osmangazi Belediyesi'nin, her mahalleye modern bir Pazar alanı kazandırılmasını hedefleyen projeleri hız kesmeden devam ediyor. Bu proje çerçevesinde yapımı tamamlanan Doğanevler Pazar Alanı, başkan Mustafa Dündar'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Bu güne kadar yapımı tamamlanan modern Pazar alanları ile 6 sokak pazarını, modern Pazar alanlarına taşıyan Osmangazi Belediyesi, hem esnafın, hem de vatandaşların rahat ve konforlu alışveriş yapmasına imkan sağlamış oldu. Yapımı tamamlanan Doğanevler Pazar alanını da, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Başkan Mustafa Dündar, "Göreve geldiğimizde tüm hemşerilerimize konforlu alışveriş için pazar alanları projeleri, trafik sorunu çözmek için otopark projeleri ve kaliteli hizmet üretebilmek için hizmet binaları yapacağımızın sözünü verdik. 4,5 yıldır da bu hizmetleri tek tek hayata geçirdik" dedi.

Osmangazi'de, '5 yılda 5 otopark' sözü vermiştik, bu hedefimizi ikiye katlayarak, 5 yılda 10 otoparkı Osmangazi'ye kazandırdık' diyen Başkan Dündar, "Çarşamba PazarPark, Akpınar Yaşam Merkezi, Çiftehavuzlar –Fatih Yaşam Merkezi, Soğanlı Pazar alanı ve Hamitler Pazar alanı, fonksiyonel, farklı ihtiyaçlara cevap veren önemli yatırımlar oldu. Fatih-Tuna- Akpınar-Çarşamba-Emek ve Doğanevler'de kurulan sokak pazarlarımız, artık daha hijyenik ve konforlu pazar alışverişi imkanı sunan kapalı pazarlara taşındı" dedi.

Osmangazi'de haftada 40 adet Pazar kurulduğunu, bu pazarlardan 3600 adet esnafın yararlandığını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, "Biz, hem esnafımızın hem de halkımızın konforlu alışveriş yapması için ihtiyaç duyduğumuz mahallelerimizde benzer projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bugün açılışını yaptığımız Pazar alanımız bu projemizin bir parçası. Doğanevler'de spor tesisi, park ve bugün açılışını yaptığımız pazar alanını oluşturabilmek için 5.275 metrekare alan kamulaştırdık. Bu kamulaştırmalar için 1 milyon TL kaynak kullandık. Yol kenarında kurulan semt pazarımızı konforlu pazar alanımız içerisine taşımış olduk. 3 bin 350 metrekare alan üzerine inşa etimiz Pazar alanını 4 ay içerisinde tamamladık. İçerisinde zabıta noktası, büfenin yer aldığı Hizmet Binamız ile Pazar alanını daha kullanışlı hale getirdik" diye konuştu.

Sağlıklı nesiller için başlattıkları spor tesisleri seferberliğinin, Doğanevler için de devam ettiğini belirten Başkan Dündar, "Kamulaştırmalar ile kazandığımız alanda mahallemize yapacağımız spor alanı da, önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Ayrıca Doğanevler Mahalle Meydanı projemiz için kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Daha temiz sokaklar ve rahat trafik için mahallemizde yol ve tretuvar çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çalışmalarımıza destek veren tüm hemşerilerime teşekkür ediyor, pazar alanımız mahallemize bir kez daha hayırlı olsun diyorum" dedi.

Doğanevler Pazar Alanının açılış töreninde söz alan Doğanevler Mahalle muhtarı Emin Özkurt, Başkan Dündar'ın verdiği sözü yerine getiren bir insan olarak, kısa sürede Pazar yerini hizmete açtığını, mahalle için planlanan spor tesislerini de, bitmiş olarak kabul ettiklerini söyleyip Başkana teşekkür etti. Pazar yerinin açılış törenine, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Belediye Başkan Yardımcıları, bürokratlar ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğanevler Modern Pazar Alanına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement