Doğanşehir'de Hijyen Kursu Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Doğanşehir'de Hijyen Kursu Düzenlendi

Doğanşehir\'de Hijyen Kursu Düzenlendi

Doğanşehir Halk Eğitim Eğitim Merkezi Müdürlüğünce iş yerlerinde hijyen eğitimi kursları başladı.

21.06.2014 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğanşehir Halk Eğitim Eğitim Merkezi Müdürlüğünce iş yerlerinde hijyen eğitimi kursları başladı.

Halk Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "2013 Yılında yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereği yiyecek içecek ve insan sağlığı ile ilgili mesleklerde işyeri ve işletmelerde çalışanların 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitimi belgesi alması zorunludur. Bu amaçla Doğanşehir Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğünce hijyen eğitimi kurslarına kayıtlar başlamış olup 09/06/2014 tarihinden itibaren hijyen eğitimleri kursu Doğanşehir Milli Müdürlüğü binasında başlamıştır. Kurslarımız akşam saatler 19: 00 ila 22: 00 arasında yapılmaktadır. Kursumuz 8 saat olup iki gün sürmektedir. Kursa çalışanların katılması zorunludur" denildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Şakir Olmuş, Doğanşehir esnaflarını tek tek gezerek hijyen kurusu ve yani çıkan hijyen yönetmeliği ile ilgili çalışmalar yaparak esnafı bilgilendiriyor. Olmuş, "Doğanşehir'de yasadan habersiz olan esnaflarımızın ceza yememeleri için tek tek esnafımızı geziyorum. İlk zamanlar esnafın ilgisi çok zayıftı. Şimdi kurs yetiştiremiyoruz. İki kurs bitirdik 37 kişi belge almaya hak kazandı. Yeni kurslarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Olmuş, "Hijyen kursumuz için gerekli evraklar şunlar. Nüfus cüzdanı fotokopisi, sağlık raporu, öğrenim durum belgesi ve iş yeri çalışma belgesi ile merkezimize başvuru yapması gerekmektedir" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğanşehir'de Hijyen Kursu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement